3x dit moet je écht doen in Oost-Canada

Staat een roadtrip door West-Canada op jouw bucketlist? Leuk! Maar weet je dat Oost-Canada ook héél veel pareltjes heeft. Met een one way van Montreal naar Toronto zie je niet alleen deze twee wereldsteden, maar kun je onderweg ook genieten van de prachtige 1000 Islands en de indrukwekkende Niagara Falls. We hebben deze drie waanzinnige to-do’s voor je uitgekozen, maar er is natuurlijk veel meer te beleven.

1000 Islands per kayak

Al peddelend ontdek je op een relaxte manier de ca. 1.800 eilandjes die in de St. Lawrence rivier op de Canadees-Amerikaanse grens het 1000 Islands gebied vormen. Je moet lang kayakken om ze allemaal te zien, maar you get the picture. Ga je met 1000 Islands Kayaking dan vertelt een gids je tijdens een meerdaagse tour leuke verhalen over de bewoners van de verschillende eilandjes (van wie er sommige zelfs in een kasteel wonen) en slaap je op de eilanden. Het gebied is ook het territorium van het nationale dier van Canada, de bever. Let onderweg dus op voor dammen.

Oost-Canada

 

Wijnproeven in Niagara on the lake

Niagara on the Lake is een gemoedelijk plaatsje dat omringd is door prachtige wijngaarden. Een enorm contrast met het naastgelegen wereldberoemde Niagara Falls, waar de neonverlichting en kermis je tegemoet schreeuwen. In Niagara on the Lake vind je niets van dat alles. Hier draait het om verfijnde smaken. Met Cycle On Adventures kun je een meerdaagse fietstour maken die volledig in het teken staat van lekker eten en wijn. Onderweg stop je bij verschillende wijnhuizen voor een proeverij en eet en slaap je op de beste plekken van Niagara.

Oost-Canada

 

“In deze karakteristieke stad spreken ze Frans, denken ze Engels en leven ze Canadees.”

Ondergronds gaan in Montréal

In deze karakteristieke stad spreken ze Frans, denken ze Engels en leven ze Canadees. In de wintermaanden doen ze dat bij temperaturen die kunnen dalen tot tussen de -30 en -40 graden Celsius! Om die reden is er een soort stad onder de stad gebouwd met 33 km aan tunnels die alle metro/treinstations, universiteiten, winkels, wooncomplexen en grote kantoren met elkaar verbinden. Zo kun je zonder te bevriezen naar je werk of boodschappen doen. Ben je er in een warmere periode? Dan is de oude binnenstad van Montréal ook leuk om te bezoeken.

Oost-Canada

Inspiratie opgedaan en zie je zo’n roadtrip door Oost-Canada wel zitten? Leuk! Met deze tips & tricks kom je meer te weten over autohuur in Canada.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.