6 handige autohuurtips voor je roadtrip in de USA

Staat een roadtrip naar de USA op de planning? Cool! Als er één land is waar je met de auto heerlijk kunt rondtoeren, dan is het Amerika wel. De wegen zijn goed, het verkeer rustig en de auto’s lekker ruim… En geef toe, iedereen wil toch wel eens een kijkje nemen in het land van de onbegrensde mogelijkheden? We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw roadtrip door de USA op rolletjes loopt!

Choice locations

In de VS zijn de meeste ophaallocaties choice locations. Bij deze locaties mag je in de geboekte categorie zelf je eigen huurauto uitkiezen. Op het terrein staan de auto’s van de geboekte categorie netjes naast elkaar. Je mag zelf bepalen welke van die auto’s het wordt. Zorg er wel voor dat je een auto kiest uit de door jou geboekte categorie. Kies je een auto uit een hogere categorie, dan gaat het om een upgrade en worden er extra kosten in rekening gebracht.

Express pakket

Soms kan het flink druk zijn bij de balie van de lokale verhuurder. Kies je voor ons Express pakket, dan mag je gebruik maken van de Self Service Kiosk. Je hoeft niet langs een balie, maar kan rechtstreeks naar de auto lopen. Hiervoor hoef je alleen vooraf de registratielink in te vullen. Heel handig en ook erg fijn na een lange vlucht.

One way huren

Soms is het fijn om de auto op de ene luchthaven op te halen en op de andere in te leveren. Vooral tijdens een mooie roadtrip in de USA. Als je je huurauto ophaalt op locatie A en inlevert op locatie B, dan heeft dat een one way. Tussen Californië en Arizona en Californië en Nevada is dat gratis, behalve in de maanden juli en augustus. Dan moet er in sommige gevallen een toeslag betaald worden.

Upgrade

In Amerika doen ze graag aan upselling. Als je de auto ophaalt, zal je merken dat lokale verhuurders je graag een grotere en dus duurdere auto willen verkopen. Of ze vertellen je dat je extra moet bijverzekeren. Ook hier geldt, je kunt overal nee tegen zeggen, want je huurt je auto all-in via Sunny Cars. Alles is inbegrepen en geregeld, hebt geen verzekeringen of andere extra’s meer nodig. Je mag natuurlijk altijd voor een grotere auto kiezen en bijbetalen, maar die keuze is aan jou.

Extra bestuurder

Op een lange autorit is het fijn als je het rijden onderling kunt afwisselen, de afstanden in de USA zijn immers best pittig! Een paar uur in de auto is hartstikke normaal. In Californië is een tweede bestuurder altijd inbegrepen in de huurprijs.

Automaat

Autorijden in de VS is heel relaxt. De wegen zijn ruim en de maximale snelheid ligt een stuk lager dan we in Europa gewend zijn. Daarnaast zijn alle huurauto’s in de VS een automaat. Dat maakt het rijden in je huurauto nog comfortabeler. Het schakelen gaat vanzelf, je hoeft alleen maar op de weg te letten.

Dit waren onze handige tips voor tijdens een roadtrip door de USA. Ben je nu helemaal goed voorbereid? Great! Let’s go!

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Gijs van Gent

14 juli 2019 | 11:55 am | Reageer op Gijs van Gent

Vorig jaar hebben we voor het eerst een roadtrip door een aantal zuidelijke staten gedaan. Super goed bevallen. Dit jaar weer!!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

15 juli 2019 | 11:21 am | Reageer op Sanne van Reek

Hi Gijs,

Wat gaaf zeg! Alvast veel plezier voor jullie volgende roadtrip.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

paul vanhauteghem

14 juli 2019 | 4:51 pm | Reageer op paul vanhauteghem

Beste,
Is hierbij ook de verzekering inbegrepen indien men de wegenwacht nodig heeft ?
Mvg

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

15 juli 2019 | 11:44 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Paul,

Je hebt het waarschijnlijk over de Roadside Assistance Plan (RSP)? Dit is een aanvulling op de 24-uurs wegenwacht van de wagenparkaanbieder en dekt de volgende punten – die je zelf heel makkelijk kunt voorkomen: vervanging van autosleutel bij nalatigheid, hulp bij lege accu, buitengesloten van voertuig en bezorging brandstof bij lege tank. Er zijn meerdere varianten van deze optie, dus niet op elke bestemming is dit hetzelfde. In de USA is het ook dat je sneller wordt geholpen door de wegenwacht. Een extraatje om tijd te kopen, dus. Echt noodzakelijk? Nee, dat zeker niet.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jolanda

22 juli 2019 | 11:41 pm | Reageer op Jolanda

Hoi, ik heb ooit een internationaal rijbewijs gehad voor Amerika maar de laatste keer niet. Is dit echt nodig of ligt het aan de staten waar je heen gaat?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

23 juli 2019 | 11:28 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Jolanda,

De ANWB adviseert het volgende:

Het Nederlandse rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten, ook bij het huren van een auto. Omdat verhuurbedrijven in veel staten vaak toch om een IRB (internationaal rijbewijs) vragen, wordt aangeraden voor de zekerheid IRB model 1949 mee te nemen.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hans van Pruissen

6 augustus 2019 | 11:47 am | Reageer op Hans van Pruissen

Beste Sanne,
Ik heb ze jaren verkocht, die IRB's . Ze vertalen je rijbevoegdheden, niet meer en niet minder. Dat was nog nodig toen we op onze rijbewijzen alleen in het Nederlands konden lezen wat we mochten besturen. Sinds de nieuwe coderingen op onze rijbewijspasjes heb ik geen verhuurder meer gehad (dat waren toch zeker 7 gelegenheden) die me naar een IRB vroeg. Kortom, van mij mag dat advies vervallen tenzij de verhuurder hier een andere mening over heeft. Maar dan komt het van hén.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.