3x idylische stranden op Santorini

30 June 2016 0 164

Auteur

Louise de Miranda

Gastblogger

Santorini is naast een populaire honeymoon bestemming, ook een ideaal eiland voor een onbezorgde strandvakantie. Het Griekse eiland mag dan bekend staan om de prachtige blauwe zee, verwacht echter geen poeder witte zandstranden. Omdat het een vulkanisch eiland is, bestaan de stranden veelal uit zwart zand of vulkanische steentjes. Desalniettemin, maken de overweldigende rotsformaties in verschillende kleuren, en het heldere turquoise water een hoop goed.

Met een huurauto van Sunny Cars, besloten wij de idyllische en afgelegen stranden af te rijden. Stranden waar je geen bedjes, parasols en restaurantjes vindt, maar ongerepte natuur, rust, en enkele lokale strandbezoekers.

huurauto santorini uitzicht

1. Kolúmbo

Kolumbo beach ligt iets ten zuiden van Oia, aan de noordoost kust van het eiland. Het was even zoeken, want er is geen bordje wat het aangeeft. Een navigatiesysteem is dan ook aan te raden. Je zet je auto langs de weg neer, en via een ietwat verborgen zandpaadje loop je in 10 minuten naar beneden. De wandeling is prachtig. Je wordt omringd door rotsplantjes en wilde bloemen, het gezoem van bijen en wilde vijgenbomen.

De baai heeft karakteristieke vulkanische stenen en rotsen en wordt omringd door een overweldigende rotsformatie met strepen van de erosie. Een prachtig plekje om in alle rust van de zon en zee te genieten.

kolumbo beach strand santorini

2. Red Beach

Red Beach is misschien wel het meest bekende strand op Santorini. Het heeft zijn faam te danken aan de imposante vurige rode rotsformatie. De baai ligt vlakbij het dorpje Akrotiri en is alleen bereikbaar te voet. Nadat je je auto geparkeerd hebt bij de kerk, volg je een rotsachtig paadje naar beneden. Veel toeristen laten de wandeling voor wat het is en maken slechts een foto van boven. Dit maakt dat het strand niet al te druk is, en je van een heerlijk rustig dagje strand kan genieten.

red beach santorini strand

3. White Beach

White beach ligt precies naast Red beach. Ook deze baai is na het parkeren van de auto, alleen te voet of per boot bereikbaar.  Het strand wordt omringd door witte en grijze rotsen, en heeft kleine kiezelsteentjes en schelpen. Vergeet daarom niet om slippers of waterschoentjes mee te nemen.

white beach santorini strand

 TIP: Neem genoeg water, eten, zonnebrand, en je eigen strandhanddoek mee wanneer je deze baaien bezoekt.

Naast de ongerepte, idyllische stranden zijn er uiteraard ook tal van toeristische stranden die van alle gemakken zijn voorzien. Perivolos beach en Agios Georgios beach, die in het verlengde van elkaar liggen, zijn bijvoorbeeld beide fijne plekjes om een dagje door te brengen.

 

 

griekenland huurauto boom ctablok

Rij onbezorgd rond in Santorini

Om ontspannen en in alle vrijheid te genieten in Santorini regel je vooraf je all-in huurauto. Bij Sunny Cars zijn alle - benodigde - verzekeringen inbegrepen en kun je een ongelimiteerd aantal kilometers rijden. Dat rijdt een stuk lekkerder. Ontdek alle All-in voordelen!

Zoek huurauto in Santorini >

Leave a Reply

* Nodig om je reactie kunnen plaatsen.