Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

5 dingen die je nog niet wist over zonnebrand (en een app om het te voorkomen)

Ken je dat, dat je soms heel hard om jezelf moet lachen? Ik heb dat als ik gedachteloos mijn bord naar het toilet breng in plaats van naar de vaatwasser. Of als ik de afstandsbediening netjes opberg in de tas van mijn vriendin. Maar soms ben je er met je volle verstand bij en neem je juist heel bewust een beslissing die je uiteindelijk duur komt te staan.

Zoals dat moment waarop je beslist om jezelf gewoon niet in te smeren met zonnebrandcrème, terwijl je dondersgoed weet dat je dan verbrandt. Toen ik afgelopen mei in Mallorca was om te wielrennen, heb ik mezelf – voor de verandering – daarom elke dag van top tot teen ingesmeerd met factor 30.

En als dank voor mijn goede gedrag… verbrandde ik alsnog. YOLO!

app zonnebrand

Hoe kan dat nou?!

Hieronder even wat feiten over zonverbranding:

Wist je dat…

– bij veel merken zonnebrandcrème de vermelde beschermingsfactor pas wordt behaald wanneer je het zó dik opsmeert dat je wit ziet van de crème?
– de zon tussen 11:00 en 15:00 het felst is?
– parasols en bewolking UV-stralen doorlaten?
– natte kleding meer straling doorlaat dan droge kleding?
– zonverbranding permanente schade aan de huidcellen veroorzaakt en dat die schade vroegtijdige veroudering en verhoogde kans op huidkanker teweegbrengt?

Sinds mijn verbrandingsperikelen op Mallorca is mij voor eens en altijd duidelijk geworden hoe belangrijk het is om je écht tijdig in te smeren – meerdere keren per dag.

Hoe vaak precies? There’s an app for that:

Zonnebrand-op-tijd-insmeren-wekker-app

Zou het niet ontzettend fijn zijn wanneer je op tijd gewaarschuwd wordt om je in te smeren? De app van Lancaster Beauty doet dit. Vooraf vul je alleen wat gegevens in zoals de beschermingsfactor en je huidtype, en de app berekent jouw maximale blootstelling aan de zon. Het enige dat je hoeft te doen is klikken op ‘Start’ en de app start op basis van je gegevens een timer die aangeeft wanneer het weer tijd is om te smeren.

Download voor iOS
Download voor Android

Weer een wekkergeluid aan mijn leven toegevoegd… maar wel één waarmee ik nu veilig kan zonnen (en jij nu ook)!

Dennis van Drunen

Online Marketeer

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou