5 leuke plekjes rondom Málaga. Ga je mee?

Málaga is met stip de populairste autohuurbestemming van Sunny Cars. Niet zo gek, want de provincie Andalusië is zo afwisselend dat het de ideale bestemming is om met een huurauto te ontdekken. Of je nu van natuur, stad, cultuur of strand houdt, hier is het allemaal. Dit zijn vijf plekken waar wij helemaal weg van zijn.

1. Witte Moorse dorpjes

Als er één ding is waardoor je zeker weet dat je in Andalusië bent, dan zijn het de witte Moorse dorpjes. Er zijn er zo’n 40 en ze liggen vastgeplakt tegen de bergen. Zuheros is daar één van. Het ligt op 650 meter hoogte in natuurgebied Sierras Subbeticas en vanaf het kasteel heb je prachtig uitzicht over de vallei. Ook een bekend wit dorpje is Mijas Pueblo, waar je veel leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants met Spaanse specialiteiten vindt. Setenil de las Bodegas behoort ook tot de witte dorpjes, maar is heel anders! Hier vind je witgekalkte abrigo rocas. Dit zijn woningen die helemaal onder een laaghangende strook rotsen gebouwd zijn. Je ziet alleen maar de gevels. De rest van de huisjes is verstopt in de zandstenen rotsen. Een heel bijzonder gezicht!

wit-moors-dorpje-spanje-2
Er zijn zo’n 40 witte Moorse dorpjes. Deze dorpjes liggen vastgeplakt tegen de bergen.

Weet je wat je in Spanje een flinke boete kan opleveren? Autorijden met teenslippers aan. Of tijdens het rijden luisteren naar muziek met oordopjes in. Lijkt beide heel onschuldig, maar je loopt wel kans op een bekeuring!

2. Flamingo’s spotten in nationale parken

Oh wat zijn ze mooi! De roze flamingo’s van Andalusië. Niet veel mensen weten dat Spanje de grootste flamingokolonie van Europa heeft. Er komen hier wel 20.000 paren tegelijk om te broeden. Er zijn twee plekken waar je ze goed kunt spotten. In nationaal Park Doñana en in de Laguna de Fuente de Piedra, dat ook nog eens het enige zoutmeer van Spanje is. Neem je verrekijker mee!

flamingos-spanje-malaga-2
Niet veel mensen weten dat Spanje de grootste flamingokolonie van Europa heeft.

3. Nét Amerika in El Torcal

‘Het lijkt wel of we in Amerika zijn’, dat is vaak de eerste reactie als je El Torcal bezoekt. En eerlijk is eerlijk, de bijzondere, bijna buitenaardse kalksteenformaties in dit natuurpark hebben wel wat weg van die in de Amerikaanse parken. Maar je bent hier gewoon zo’n 40 km buiten Málaga. Volg de gele of groene route en je komt uit bij uitkijkpunt Mirador de Ventanilla voor een spectaculair uitzicht. Door de ligging is het vaak mistig in Torcal, maar op een heldere dag kijk je tot aan de baai van Málaga en met een beetje geluk zie je zelfs Afrika liggen. Ook zijn er veel dieren zoals vossen, schorpioenen, adelaars en uilen.

el-torcal-malaga-spanje-2
De bijzondere kalksteenformaties in natuurpark El Torcal hebben wat weg van die in de Amerikaanse parken.

Let op! De Spaanse namen voor brandstof lijken erg op elkaar. Voorkom verwarring en onthoud dit goed: gasoline is benzine. Gasóleo is diesel. Handig om te onthouden: de zwarte slang is net zoals in Nederland voor diesel.

4. Vesting Alcazaba in Málaga

Je zou het bijna vergeten, maar Málaga zelf is ook de moeite waard. De stad is autovrij, dus je zal buiten het centrum moeten parkeren. Wat ons betreft ga je in ieder geval naar de Moorse vesting Alcazaba, waar genoeg parkeerplaatsen zijn. Ook de botanische tuin La Concepcion, het Picasso museum, de haven en boulevard Muelle Uno mag je niet overslaan. En zoals elke Spaanse stad heeft ook Málaga een overdekte markt. Mercado Atarazanas vind je in het historisch centrum.

alcazaba-malaga-stad-2
De Moorse vesting Alcazaba is zeker een bezoek waard. Vooral in de avond ook erg mooi!

5. Ronda, het stadje met fantastisch uitzicht

Op zo’n 100 kilometer van Málaga ligt Ronda, een van de oudste steden van Spanje. Een diepe kloof splitst het oude en nieuwe gedeelte van de stad. Om van het ene in het andere deel te komen ga je over de nieuwe brug. Vanaf Ronda heb je prachtig uitzicht over de streek, maar het stadje zelf is ook leuk om te verkennen. Het beste kun je de auto buiten het centrum parkeren, want de straatjes zijn hier nogal smal.

istock-471964103_spanje_andalusie-filter-35

Mooi Andalusië verkennen met de huurauto

En, heb je nu spontaan kriebels gekregen om het mooie Andalusië te gaan verkennen met huurauto? We geven je groot gelijk. Het is dé ideale bestemming om met de huurauto te ontdekken. Haal je huurauto op de luchthaven van Málaga op en ga op pad of vertoef eerst een paar dagen in de stad en haal daarna je huurauto op bij een stadskantoor in Málaga.

Bij Sunny Cars is jouw huurauto standaard all-in, wat betekent dat alles al voor je is geregeld. Ter plaatse nog tekenen voor extra verzekeringen? Niet nodig! Ook boeken doe je zonder zorgen, want je kunt annuleren tot 1 uur voor huuraanvang. Dus parkeer je zorgen. Boek een huurauto bij Sunny Cars en ontdek ook de zonnige kant van autohuur!

Bekijk het aanbod in Málaga

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Lieve Stammen

2 mei 2021 | 1:21 pm | Reageer op Lieve Stammen

Gelieve mijn CORRECTE officiële voornaam te gebruiken indien u verwacht dat ik , weliswaar na coronatimes, nog klant blijf bij u.
Met dank.
Lieve Stammen

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

5 mei 2021 | 3:47 pm | Reageer op

Dag Lieve, wat vervelend om te lezen dat je voornaam hier niet klopt. Wij hebben dit inmiddels aangepast! Zonnige groet, Nadia

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Gij Kramer,eer

19 december 2021 | 12:12 pm | Reageer op Gij Kramer,eer

Zeer informatief en leuk om te lezen. Vakantiegevoel en voorpret.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.