De ABC-eilanden: welke kies jij voor je zonvakantie met huurauto?

De ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) zijn voor ons Nederlanders misschien wel een van de fijnste landen om op vakantie te gaan. Je hebt gegarandeerd zon en bent lekker ver weg van huis, maar kunt toch gewoon in het Nederlands communiceren. Dat is toch ideaal? Maar dan komt de volgende vraag: welke van deze drie pareltjes kies je? Ga je voor Aruba, kies je voor Bonaire of reis je toch liever af naar Curaçao? Wij helpen je op weg en zetten de drie zonovergoten eilanden op een rijtje. Natuurlijk krijg je van ons ook de nodige tips om dit Caribische gebied met de huurauto te verkennen.

Levendig Aruba

Aruba, ABC-eilanden

Aruba, ongeveer net zo groot als Texel, is het levendigste eiland van de ABC-eilanden: hier is altijd wat te doen! Je vindt op Aruba (meer dan 50!) hagelwitte stranden zoals in de films, maar ook veel gezelligheid, uitjes en festivals. Zo is Carnaval op Aruba een groot feest! Aruba heet dan ook niet voor niets ‘One Happy Island’. Verder kun je hier heel goed snorkelen, de onderwaterwereld is namelijk echt geweldig! Heb je zin om wat mooie foto’s te maken? Trek dan een paar stevige schoenen aan en rijd naar Casibari Rock Formations. Vanaf de hoogste rots heb je hier een heel mooi uitzicht over Aruba. Let bij je keuze in huurauto wel op het type: als je het indrukwekkende Arikok National Park, de thuisbasis van zeldzame dier- en plantensoorten, wilt bezoeken is een SUV zeker aan te raden. Zo kun je optimaal genieten van je roadtrip.

Ontspannen Bonaire

Bonaire, ABC-eilanden

Bonaire is eigenlijk juist het tegenovergestelde van Aruba: hier vind je rust. Een bezoek aan Bonaire is echt ontspannend. Ook dit eiland kent veel mooie stranden én je kunt hier heel goed duiken. De onderwaterwereld laat niets aan de verbeelding over. In tegenstelling tot Aruba en Curaçao, hebben de stranden op Bonaire maar weinig faciliteiten. Ga je een dagje lekker op het strand hangen? Zorg dan dus voor voldoende eten en drinken. Je huurauto komt tijdens een vakantie op Bonaire goed van pas. Je kunt zo de mooiste strandjes bezoeken, onderweg een pitstop maken bij een lokaal eettentje en al het moois van het Caribische eiland verkennen. Bonaire verlaten zonder een flamingo gespot te hebben? Dat kan écht niet! In het zuiden van het eiland, in het Pekelmeer en de omringende zoutpannen, heb je de meeste kans om een flamingo te spotten.

Tip: ga naar de ezelopvang Donkey Sanctuary, waar ruim 600 ezels zijn opgevangen en worden beschermd. Ze komen graag even bij je spieken of je wat lekkers voor ze hebt meegebracht!

3. Veelzijdig Curaçao

Curacao, ABC-eilanden

Hou je van een levendige bestemming, maar wil je ook goed tot rust komen? Dan is Curaçao misschien het beste eiland voor jou. Qua drukte zit Curaçao namelijk tussen Aruba en Bonaire in. In en rondom Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, is van alles en nog wat beleven. Maar als je even écht rust wil, dan kun je kiezen uit vele stranden en relaxte strandpaviljoens. Veel vakantiegangers blijven in de buurt van Willemstad en Jan Thiel. Niet gek ook, want hier heerst een echte vakantiesfeer en je hebt alle faciliteiten nabij. Wil je meer van het eiland zien? Stap dan in je huurauto en rijd naar mooie plekken als Westpunt (gelegen in het meest westelijke puntje van het eiland) en het avontuurlijke Christoffelpark (het grootste natuurpark van Curaçao), om nog maar te zwijgen over alles wat je onderweg nog tegenkomt. Met een huurauto ben je flexibel, kun je je eigen plan trekken en doordat de wegen op Curaçao van prima kwaliteit zijn, kun je het hele eiland over cruisen. Zonnebril op en gaan!

Kortom: de ABC-eilanden zijn stuk voor stuk parels, het is maar net wat bij jou past en wat voor vakantie je wil vieren. Op alle drie de eilanden zijn de wegen prima en rijd je rechts. Wel zo makkelijk. Een internationaal rijbewijs is niet nodig: je Nederlandse is voldoende! Ben je van plan om nationale parken te bezoeken? Dan is een SUV de juiste huurauto. Heb je al vakantieplannen? Wacht dan niet te lang met het reserveren van je all-in huurauto. De ABC-eilanden zijn immers populaire zonbestemmingen tijdens onze koude winter.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.