3x dit moet je doen op Kreta

Nog op zoek naar inspiratie voor je eerstvolgende vakantie? Ben je al volop aan het zoeken naar de beste vakantie hotspots? Misschien is het zonnige Kreta wel iets voor jou. Het azuurblauwe zeewater, het witte zand, de afgelegen baaitjes… En laten we over het heerlijke eten nog maar niet beginnen. En met de huurauto kun je er natuurlijk tal van leuke tripjes maken. Rij je mee naar Knossos en Samaria om vervolgens te genieten van Kretenzische gerechten?

Knossos

Knossos is de beroemde hoofdstad van het Minoïsche Kreta (3300 vC). Eeuwenlang was het de grootste stad van Griekenland en zelfs van Europa. Hier kom je veel te weten over de Griekse mythologie, waaronder het verhaal van de halfstier/ halfmens Minotaurus. De Engelse archeoloog Evans maakte van Knossos zijn levenswerk. Hij zocht uit hoe de mensen vroeger leefden en bouwde het paleis van Knossos weer op zoals hij dacht dat het vroeger geweest moest zijn. Of het helemaal klopt is de vraag, maar een dagje Knossos mag eigenlijk niet ontbreken als je Kreta voor het eerst bezoekt.

Samaria

Ben je niet bang voor natte voeten, ga dan naar de Samaria kloof. Kreta is bergachtig en telt vele kloven, maar die van Samaria is de bekendste en stiekem ook gewoon de mooiste. Je wandeling begint met een afdaling van 1200m. Daar wacht je een enerverende tocht van 16 km waar je zeker in het voor- en najaar over kleine beekjes zal moeten springen. Op het smalste stuk – de IJzeren Poort – is de kloof 4 meter breed en reiken de rotswanden tot 500 meter hoog. Adembenemend. Daarna is het nog 3 km over het strand naar Agia Roumeli waar de boot je weer naar de bewoonde wereld brengt. De kloof is begaanbaar van half april tot oktober.

Kretenzische gerechten

Ben je in de buurt van Rethymnon, dan is een bezoekje aan Drymos een aanrader en dan vooral om de gelijknamige taverne. De weg er naar toe loopt via idyllische dorpjes en prachtige berglandschappen. Na wat serieus bochtenwerk kom je bij de openlucht taverne. Geen toerist te bekennen, maar afgeladen vol met Grieken. Hier eet je echte Kretenzische gerechten en de porties zijn zeker niet klein. Daar bovenop geniet je van de lokale bevolking en het uitzicht.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

ida hoeppertz

22 maart 2020 | 7:01 pm | Reageer op ida hoeppertz

de wandeling samaria is heel leuk en echt de 16km waard .

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

24 maart 2020 | 10:29 am | Reageer op Sanne van Reek

Leuke tip Ida, dankjewel!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.