fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

6 tips voor Karpathos

Iemand die enthousiast uit eigen ervaring vertelt, overtuigt sneller. Herken je dat? Dat gaat natuurlijk ook op voor autohuur. Van een persoon die zelf met een huurauto heeft rondgetoerd op de vakantiebestemming en daar de leukste plekjes heeft ontdekt, neem je veel sneller tips aan. Gebeurt dat ook nog op een enthousiaste manier, dan werkt het helemaal aanstekelijk. Met dit gegeven in ons achterhoofd, hebben we in samenwerking met Personal Touch Travel drie klanten laten ´testrijden´ in een gratis Sunny Car.

Huurauto griekenland Karpathos

Wilma Batenburg boekte haar reis naar Griekenland via zelfstandig reisadviseur Chantal Oostra. In juni reisde ze samen met haar man naar het eiland Karpathos. Net als veel vakantiegangers die dit eiland tussen Kreta en Rhodos eenmaal ontdekt hebben, wilden zij hier opnieuw heen. Dit keer in het gezelschap van vrienden, waar zij vaker mee reizen. Het was weer volop genieten.

“Karpathos heeft prachtige plekjes om te bezoeken. Karpathos is klein genoeg om op ontspannen wijze alles te kunnen aandoen en daarnaast ook nog de rust te pakken op mooie en lieflijke strandjes, waar toch ook veel mensen naar op zoek zijn. Door het hebben van een auto kan dit perfect gecombineerd worden”, aldus Wilma.

Exclusief eten op Karpathos

Hele goede herinneringen heeft Wilma aan Poseidon in Afiartis. Dit hotel-restaurant ligt aan de kustweg van Pigadia naar het vliegveld en is zonder auto niet te bereiken. Het wordt gerund door een Nederlander en zijn Griekse vrouw Angela Papavasiliou. Zij is een lokale beroemdheid sinds haar deelname aan de Griekse editie van ´Masterchef´, waar ze als vierde eindigde. Dat ze kooktalent heeft, kunnen Wilma en haar gezelschap beamen. “Wij hadden een FANTASTISCHE lunch, Michelinster waardig, en dat voor slechts € 70,- voor 4 personen. Dat we zo leuk persoonlijk werden benaderd door de uitbaters, maakte het een betere ervaring. Wij zijn al vaker in Karpathos geweest, maar dit was naast alle plekjes die we al kennen echt een toppertje!”

Poseidon Karpathos

Wilma´s overige tips voor Karpathos:

  • Drink een ouzo-shake bij Skala Bar, gelegen bij het Amoopi strand. Naast dit fameuze drankje serveren ze er cocktails en mezzes (Griekse hapjes). Héérlijk en echt een bezoek waard. En een uitzicht……Prachtig! Het café wordt gerund door een Nederlander.

Skala Karpathos

  • Ga naar Apella beach, het mooiste strand van Karpathos. Jaren geleden werd het zelfs uitgeroepen tot mooiste strand van Europa.
  • Rijd via Diafani aan de oostkust naar Olympos. Beide zijn leuke dorpjes. Vanuit het havenstadje Diafani is het nog zo´n 10 minuten over een bergweg rijden naar Olympos. Eenmaal daar aangekomen moet je de auto parkeren, want het dorp zelf is autovrij. Het is een pittoresk dorp met smalle straatjes en waar de tijd heeft stilgestaan.
  • Daal bij Mesochori af naar Skopi, het café van Manolis Nouarakis, en geniet van het prachtige uitzicht over zee. Vergeet niet je naam achter te laten op een van de blauwe tafeltjes of stoelen.
  • Bezoek het fotogenieke vissersdorpje Finiki, waar alles blauw-wit is geschilderd.

Strand Karpathos

Wilma en haar vrienden hebben Karpathos in hun hart gesloten en de nieuwe vakantieplannen zijn al gemaakt. Ook dan zal het eiland per huurauto worden verkend, want de leukste plaatsen zijn anders onbereikbaar. Zeker in hun geval, omdat één van de reisgenoten slecht ter been is.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou