fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

8,5 jaar bij Sunny Cars, hoe houd je het vol?!

In deze blog wil ik je iets vertellen over hoe het is om al zo lang bij een organisatie als Sunny Cars te werken. In 2008 zocht Sunny Cars een reserveringsmedewerker. Ik zag de vacature staan in de Reisrevue. De gezochte kandidaat moest enige talenkennis hebben, beschikken over geografisch inzicht en een teamplayer zijn. Een rijbewijs werd niet gevraagd. Aangezien ik een toeristische opleiding heb gedaan, besloot ik te reageren.

Ik zal het eerste jaar nooit vergeten, toen was alles anders dan nu. De meesten van mijn huidige collega’s kunnen het zich niet voorstellen, maar in het begin waren we op zondag dicht, hadden we alleen op vrijdag en donderdag avonddiensten, en waren we op zaterdag van 10 uur tot en met 16 uur open. We kregen hiervoor zelfs een compensatie. Het reserveringsteam bestond toen nog uit 9 medewerkers.

8 jaar bij sunny cars hoe houd je het vol

Na 8 maanden werken in Nieuw Vennep verhuisden we naar Hoofddorp. In dit pand, waar we overigens nog steeds zitten, hebben we meer ruimte om te groeien. Dit groeien is ook gebeurd, want  inmiddels bestaat de afdeling reserveringen uit 29 man! Nu zijn we ook 24 uur te bereiken.

In al die jaren heb ik natuurlijk heel veel leuke dingen meegemaakt. Naast de ± 50 zwangerschappen van diverse collega´s denk ik dan ook aan de jaarlijkse feestjes in München, op het hoofdkantoor van Sunny Cars, om daar het jaar af te sluiten.

Natuurlijk hebben er ook nare dingen plaatsgevonden.

Zo zal ik bijvoorbeeld de drukte rond de aswolk op IJsland –  Eyjafjallajökull – nooit vergeten.  Ook de faillissementen van bedrijven als  OAD / Globe en die van concullega´s Holiday Cars vond ik toch wel spannend en bijzonder. De telefoon stond roodgloeiend met verontrustte mensen die niet wisten of hun reis wel doorging, en wat daarvoor de financiële gevolgen hiervoor zijn. Ik persoonlijk vind het jammer dat bepaalde ketens uit het straatbeeld verdwijnen.

Werken bij Sunny Cars voelt als thuis komen in een warm bad. De mensen bij Sunny Cars communiceren open en eerlijk met elkaar, en ieders mening doet er toe. Daarbij is er ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik zelf een cursus Frans gevolgd, zodat ik ook de Belgische markt kan bedienen.

Nu , dit jaar, bestaat Sunny Cars 25 jaar. Dit hebben we onlangs gevierd bij het hoofdkantoor in  München, daar waar het allemaal is begonnen. Het feest was op een doordeweekse dag ,  en voor onze klanten moesten we natuurlijk  gewoon open blijven. Daarom vlogen we in 3 groepen van en naar München. De telefoon moest natuurlijk wel continue bemand zijn. Gelukkig werd er niet gestaakt deze dagen en zat het weer mee. Alles is goed verlopen.

Op naar het volgende feest!

Sander

Autohuurexpert

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou