fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

6 tips voor Florida met de huurauto

Iemand die enthousiast uit eigen ervaring vertelt, overtuigt sneller. Herken je dat? Dat gaat natuurlijk ook op voor het verkopen van vakanties of bij het huren van een auto. Een reisagent die ergens zelf is geweest en daar met een huurauto de leukste plekjes heeft ontdekt, kan je veel meer en geloofwaardiger tips geven dan een reisagent die er niet is geweest. Gebeurt dat ook nog op een enthousiaste manier, dan werkt het helemaal aanstekelijk. Met dit gegeven in ons achterhoofd, hebben we afgelopen september een leuke actie opgezet waarbij we op zoek gingen naar vijf reisagenten die Testrijder wilden worden. Om kans te maken vroegen we ze een carfie, een foto van zichzelf met een auto, in te sturen. Uit de vele leuke inzendingen kwamen vijf winnaars naar voren. In ruil voor een testrapport en verslag met reistips, hebben wij een gratis Sunny Car geregeld voor tijdens hun vakanties.

Marieke De Krock, reisagent bij Tui Reisbureau Terneuzen, is één van die gelukkige winnaars. In november vierde zij vakantie in Florida en testte daar voor ons een huurauto via Sunny Cars. Naast het beantwoorden van een aantal vragen over de procedure van het ophalen van de betreffende huurauto, vroegen we ook wat de huurauto toevoegde aan haar vakantie in Florida, welke tips ze kan geven en hoe ze klanten aanraadt een huurauto te boeken.

Huurauto onmisbaar in Florida

Volgens Marieke is een huurauto zonder twijfel onmisbaar in Florida. “Je beleeft meer plezier van het moois dat Florida te bieden heeft op relatief korte afstanden. De mooiste gebieden liggen buiten de steden. Wil je die met een excursie bezoeken, dan ben je al snel veel tijd kwijt om andere toeristen op te pikken en kom je in een massale toestand terecht. Met en huurauto kun je op eigen gelegenheid op verkenning en zie je veel meer van al het moois in je eigen tempo. De meeste attracties zijn veel makkelijker met de auto dan met een excursie of openbaar vervoer bereikbaar. Amerikanen nemen zelf bijna altijd de auto. In Florida is hier dan ook echt alles op ingericht. We hebben drive-in restaurants, apotheken en zelfs een ziekenhuis gezien.”

Zwemmen met manatees

Zo had Marieke zonder huurauto het hoogtepunt van haar reis gemist. Daarvoor moest ze namelijk naar Crystal River, een afgelegen gebied in het noorden van Florida waar weinig excursies heen gaan. Dit is een van de laatste plekken waar je nog met manatees (zeekoeien) kunt zwemmen in hun natuurlijke habitat. Een bijzondere ervaring. Zeker als je je bedenkt dat een gemiddelde manatee 3 m lang is en zo´n 450 kg weegt. Flinke jongens dus deze beschermde dieren. Ze zijn compleet ongevaarlijk en worden dan ook Gentle Giants genoemd. Door hun slechte zicht komen ze heel dichtbij, hoewel je dat door het troebele water soms pas op het laatst doorhebt.

Manatees bezoek Florida Amerika Manatees onder water Florida

Marieke´s vijf overige tips:

 1. Bezoek Kennedy Space Center. Weliswaar een sterk staaltje Amerikaans patriottisme, maar erg indrukwekkend. Je kunt hier makkelijk een hele dag doorbrengen en dan heb je nog niet alles gezien. Als buitenlander kun je de Explorer en Behind the Scenes tours volgen, de Cape Canaveral tour is alleen toegankelijk voor Amerikaanse staatsburgers. Geïnteresseerd? Boek je tour naar keuze dan van tevoren, ze zitten snel vol.
 2. Rijd met je auto over het strand op Daytona Beach. Een hele ervaring! Al is het tegenwoordig tegen een snelheid van 10mph in plaats van de vliegende snelheidsrecords die er ooit verbroken zijn. Dat gebeurt nu in Daytona International Speedway, ook een bezoekje waard.
  Rijden over Daytona Beach, Florida huurauto
 3. Ga outlet shoppen in Sawgrass Mills (meer dan 350 winkels) in Fort Lauderdale of de Vineland Premium Outlets (160 shops) in Orlando. Shop till you drop is hier perfect mogelijk. Vooral vragen naar de verborgen voordelen van de dag. Dat heeft Marieke toch zeker enkele tientallen dollars bespaard. En hier kwam ze er meteen ook achter hoe handig een full size huurauto in Florida is vanwege zijn ruime kofferbak.Outlet shoppen Florida
 4. Deel in Tu Tu Tango Café in Orlando op International Drive. Een café waar delen centraal staat: kunst, eten en praatjes. Alle gerechten worden opgediend in appetizer size (wel weer net iets groter dan onze voorgerechten). Heerlijk eten in een atypische ambiance.
 5. Spot alligators in de Everglades, een uitgestrekt moerasgebied. Als je iets langer doorrijdt voorbij het eerste visitor center, kom je bij een kleinschaliger bedrijf dat airboat tours aanbiedt waarbij je zowel door de mangrove als door het grasland vaart. Rijden door de Everglades op de Tamiami Trail is ook al erg mooi. Op warme dagen stikt het er langs de kant van de weg van de alligators (en muggen). Het zicht op het oneindige grasland is erg indrukwekkend.

