5 tips om te besparen op je tankkosten

De mooiste plekjes verkennen met de huurauto? Hartstikke leuk. Bij Sunny Cars hoef je je gelukkig niet druk te maken om alle kilometers die je tijdens de roadtrip maakt, want je hebt bij ons namelijk een ongelimiteerd aantal kilometers. Maar benzine? Nee, dat is niet inbegrepen in de all-in autohuur. De tankkosten komen er tijdens je vakantie dus nog wel bij. We snappen goed dat je geen zin hebt om je suf te betalen aan brandstof en daarom hebben wij wat trucjes voor je opgesomd waarmee je de tankkosten binnen de perken houdt.

1. Kies de juiste huurauto

Ga je naar een bergachtig gebied? Kies dan niet een auto uit de kleinste categorie. Een huurauto met wat meer kracht rijdt niet alleen makkelijker de steile hellingen op, hij is ook veel zuiniger. Vanaf de Economy categorie hebben de huurauto’s een goed vermogen voor bergachtige gebieden. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste huurauto.

2. Ga van de snelweg af om te tanken

Tankstations langs de snelweg zijn duurder dan die waarvoor je een kleine omweg moet maken. Vaak verschillen de prijzen zo erg, dat je ondanks de omweg voordeliger uit bent dan wanneer je op de snelweg zou tanken. Verblijf je vlak bij een landgrens? De tankstations die zich dicht bij een landgrens bevinden zijn vaak een stukje goedkoper, omdat de uitbaters concurreren met het buurland.

3. Gebruik cruise control

Als je huurauto cruise control heeft, gebruik die dan ook. Als je met een constante snelheid rijdt, kun je het brandstofverbruik verminderen met 4 à 10%. Zeker op de snelweg kan dit al gauw wat euro’s schelen. Met deze tip bespaar je niet alleen brandstof, maar rijd je bovendien een stuk duurzamer.

4. Anticipeer en matig je snelheid

Het is natuurlijk sowieso slim om tijdens het rijden op je snelheid te letten, maar wist je dat je hier ook benzine mee kunt besparen? Je kunt tot 25% aan brandstof besparen wanneer je 100 km/u rijdt in plaats van 130 km/u. Dat scheelt behoorlijk! Probeer daarnaast zoveel mogelijk te anticiperen op wat er voor je gebeurt. Door niet onnodig van rijstrook te wisselen, voldoende afstand te houden en hard remmen te vermijden, verbruik je minder brandstof.

5. Laat de huurauto uitrollen

Nader je een rood stoplicht? Laat de huurauto dan uitrollen. Zo vertraag je de huurauto rijd je zuiniger en verbruik je minder benzine. En sta je ergens lang stil, bijvoorbeeld voor een dichte brug? Laat de huurauto dan niet onnodig draaien. Niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

Geen verborgen kosten met Sunny Cars!

Niemand vindt het fijn om op vakantie verrast te worden door onverwachte extra kosten. Je geeft je welverdiende centen veel liever uit bij die ene relaxte strandtent of dat geweldige restaurant. Groot gelijk! Gelukkig hoef je je bij Sunny Cars niet druk te maken om onverwachte kosten. Alles is namelijk al inbegrepen! Dát is all-in autohuur. Het enige dat jij nog moet regelen is de brandstof ;-). Best een geruststellende gedachte dat wij de rest al voor je hebben geregeld, toch? Aanvullende verzekeringen zijn niet nodig en jij kunt met een gerust gevoel ‘nee’ zeggen tegen alles dat wordt aangeboden. En zijn er problemen? Dan kun je ons bereiken op het Nederlandstalig nummer. Ja, 24/7! Wij zijn altijd bereikbaar.

Voor een goed advies over autohuur kun je altijd contact opnemen met onze reserveringsafdeling. De autohuurexperts zoeken graag de perfecte Sunny Car voor jouw vakantie. Heb jij nog tips om te besparen op brandstofkosten? We zijn benieuwd!

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Vincent Conijn

12 augustus 2019 | 5:54 pm | Reageer op Vincent Conijn

Hallo ;
Even een vraagje , wij hebben een outo gehuurd via jullie in Sardinie. Op het vliegveld opgehaald. Allemaal prima.
Maar ze overviel mij even met een verzekering voor outo/pechhulp voor 36,00 euro. Ik vertelde haar, kunnen we dan niet het nummer van jullie bellen als er wat is. Ze zei, nee dat gaat dan via ons. Loc outo.
Klopt dat?
Ik hoor graag van jullie!
Groetjes Vincent Conijn

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

19 augustus 2019 | 11:02 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Vincent,

Goed dat je niet hebt getekend voor deze extra verzekering. Dat is namelijk helemaal nergens voor nodig. Alles is via ons al geregeld :-). Als je pech hebt met de huurauto, dan mag je inderdaad contact opnemen met de lokale verhuurder. Het nummer hiervan vind je op je voucher, maar vaak ook op bijv. de autlosleutel! Uiteraard mag je op deze moment ook altijd contact opnemen met ons, als je er ter plaatse niet helemaal uitkomt.

Fijne vakantie op het mooie Sardinië.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.