fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Amalfi-schoonheid

Heerlijk toch, reisverhalen. Je hebt te maken met een andere omgeving, taalbarrières en andere culturen. Wellicht kunnen deze verhalen een inspiratiebron zijn voor je eigen reis! Of komt iets je bekend voor? Ver weg of dichtbij, elke ervaring is weer anders. We volgen journalisten, collega’s en partners die een huurauto in het buitenland nodig hebben om een reportage te kunnen maken en laten hun ervaring met jou delen.

Travel photographer & editor bij Society World, Trees Korstanje (@treessie), ontdekt hoe prachtig de Italiaanse Amalfikust is.
Trees Korstanje

Praiano

De car rental-borden op het vliegveld van Napels verwijzen ons naar een opstapplek waar kleine witte shuttle busjes af en aan rijden. Vijf minuten later staan we met onze koffers op een ruim, ommuurd autoverhuurterrein waar een vriendelijke dame ons wenkt. De vlotte uitleenprocedure van Sunny Cars resulteert in een stoere SUV Toyota. Fijn! Na het afstellen van stoel, spiegels en muziek vertrekken we richting onze eerste bestemming: Praiano.

Amalfikust in italië kustAmalfi-schoonheid

Na een stuk snelweg is het dan eindelijk tijd om kennis te maken met de door velen bejubelde Italiaanse Amalfikust (of Amalfitaanse kust). En OMG al deze mensen hebben gelijk, dit stukje Italië is echt niet normaal spectaculair mooi!! Als ik zeg dat de film The Talented Mister Ripley (u weet wel, met Matt Damon en Jude Law) hier is opgenomen, dan gaat er vast bij velen een aha-lampje branden. Zo niet, hierbij een foto om een idee van de Amalfi-schoonheid te krijgen.

Onze Toyota manoeuvreert soepel over de slingerende, smalle bergweggetjes die worden omlijst door heerlijk geurende bloemen, citroenbomen en andere groene pracht. Om nog maar te zwijgen over de adembenemende panoramische vergezichten over de Middellandse Zee. Zucht, dit is de hemel op aarde!

Positano

Positano in italië

De kustroute brengt ons vervolgens langs de meest snoezige bergdorpjes die haast tegen de rotsen lijken aangeschilderd. Ter illustratie hier een foto van het ‘mondaine´ dorpje Positano. Dit plaatsje is een absolute must visit! Ga hier lekker door het pittoreske ‘centrumpje’ wandelen (trek wel makkelijke schoenen aan i.v.m. traplopen) en ga vervolgens lekker dineren aan zee.

De stranden zijn hier overigens zwart. Ja, de Amalfikust is vulkanisch – de Vesuvius en Pompeii liggen dichtbij (= een leuk uitje).

Hieronder staat onze stoere reisgezel bij het prachtige hotel Casa Angelina in Praiano. In de verte zie je de drie karakteristieke Faraglione rotsen en een stukje van het wereldberoemde jetset eilandje Capri.

Tip: breng ook zeker een bezoek aan het plaatsje Ravello. Ga hier lekker lunchen (aanrader: Restaurant Villa Maria) en loop vervolgens door naar de tuin van Villa Cimbrone hier wordt je getrakteerd op een waanzinnig mooi uitzicht over de Amalfikust.

huurauto italië bij Casa Angelina in PraianoNa 2 dagen aan de Amalfikust rijden we door naar onze eindbestemming Sorrento. Sorrento is een van de oudste toeristentrekpleisters van Italië, en dat voel en zie je. Wat een historie huist er in dit stadje! Om dit authentieke gevoel door te trekken verbleven we een nachtje in Hotel Cocumella, een voormalig Jezuïeten klooster uit de 16de eeuw.

De autorit terug naar het vliegveld in Napels is ook weer vloeiend en prachtig (de Vesuvius zat de hele tijd naar me te lonken). Anderhalf uur later arriveren we op het autoverhuurterrein. We worden direct geholpen door een car jockey van Sunny Cars die de auto checkt en onze sleutels in ontvangst neemt. In de shuttlebus terug naar ’t vliegveld kom ik tot de conclusie dat onze Amalfi-trip mede dankzij onze ijzeren reisgezel helemaal klopte.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou