Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

10 x besparen op autohuur

Kostenbesparende tips voor vliegtickets en accommodatie komen regelmatig voorbij, maar hoe zit dat met autohuur? Allereerst scheelt het veel geld en irritatie als je voor all-inclusive autohuur kiest. Alle verzekeringen zijn dan al vooraf geregeld en betaald, zodat je ter plaatse geen onverwachte kosten hebt. Maar ik geef je graag nog 10 andere bespaartips:

1. Boek slim qua timing

Een auto huur je altijd per 24 uur. Houd daar dus rekening mee met de ophaal- en inlevertijd. Als je vlucht bijvoorbeeld om 16.00 uur aankomt en je de auto voor een week huurt, boek dan vanaf 16.30 uur op dag 1 tot 16.30 uur op dag 8. Je betaalt dan voor 7 volle dagen. Geef je aan dat je de auto om 18.00 uur inlevert, dan betaal je voor die anderhalf uur een volle dag extra. Goed puzzelen met de tijden kan je dus een dag autohuur besparen. Wist je trouwens dat de kosten voor 7 dagen autohuur bijna altijd gelijk zijn aan 5 dagen? Goede deal!

2. Kies de juiste verhuurlocatie

De meeste mensen halen de huurauto op de luchthaven op. Handig om zo vanuit het vliegtuig je auto in te stappen. Maar wist je dat je bij het boeken kunt kiezen tussen ´kantoor op luchthaven´ en ´shuttle service´? Bij de eerste optie heeft de verhuurpartner een balie op de luchthaven zelf waar je je meldt om de papieren in orde te brengen. De auto´s staan dan op een nabijgelegen parkeerplaats voor je klaar. Bij een shuttle service word je eerst met een busje van de lokale verhuurder naar een kantoor vlakbij de luchthaven gereden. Dat kan in kosten schelen, omdat je je kunt voorstellen dat deze locatie minder prijzig is dan een kantoor midden op de luchthaven. En het hoeft niet meer tijd te kosten, meestal sta je niet lang te wachten op een shuttlebusje en duurt het ritje hooguit 10 minuten.

besparen op autohuur verhuurlocatie

3. Luchthaven vs. stadskantoor

De verhuurkantoren zijn niet alleen op luchthavens gevestigd, maar ook middenin steden, o.a. bij populaire hotels, stations of havens. Heel handig als je bijvoorbeeld eerst de stad wil verkennen en de huurauto pas later nodig hebt. Zo kun je op huurdagen en parkeerkosten besparen.

4. Reserveer op tijd

Hoe langer je wacht met het boeken van een huurauto, hoe duurder het meestal wordt. Verhuurders hebben een beperkt aantal auto´s op voorraad en verhogen de prijzen naar mate ze meer auto´s verhuren. Het kan dus zelfs zo zijn dat alle auto´s zijn verhuurd en jij achter het net vist als je pas ter plaatse een huurauto wilt boeken. Vooral in het hoogseizoen kan je dit overkomen op populaire autohuurbestemmingen als Portugal en Spanje. Reserveer je huurauto dus vooraf in Nederland al, zodat je weet waar je aan toe bent.

5. Extra bestuurder inclusief

Rijdt je reispartner ook? Zorg dan dat een extra bestuurder bij de reservering is inbegrepen. Op de meeste bestemmingen kun je voor een servicepakket kiezen inclusief tweede bestuurder. Dat scheelt kosten ter plaatse, die vaak per dag berekend worden.

6. Check gratis one ways

Bij het bepalen van je vakantieroute is het goed om te weten dat het mogelijk is de huurauto in de ene plaats op te halen en in een andere weer in te leveren. Hier berekent de lokale verhuurder soms wel kosten voor, omdat zij de auto weer terug moeten halen. Als dat zo is, staan die extra kosten aangegeven in het boekingsproces en in de huurvoorwaarden. Maar er zijn ook veel gratis one ways, bijvoorbeeld op populaire routes in Amerika.

besparen op autohuur tips roadtrip

 

 7. Kleinste auto niet altijd het goedkoopst

De kleinste autocategorie lijkt misschien de goedkoopste keuze, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. In bergachtig gebied rijdt een auto met sterke motor vaak zuiniger dan het kleinste model. En kun je dus uiteindelijk goedkoper uit zijn met een grotere auto.

