fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

A Sunny History

Dit ben ik, een Nissan Sunny, een prachtig staaltje techniek uit het land van de reizende zon. Ik bied mijn diensten aan bij een autoverhuurbedrijf. Vreemde paradijsvogels met rijbewijs, onverwachte situaties en de prachtigste plekjes, ik laat er in deze blogs mijn lichten over schijnen.

Ik word op een trailer gereden. Omdat het seizoen ten einde is heeft men besloten om mij te verplaatsen naar een andere bestemming. Op de trailer kom ik tegenover een Ford Focus te staan. Ford staat in autoland bekend als de eerste leverancier van Productie auto´s met de Ford model T in 1908. Daar zijn ze nogal trots op en laten ze ook te pas en onpas weten 😉

 Daarom een geschiedenislesje.

 In 1911 starten de Japanse heren Den, Aoyama en Takeuchi het bedrijf Kwaishinisha Motorcar Works. Later, in 1934, werd dit Nissan Motor Corporation.

Allereerst met vooral productieauto´s onder de naam Datson, een acroniem van de eerste letters van de achternamen van de bewuste heren met het Engelse ´Son´ toegevoegd.

Omdat in het Japans Son ook ´verlies´ betekend wordt dit veranderd naar Sun, Datsun.

Begin van de auto industrie in Japan
Begin van de auto industrie in Japan

De ene na de andere Sunny:

In 1966 loopt de voorloper van de Sunny van de band, de Datsun 1000, deze zou in de loop der tijd hernoemt worden naar Datsun Sunny en in 1986 onder de naam Nissan Sunny nog meer aan populariteit winnen. Begin jaren negentig bereikt de productie zijn absolute piek!

Net rond die tijd, krijgt ene meneer Sannwald uit München het idee om een autoverhuurbedrijf te beginnen.

V.l.n.r. Datsun B10 Sunny en Nissan Sunny
V.l.n.r. Datsun B10 Sunny en Nissan Sunny

What´s in a name:

De Nissan Sunny is zoals gezegd een populair, betrouwbaar en vooral betaalbaar model in de zogenaamde C-klasse waar ook de Volkswagen Golf, Opel Astra en Toyota Corolla toe behoren.

Daarom vind ik het niet gek dat dhr. Sannwald het bedrijf vernoemd heeft naar een auto die precies past bij het op te richten bedrijf, Sunny Cars ziet begin 1991 het levenslicht!

Logo´s van beide bedrijven uit de jaren 90!
Logo´s van beide bedrijven uit de jaren 90!

Ook iets over jouw achtergrond kwijt? Stuur het naar n.sunny@sunnycars.nl.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou