3x Lentekriebels. Lekker richting de zon!

Waarom wachten tot de zomervakantie? Niks is fijner dan vroeg in het voorjaar op vakantie te gaan. De eerste warme zonnestralen voelen als de lente hier nog lang niet in aantocht is. Bijkomend voordeel: bestemmingen die in het hoogseizoen vaak té warm zijn voor een actieve vakantie, kun je juist in het voorjaar goed bezoeken. Zeker met een huurauto.

Sardinië

Azuurblauw water van Sardinië

Voor Italianen is Sardinië al lange tijd dé favoriete vakantiebestemming. Begrijpelijk, want Sardinië ligt in de Blauwe Zone. Het leven is hier zo gezond dat de inwoners tot de oudste van de wereld behoren. Waarom? Zelf zeggen ze dat lachen met familie en vrienden, geitenmelk en twee glaasjes rode wijn per dag wonderen doen. Hoe dan ook kun je hier je tijd goed doorbrengen. Eet heerlijke vis in provinciestad Alghero, wandel door de bossen en gebergten en bezoek de mooiste stranden van Europa met azuurblauw water. Er zijn er tientallen, waaronder Cala Goloritze. Om de mooiste plekken van dit eiland te zien, raden wij wel een huurauto aan. Wel zo makkelijk! Uiteraard hebben wij ook op Sardinië all-in huurauto’s beschikbaar.

Lissabon

Kust in Portugal

Een prima bestemming om een citytrip te combineren met een paar dagen autohuur. Lissabon is een levendige stad gebouwd op zeven heuvels. Geniet van het uitzicht over de Taag en de Ponte 25 de Abril; bezoek Bélem en eet daar de beroemde Pasteis de Nata en luister naar de Fado-muziek in de oude wijk Alfama. Met je huurauto ontdek je de vele paleizen in koningsstad Sintra ten noorden van Lissabon. Ten zuiden van de stad ligt de mondaine badplaats Comporta, zie je dolfijnen zwemmen in de monding van de Sado en verken je de ruige westkust van de Alentejo. Een roadtrip rondom Lissabon is ook echt aan te raden. In Lissabon kun je een auto via Sunny Cars huren!

Tenerife

El Teide Tenerife

Als je er graag op uit gaat of van wandelen houdt is het voorjaar een zeer geschikte periode voor de Canarische Eilanden. Tenerife is de grootste van de archipel en beroemd om El Teide, de hoogste top van Spanje. Deze vulkaan is letterlijk en figuurlijk het middelpunt van het eiland. Een autorit vanuit de kust naar de top op 3700 meter is dan ook een must. Het laatste stukje doe je per kabelbaan. Neem je muts en handschoenen mee, want boven op de top tref je misschien wel sneeuw. Vilaflor ligt aan de voet van El Teide. Het is het laatste bewoonde dorp voor je de berg op gaat en meteen het hoogstgelegen dorp van Spanje op 1400 meter boven zeeniveau. Spreekt een vakantie naar Tenerife je wel aan? Dat snappen wij wel! Natuurlijk kun je op Tenerife een huurauto via Sunny Cars reserveren.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.