8. Neem je eigen navigatie mee

Zonder navigatie naar de geboekte accommodatie of andere bestemming rijden kan een uitdaging zijn in een onbekend gebied. Daarom heb je de mogelijkheid om een GPS bij de huurauto te boeken. De kosten daarvan kunnen echter oplopen en moeten ter plaatse worden betaald, tenzij je voor het GPS pakket van Sunny Cars kiest, waarbij het navigatiesysteem bij de all-inclusive prijs is inbegrepen. Om kosten te besparen kun je natuurlijk ook je eigen GPS van thuis meenemen of een navigatie-app op je smartphone zetten. Controleer dan wel even of jouw vakantiebestemming erin is opgenomen.

9. Let op de tankregeling

Bij autohuur moet je altijd opletten welke tankregeling is inbegrepen. Sommige lokale verhuurders hebben er helaas een handje van om extra geld te verdienen met trucs als het aftanken van je auto na inlevering en daar absurd hoge prijzen voor te rekenen. Voorkom dit door te kiezen voor een full-full (FF) of full-paid (FP) tankregeling. Bij FF haal je de auto op met volle tank en lever je deze ook zo weer in. De brandstofkosten heb je dan volledig zelf in de hand. Bij FP is één gratis tank brandstof bij de huurprijs inbegrepen.

besparen op autohuur tips tankregeling

10. Neem een opblaasbaar zitje voor je kind mee

Als je met jonge kinderen reist, zijn kinderzitjes verplicht. Een accessoire dat je vooraf kunt reserveren bij de huurauto. Je betaalt dan de extra kosten ter plaatse en die kunnen behoorlijk oplopen. Om deze kosten te besparen, kun je ook je eigen kinderstoel of zitverhoger meenemen. Dat kan veel gedoe zijn, maar er bestaan bijvoorbeeld handige opblaasbare zitverhogers die weinig ruimte in je bagage in beslag nemen.

Ilse Hage

Marketing coördinator

Ilse is Marketing Coördinator bij Sunny Cars en is daarnaast een reiziger in hart en nieren. Citytrips, rondreizen, roadtrips... Ze is van alle reismarkten thuis. Er zijn dan ook weinig plekken op de wereld die ze nog niet heeft ontdekt.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Groenendijk

3 april 2016 | 9:22 am | Reageer op Groenendijk

Hebben jullie geen kortings regeling voor regelmatige huurders

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Dennis Edens

4 april 2016 | 1:34 pm | Reageer op Dennis Edens

Beste meneer Groenendijk,
.Helaas hebben wij op dit moment geen kortingsacties lopen.
Wel is het zo dat wij u op de hoogte houden van aanbiedingen en eventuele kortingen als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief. U kunt u hiervoor inschrijven op http://www.sunnycars.nl/. Zonnige groet, Dennis

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

D.van.Kuilenburg

3 april 2016 | 11:37 am | Reageer op D.van.Kuilenburg

Wij gaan in September 2016 met vacantie naar spanje , daar willen wij een auto huren
via Sunny Cars , Daar wij elk jaar een auto huren bij Sunny Cars dat wij al jaren doen
Zoude jullie mij dan een kortings regeling willen sturen, mijn Hartelijk dank daar voor
Afz D.van. Kuilenburg .

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Dennis Edens

4 april 2016 | 2:24 pm | Reageer op Dennis Edens

Beste meneer van Kuilenburg,
Wij hebben helaas geen acties op dit moment. Wel kunt u altijd bij ons terecht voor een goede prijs voor uw autohuur. Zoals ik ook heb aangegeven in mijn vorige antwoord hierboven, kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en eventuele kortingen bij Sunny Cars. Zonnige groet, Dennis

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

C Geurts

3 april 2016 | 1:06 pm | Reageer op C Geurts

Hallo,ik ga in september op vakantie naar Curacao en wil dan 10 dagen een auto huren.
Ik zou ook graag gebruik willen maken van een kortingsregeling.
Kunt u mij vertellen of die aanbieding komt en zo ja wanneer?
Alvast bedankt.
Mvg C Geurts