Everglades in airboat Florida

Mooiste route

De favoriete route van Marieke door Florida voert over U.S. Route 1 (US 1) tussen Key West en Miami. Je rijdt ruim 200 km over een aaneenschakeling van eilandjes en bruggen, de Florida Keys. Dit deel van de US 1 wordt de Overseas Highway genoemd. Op sommige plekken zie je nog de oude bruggen uit begin 1900 naast de huidige bruggen liggen. De meeste eilanden zijn niet meer dan een paar vierkante kilometer groot. De volledige US 1 is een van de belangrijkste wegen van de Verenigde Staten en gaat over ruim 3800 km langs de oostkust, vanaf de Canadese grens in het noorden tot Key West in het zuiden.

Rijden in Florida

In Florida is het makkelijk rijden en relatief goedkoop. Vooral buiten de steden is het verkeer overzichtelijk en vraagt dus weinig aanpassingen van vakantiegangers. Voorrang van rechts kennen ze in de VS niet, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Bij een rood stoplicht mag je gewoon doorrijden als je rechts wilt afslaan. De snelheidslimiet is 110 km per uur.

Sunny facts Florida

De staat Florida is voor Nederlanders een van de topbestemmingen voor autohuur. Als specialist is Sunny Cars hier volledig op ingespeeld en heeft onder andere:

 • Verhuurpartners op twintig luchthavens en met elf stadskantoren.
 • Choice stations op 5 van de luchthavens: Miami, Fort Lauderdale, Tampa, Fort Meyers en West Palm Beach. Bij een choice station staan verschillende huurauto´s uit de gewenste categorie voor je klaar, zodat je zelf een keuze kunt maken.
 • Havenkantoren in Miami en Fort Lauderdale, handig als je van een cruiseschip stapt.
 • In Orlando zijn enkele stadskantoren in de Disney parken. Een gratis shuttle service brengt je van elk Disney hotel naar de verhuurlocatie. Zo kun je een verblijf bij Mickey combineren met een roadtrip buiten de parken.
 • Veel one ways binnen Florida zijn kosteloos, net als tussen Florida en Georgia. In de huurvoorwaarden vind je meer informatie over de eventuele kosten van een one way.
 • Gegarandeerd een klantvriendelijke tankregeling met full-full (FF) of full-paid (FP)
 • Keuze uit aanvullende servicepakketten waarbij een extra bestuurder of GPS is inbegrepen of het Under Age Pakket waarbij je de minimumleeftijd van 25 naar 21 verlaagt.
 • In Florida kom je onderweg verschillende tolwegen tegen. Alle Sunny Cars zijn uitgerust met een tolregistratie. Rijd je een tolweg op, dan wordt dat automatisch geregistreerd. De exacte kosten hiervan vind je in de huurvoorwaarden. Deze kosten worden van je creditcard afgeschreven.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Monique

9 september 2018 | 11:23 am | Reageer op Monique

Vraag: is het mogrlijk om je huurauto op te halen in bv tampa airport en in te leveren op miami airport

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Victor

11 januari 2016 | 4:53 pm | Reageer op Victor

We hebben toen zo'n Kia gehuurd en daarmee de route Orlando richting Key West gedaan. Paar dagen over gedaan met de tussenstop in Miami maar wat een top reis! Heb echt genoten van het uitzicht. Helaas dat in de avond er een storm kwam waardoor we met 20 miles p/h terug konden..

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

asics onitsuka tiger

11 mei 2015 | 9:13 am | Reageer op asics onitsuka tiger

asics singapore
asics onitsuka tiger http://www.dardenplannedgiving.org/

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Willy P uit E

1 april 2015 | 8:35 pm | Reageer op Willy P uit E

Rijden op Daytona Beach is inderdaad leuk. Ik weet wel niet of het toegelaten is met de huurauto want in de algemene voorwaarden staat meestal dat je niet mag rijden op onverharde wegen. Misschien kent Sunny Cars het antwoord hierop.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Edith

1 april 2015 | 8:54 am | Reageer op Edith

Eens met Pieter. En voorrang van rechts kennen ze wel degelijk. Je komt het alleen niet veel tegen, omdat de voorrang bijna altijd met STOP-borden is geregeld. 'Wie het eerste komt' geldt alleen bij kruisingen met de zogenaamde 4xSTOP borden. Iedereen moet daar eerst stoppen. De eerste die het eerste aankwam mag het eerste weer verder rijden. Let dus goed op wie er aan de beurt is!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieter Grondel

31 maart 2015 | 9:21 pm | Reageer op Pieter Grondel

Beste Ilse en andere lezers, Let op bij de rode stoplichten! Het is net iets anders dan Ilse schrijft. Je moet wél stoppen, maar, tenzij anders aangegeven, mag je daarna rechtsaf doorrijden als de weg daarvoor vrij is. Eerst heel goed kijken dus.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou