6 kijktips voor het ultieme vakantiegevoel

Heb je reiskriebels waar je nu even niets mee kunt? Wij wel. En dus is het tijd om de wereld via je tv te ontdekken! Vorige week vroegen we jullie via Facebook om de leukste films of series te delen waarvan je reis- of vakantiekriebels krijgt. Die hebben we, samen met tips van onze eigen Sunnies, samengevoegd tot een heerlijk lijstje om deze gekke periode door te komen. Zo kun je tóch nog iets met die reiskriebels.

1. Into the Wild

Als je een avontuurlijke roadtripper bent, dan is Into The Wild een must-see. In deze film laat Chris de drukke, prestatiegerichte maatschappij achter zich om de wereld in te trekken en deze op z’n puurst te beleven. De film neemt je mee door de mooiste gebieden van West-Amerika (ideaal voor een roadtrip!) en Alaska. En deze 2,5 uur durende film is ook nog eens gebaseerd op een waargebeurd verhaal… Tijd om de popcorn klaar te zetten.

Bekijk de trailer van Into the Wild hier.

2. Mamma Mia

Zonliefhebbers, opgelet! Mamma Mia zorgt met de vrolijke muziek en geweldige uitzichten van Griekenland gegarandeerd voor een grote lach om je gezicht. Zeg maar hallo tegen dat zomergevoel. Wees gewaarschuwd: na het zien van deze film is jouw volgende vakantiebestemming een prachtig Grieks eiland, zoals Skopelos of Skiathos, waar Mamma Mia onder andere is opgenomen. Deze eilandjes in de Egeïsche Zee liggen ook nog eens naast elkaar, dus met een boottochtje kun je ze allebei bezoeken! Zie je jezelf al rondrijden?

Bekijk de trailer van Mamma Mia hier. Uitgekeken? Er is ook een vervolg!

shutterstock_670555489-1
1 uur en 49 minuten lang genieten van dit soort beelden? Dat is niet mis!

Tip: maak de kamer zo donker mogelijk, zodat het lijkt alsof je in je eigen mini-bioscoop zit!

3. Thelma & Louise

Tijd om terug in de tijd te gaan: de roadtripfilm Thelma & Louise uit 1991 is een echte klassieker én is een Oscar-winnaar! Om de dagelijkse sleur te doorbreken, besluiten de twee eropuit te trekken in de cabriolet van Louise. Onderweg naar Mexico gebeurt er van alles en kijk je je ogen uit. Reken maar dat je tijdens het kijken van deze film op het puntje van je stoel zit!

Bekijk de trailer van Thelma & Louise hier.

Leuk feitje: twee vergaderruimtes op het kantoor van Sunny Cars zijn vernoemd naar deze film! Eentje heet Thelma en de andere Louise. Zo leuk vinden wij deze roadtripfilm dus.

4. Street Food: Asia

Bij een goede vakantie hoort lekker eten! Met deze Netflix-serie ‘Street Food: Asia’ ga je op culinaire trip om de lekkerste specialiteiten van Azië te ontdekken. Zo krijg je letterlijk een kijkje in de keuken in Yogyakarta op Jakarta, waar je de beste lokale stoofpotjes vindt. Sterrenchef Jay Fai neemt je mee naar de culinaire kant van Bangkok. Onze collega Sanne keek de serie in één keer uit! Nog leuker: probeer de gerechten thuis eens na te maken. Zo ben je toch een beetje op vakantie. Tip: eet met stokjes om je nog even écht op die foodmarket te wanen.
Bekijk de trailer van Street Food hier.

shutterstock_689938327-min
De Netflixserie 'Street Food: Asia' is een culturele ontdekkingsreis van 9 afleveringen.

5. Eat, Pray, Love

Is het een avondje wat minder weer of koelt het snel af buiten? Maak voor jezelf dan een fijn zithoekje en zet de film ‘Eat, Pray, Love’ aan! Droom met actrice Julia Roberts weg naar Italië, India en Bali en werk meteen je bucketlist bij met deze mooie plekjes. De deur hoef je niet meer uit, dus haal een comfortabele trui uit de kast en trek een fles wijn open. Een avondje volop genieten.

Bekijk de trailer van Eat, Pray, Love hier.

6. Tracks

In 2013 kwam de film ‘Tracks’ uit, over Robyn die besluit om van Oost- naar West-Australië te lopen met haar vier kamelen en hond. Een avontuur door de outback! Robyn heeft de huurauto dus ingeruild voor een kameel, maar dat neemt niet weg dat je reiskriebels krijgt om de woestijn van Australië zelf te ontdekken tijdens een roadtrip. Dit gebied ontdek je het beste met een stoere 4×4!

Bekijk de trailer van Tracks hier.

shutterstock_1006851178-1
Ontdek jij straks de Australische outback, zoals in de film 'Tracks'?

Ook op onze eigen Nederlandse televisie is er genoeg te zien van de wereld! Bij BNNVARA kun je ‘Floortje Naar Het Einde Van De Wereld’ of ‘3 Op Reis’ kijken. Of bekijk eens deze blog, daarin nemen we je virtueel mee op reis! Ondanks dat we dus even niet zorgeloos in onze huurauto kunnen stappen, is er wel genoeg te zien vanuit huis.

Rianne van Baarsen

Communicatiespecialist

Op avontuur gaan over de hele wereld: dat is wat Rianne het liefst doet. Niet gek dus dat ze bij Sunny Cars werkzaam is als Communicatiespecialist, want dan kan ze haar verhalen delen! Tijdens haar reis door Zuidwest Amerika is ze verliefd geworden op dit land: ze is hard op weg om alle staten af te tikken! Maar ook de Caribische sferen zijn niet weg te krijgen uit haar bucketlist. Een echt strandmeisje!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Jeroen

20 april 2020 | 9:20 am | Reageer op Jeroen

Leuke mail! Kunnen we ons vast verheugen op de tijd dat we weer lekker op vakantie kunnen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

20 april 2020 | 11:06 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Jeroen,

Heerlijk, toch? Lekker koffietje erbij, genieten van de zonnestralen en dromen over je volgende vakantie.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Laura

19 april 2020 | 11:30 am | Reageer op Laura

Dank voor deze inspirerende mail!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

20 april 2020 | 10:53 am | Reageer op Sanne van Reek

Alsjeblieft! :-). Voor ons ook heel leuk om te maken.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.