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Dennis Edens

4 april 2016 | 2:27 pm | Reageer op Dennis Edens

Beste heer/mevrouw Geurts,
Bedankt voor uw reacite. Wij hebben op dit moment geen acties lopen. Dergelijke acties zullen uiteraard gecommuniceerd worden wanneer zij zich voordoen. Helaas staan er op dit moment geen data gepland voor dergelijke kortingsacties
Desondanks kunt u zich uiteraard inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en eventuele kortingsacties. Zonnige groet, Dennis

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sylvia

3 april 2016 | 1:26 pm | Reageer op Sylvia

Vorig jaar hadden jullie mooie kortingsacties, o.a. Via ANWB. Dit jaar helaas niets gezien. Gaat dat nog komen, of andere kortingsacties?
Alvast bedankt

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Dennis Edens

4 april 2016 | 2:44 pm | Reageer op Dennis Edens

Beste Sylvia,
De acties via de ANWB zijn afhankelijk van wanneer u boekt. Ik raad u aan om even op de website van de ANWB te kijken of zij op dit moment aanbiedingen of kortingsacties hebben.
Om gebruik te kunnen maken van eventuele acties van de ANWB, dient u wel lid te zijn.
Zonnige groet, Dennis

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

PJ

19 mei 2016 | 12:28 pm | Reageer op PJ

'Full Paid' als brandstofoptie is evengoed een 'truc' van verhuurders. Je denkt toch niet dat die 'inbegrepen' tank brandstof berekend wordt tegen normale brandstofprijzen? Daar wordt ook gewoon de hoofdprijs voor gerekend: hoge literprijs en waarschijnlijk ook nog een toeslag voor de 'service'.
De enige eerlijke brandstofregeling is 'full-full', ook al valt zelfs daar nog mee te sjoemelen omdat de benzinemeter vaak al bovenin staat zonder dat de tank echt helemaal vol is.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jill van Lanen

11 mei 2017 | 10:35 am | Reageer op Jill van Lanen

Doen de verhuurbedrijven moeilijk als je de auto eerder ophaalt op dag van aankomst of later inlevert op dag van vertrek dan aangegeven in de boeking? Dit i.v.m. de extra huurdag.
We komen om 14:30 uur aan en leveren de auto om 18:30 weer in, i.v.m. vliegtijden.
Groeten Jill

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

22 mei 2017 | 11:47 am | Reageer op Pieta Harsveld

Beste Jill,

Autohuur gaat per 24 uur dus als je de auto op een later tijdstip inlevert dan je hem hebt opgehaald, betaal je een volle dag extra. De lokale wagenparkleverancier gaat ervan uit dat je de auto ophaalt/inlevert op het afgesproken tijdstip. Eerder ophalen kan vaak niet, omdat de auto wellicht net verhuurd is en bijvoorbeeld nog moet worden schoongemaakt en gecontroleerd. Om dezelfde reden is het voor de lokale wagenparkleverancier vervelend als je de auto later inlevert: het kan zijn dat de auto na jou aan een ander verhuurd is. Dan moet de lokale wagenparkleverancier natuurlijk wel voldoende tijd hebben om de auto weer klaar te maken voor de volgende huurder.

Met hartelijke groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Niek

17 oktober 2018 | 2:54 pm | Reageer op Niek

Hoelang duurt de shuttle bus vanuit allicante naar de verhuurder?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

19 oktober 2018 | 10:00 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Niek,

Dat ligt er helemaal aan bij welke partner je autohuur is ondergebracht. Je zou het adres van het verhuurkantoor, dat op je voucher staat, even kunnen opzoeken op Google Maps.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

erna

3 december 2019 | 4:14 pm | Reageer op erna

Wij gaan in mei naar malaga. ik wil ook een auto huren, maar hoever is het verhuurkantoor van de luchthaven en hoe lang duurt dit?
als we allerlei mensen overal moeten gaan ophalen gaat er veel tijd verloren en kan ik misschien beter op de luchthaven ophalen. alvast dank voor uw reactie!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

9 december 2019 | 10:03 am | Reageer op Sanne van Reek

Hallo Erna,

De rit van de luchthaven naar het verhuurkantoor is over het algemeen zo'n tien minuutjes rijden. Onderweg worden er geen mensen opgehaald, omdat iedereen op de luchthaven in het busje stapt.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou