fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

5 keer zon, zee en strand op Kreta

huurauto kreta parkeerplaats molens
Kreta is een van de meest bekende eilanden van Griekenland. Als je naar de kaart van dit Griekse eiland kijkt, verwacht je dat een ritje van de oost naar west punt niet al te lang in beslag zal nemen. De afstand van palmbomen strand Vai in het oosten naar het magische Balos Beach in het westen, bedraagt in kilometers namelijk net iets meer dan 300 kilometer. Rijd je gemiddeld 100 kilometer per uur, dan kun je in 3 uurtjes echt wel van oost naar west Kreta rijden. Zou je denken… Kreta kennende is dat namelijk niet de gemiddelde snelheid van autorijders, met als resultaat dat je er gemakkelijk het dubbele over doet. Inderdaad, reken maar op 6 uur rijden! Een autootje huren op Kreta is dan ook geen overbodige luxe. En als je een auto huurt… Zijn dit 5 stranden die je echt een keer moet bezoeken:

Vai

strand via in kretaWe beginnen deze route in Vai, het palmbomen strand van Kreta dat je vindt op het meest oostelijke puntje van het eiland. Je vindt Vai op zo’n 24 kilometer vanaf het welbekende stadje Sitia en dit strand wordt gekenmerkt door een uitgestrekt strand met eindeloos veel palmbomen. Hier kun je de hele dag prima luieren op strandbedjes en de schaduw opzoeken onder palmbomen of een frisse duik nemen in dat fel blauwe water. Doordat dit palmbomen bos redelijk uniek is, is het een beschermd natuurgebied op Kreta. Een bijzondere plek om dus even te zijn.

Agia Pelagia

strand agia pelagia kreta Vanuit Vai rijden we via Heraklion naar Agia Pelagia. Een klein dorpje gelegen aan een baai en met een niet al te breed zandstrand. Dit dorpje is populair bij menig toerist en er zijn tegen de rotsen aan dan ook heel wat hotelletjes gebouwd. Ondanks de populariteit heeft Agia Pelagia nog steeds iets knus. Wellicht komt het door het smalle strand, de schattige restaurantjes die tegen een mini boulevard zijn aangebouwd, het kleine kerkje dat je vindt aan de west zijde van de baai of de kliffen waar je vanaf kunt duiken om vervolgens naar een verborgen strand te kunnen zwemmen.

 Matala

strand matala kreta
Vanuit Agia Pelagia rijd je vervolgens dwars over Kreta naar de zuidkust van het eiland. Daar vind je hippie paradijs Matala. Een dorpje waar voorheen veel hippies waren te vinden en waar nu de restanten van zijn te zien in de vorm van tekeningen op de grond of grappig versierde winkeltjes. Naast dat Matala bekend is om haar hippies, vind je hier ook waanzinnige grotten waarin je kunt klimmen en wie durft… Duik er vanaf om met een plons in de zee te eindigen.

 Rethymnon

strand rethymnon kreta
Na Matala kun je naar Rethimnon gaan. Een van de grootste steden van Kreta, maar onwijs gezellig doordat er zoveel leuke restaurantjes, winkels en stranden zijn. Hier kun je ’s avonds prima flaneren maar zwemmen is hier overdag ook zeker een aanrader.

 Balos Beach

strand balos beach kreta
We hadden het net al even over Balos Beach. Het strand dat je vindt op het meest westelijke puntje van Kreta. Net als Vai is dit een echt paradijs. Je vindt er zulk helder blauw water en op sommige plekken lijken mensen er zelfs over te lopen, omdat de zee er zo ondiep is. Je moet er wel een klim voor over hebben, maar die is het honderd procent dubbel en dwars waard.
uitzicht strand huurauto kreta

Meer lezen over Kreta of andere gave vakantiebestemmingen? Neem dan eens een kijkje op We Are Travellers!

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou