5x handige tips & gadgets voor op reis

Wie is er niet gek op handige gadgets voor op reis? Het internet staat er vol mee. Sommige zijn wel bestemd voor de echte backpacker of de wildkampeerder, de diehards welteverstaan. Maar we hebben ook wat handige gadgets en tips voor je verzameld die wel van pas kunnen komen tijdens je vakantie met huurauto.

1. Packing cubes

Is je koffer ook altijd zo’n chaos? Of ben je weleens op zoek naar dat ene item, waardoor de ‘georganiseerde chaos’ nóg erger wordt? Tja, je bent niet de enige. De makers van de packing cubes moeten zich ook zo hebben gevoeld. Met deze handige organizers kun je je bagage ordenen: ondergoed bij ondergoed, t-shirts bij t-shirts en ook de korte broeken bij elkaar. Handig, toch?

Packing cubes

2. Bubble bum

De bubble bum is een opblaasbaar kinderzitje en is onmisbaar als je op vakantie gaat met kinderen. Zeker als je veel tijd in de huurauto denkt door te brengen. Met de lekkere zachte Bubble Bum zitten de kids niet alleen goed, maar zo kunnen ze ook lekker uit het raam turen. Maar niet alleen in de auto is dit opblaasbare kinderzitje handig, want ook tijdens een (lange) vlucht komt dit item goed van pas. Door het opblaasbare kinderzitje zitten ze wat hoger en kunnen ze ook daar wat meer genieten van het uitzicht.

3. TrakDot bagage tracker

Daar sta je dan bij de bagageband, wachtend op je koffers. Na die vliegreis wil je niets liever dan snel je huurauto ophalen om de vakantie te starten. Maar waar blijven je koffers nou? Het zal toch niet… Zijn ze meegegaan met de verkeerde vlucht? Met de Trakdot – een klein bluetooth apparaatje – kun je je bagage ‘tracken’ via de app. Zo zie je meteen waar je babage zich bevindt.

Trakdot bagagetracker

4. Offline maps

Verdwaald raken tijdens je roadtrip? Liever niet. Alhoewel je dan juist de leukste plekjes ontdekt… Maar écht verdwalen, daar zit je niet op te wachten. Het is altijd handig om thuis alvast offline maps te downloaden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een GPS te huren, maar soms kan het zijn dat die kaarten niet helemaal up-to-date zijn. Met offline maps houd je het heft in eigen hand. Handige apps? Maps.me, Here We Go en natuurlijk Google Maps.

Tip: download de offline maps alvast thuis, zo ben je niet afhankelijk van WiFi!

5. USB-kabel en omvormer mee

Als je van plan bent om gebruik te maken van offline maps om je USB-kabel of oplaadkabel van je telefoon mee te nemen. Zo kom je onderweg niet voor verrassingen te staan als je batterij ineens nog maar 1% heeft. Om de USB-kabel in de auto te gebruiken, moet je natuurlijk ook zelf zorgen voor USB-autolader, anders heb je maar weinig aan die kabel.
USB en oplader

Heb jij nog van die handige gadgets die je elk jaar weer meeneemt op je vakantie met huurauto? Of heb je handige tips? Wij zijn benieuwd!

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

René

11 maart 2018 | 11:22 am | Reageer op René

Hoi Sanne
Hele goede tips natuurlijk
We hebben in Thailand en Sri Lanka een roadtrip gemaakt met de huurauto
maar een echt handig ding om mee te nemen is een raamtelefoonhouder
liefst een compacte stevige en goed klemmende
Je kunt deze dingen natuurlijk ook in die landen kopen maar zijn meest van slechte of zeer slechte kwaliteit
In NL heb je hele goede solide raamhouders met goede zuignap
hebben alles genavigeerd met Google maps en gaat echt super, wel offline kaarten gebruiken ja
Ook raadzaam om een lokale simkaart te nemen
zijn op elke luchthaven te koop voor heel weinig geld
kan je onderweg hotels opzoeken en evt bellen

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

12 maart 2018 | 11:19 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi René,

Wat een goede tip zeg. Die ga ik onthouden voor een volgende blog.

Dankjewel!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.