Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Addertje onder het gras: een huurauto met winterbanden

Ben jij ook een wintersporter?

Er even lekker tussenuit in de wintermaanden en ter plekke heerlijk flexibel zijn met een huurauto?

Dan weet je waarschijnlijk ook dat winterbanden in veel landen verplicht zijn. Denk aan Duitsland, Oostenrijk, IJsland, Finland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Polen. Wat je misschien níet weet, is dat de kosten voor winterbanden vaak niet bij de prijs van je huurauto zijn inbegrepen. Veel autoverhuurders gebruiken dit als trucje. Ze bieden huurauto’s aan voor een lage prijs, maar ‘vergeten’ erbij te zeggen dat je de winterbanden ter plekke nog moet bijbetalen. Zo kan een op het eerste oog goedkope huurauto opeens veel duurder uitvallen omdat je lokaal nog moet bijbetalen.

Winterbanden

Handig: een winterbandenpakket

Wij vinden dat een wassen neus. Daarom: als winterbanden verplicht zijn in het land waar jij gaat wintersporten, zijn ze bij Sunny Cars standaard in de prijs inbegrepen. Op die bestemmingen bieden we jou namelijk alleen het WT-pakket aan (WT staat voor winter tyres). Wel zo eerlijk en transparant, vinden we.

Extra accessoires? Wél bijboeken.

Let op: wil je er zeker van zijn dat jouw huurauto is uitgerust met extra zaken als sneeuwkettingen, een ijskrabber en een skibox, dan moet je die wél extra reserveren. Zet dan bij stap 2 in het reserveringsproces, onder ‘Accessoires aanvragen’, een vinkje bij de items die je wil bijboeken. Je kunt direct zien wat deze items kosten, dus ook daarbij geen verrassingen, maar: deze moet je wél ter plaatse betalen.

Franse of Zwitserse kant?

Vlieg je naar Genève? Kijk dan goed of je de huurauto aan de Franse of Zwitserse kant moet ophalen. In Zwitserland zijn winterbanden namelijk verplicht en krijg je dus automatisch het WT-pakket. In Frankrijk zijn winterbanden niet op alle wegen verplicht en heb je dus geen WT-pakket. Maar winterbanden worden wel aanbevolen in de skigebieden.
Met andere woorden: huur je een auto in Frankrijk, dan moet je de winterbanden dus altijd apart bijboeken. En ook hiervoor geldt, hoe vroeger je boekt, hoe beter. Dan weet je tenminste zeker dat de auto’s met winterbanden of extra accessoires nog voorradig zijn.

Fijne wintersport!

(ps: bekijk ook deze wintersport-met-een-huurauto-tips)

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Rene

29 januari 2017 | 9:20 am | Reageer op Rene

Ik lees altijd met veel belangstelling jullie blog en ben altijd blij met de info
en vind de verhalen van de huurders vermakelijk. Toch heb ik nog een opmerking.
Dit betreft jullie actie om er vroeg bij te zijn. Ik zou wel een auto willen reserveren maar ik weet niet of en wanneer ik met vakantie ga en ook nog niet waarheen. Dus reserveren voor 31/1 zit er niet in. Loop ik nu het risico dat er geen huurauto te reserveren is via jullie. Ik heb al eens gebruik gemaakt van jullie diensten en was daar zeer tevreden over

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

30 januari 2017 | 9:27 am | Reageer op Pieta Harsveld

Beste Rene,

Het is verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken. Doe je dit later, dan slinkt het aanbod en worden de prijzen daarmee vaak hoger. De oproep om dit voor het einde van deze maand te doen, was erop gericht dat je tot 31 januari onze Flexservice gratis krijgt. Het is niet zo dat al ons aanbod na 31 januari weg is, gelukkig niet. Kortom: Wacht niet te lang, om hogere kosten en verminderde beschikbaarheid te voorkomen, maar wees niet bang dat alles nu al weg is. Garanties kunnen we echter natuurlijk nooit geven.

Met zonnige groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou