fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Albanië

Om de beste reistips te verzamelen, interviewen we regelmatig experts uit de Smile Society, onze best verkopende reisbureaus. Deze week deelt reisagent Dorothé Peterse van Krooder Reizen haar tip voor een prachtvakantie. Zij beveelt Albanië van harte aan.

Stel, ik wil nu op vakantie. Waar moet ik volgens jou heen?

 “Albanië! Daar ga je het zeker weten naar je zin hebben. Dit land is perfect om met een huurauto te ontdekken. En ik spreek uit ervaring. Vorig jaar ben ik zelf naar Albanië geweest, heb er twee weken rondgetrokken. Ik was er al zo lang nieuwsgierig naar. Het land is immers pas sinds twintig jaar open en dus nog niet overdreven toeristisch. Het ligt tegen Griekenland aan, en heeft ook een beetje dezelfde sfeer. Ik vond het er fantastisch!”

Souvenirs kopen in Albanië


En wat mag ik daar niet missen?

 “Het is een relatief klein land, in twee tot drie weken kun je veel moois zien. Er zijn prachtige oude, ommuurde UNESCO-steden. In die vestingstadjes is alles dus goed bewaard gebleven en zorgvuldig bijgehouden. Bezoek vooral Krujë (Kruja), in het noorden. Daar heb je een aantal musea in de restanten van het Kasteel van Krujë. Indrukwekkend en bijzonder. Wil je souvenirs scoren, dan kun je je hart ophalen op de bazaar. Ook Gjirokastër in het zuiden is de moeite waard. De hoofdstad Tirana is een moderne stad met toch veel geschiedenis. Nadat wij de auto op de luchthaven hebben teruggebracht zijn we deze stad gaan verkennen. In de stad zelf heb je de auto niet nodig.”Dorpje in Albanië


In wat voor Sunny Car reed je door Albanië?

 “Ik had een 4WD gekozen. Ik dacht: dan zit ik ook goed op de wat mindere wegen. Achteraf was een 4WD niet écht nodig want de meeste wegen bleken redelijk in orde. De verhuurder waarschuwde ons wel voor twee wegen die we vooral niet moesten nemen dus zijn advies namen we ter harte. Overigens is een 4WD wel een aanrader als je veel in de bergen in het noorden gaat toeren.

Met de Sunny Cars huurauto in Albanië
Zelf wil ik altijd eerst een of twee dagen een land bekijken voor ik er met een auto doorheen rijd. Hoe gaat het daar, hoe zien de wegen eruit, beetje acclimatiseren en/of aan het strand liggen. Daarna haal ik pas de huurauto op. Gelukkig kan ik dat bij Sunny Cars altijd flexibel regelen. Goed om te weten: in Albanië kun je de huurauto alleen op de luchthaven ophalen. Dat was vanaf onze strandbestemming goed te doen hoor, half uurtje met bus of taxi.”

Wat is jouw mooiste ervaring met een Sunny Car?

 “Gewoon ergens naartoe rijden, naar een niet toeristisch dorp. Daar in een kroegje mensen kijken en als het lukt er contact mee maken. Dat is het leuke van een huurauto: je ziet wel. Zo belanden we vaak in een gehucht. Soms is het niks, dan rijden we weer verder. En soms is het hartstikke leuk. Dat overkwam ons in Albanië ook. De mensen die we ontmoetten, waardeerden het dat we hun land wilden bekijken, werden er blij van. Wij ook!”

Wat gaat er altijd mee in je koffer(bak)?

“Mijn fotocamera. Ik hou van fotograferen en maak graag fotoalbums. Al ontbreekt me de tijd hiervoor wel een beetje. Ik sorteer mijn foto’s wel altijd en van elke reis maak ik een paar vergrotingen voor aan de muur. Ik kijk nu tegen een neushoorn, olifant en giraffe aan. Mooie herinneringen uit Afrika!”

Met welke bekende Nederlander zou je wel eens rond willen toeren? En op welke bestemming?

“Met Guus Meeuwis. Gezellige Brabander toch? Lekker een dagje toeren in het Caribisch gebied en dan met zijn muziek meezingen. Lijkt me wel wat.”

Wat bezorgt jou een glimlach als je op reis bent?

“De mensen en hun vriendelijkheid. En vrij zijn. Laat mij maar rondrijden en een andere cultuur leren kennen, dan ben ik dik tevreden.”

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou