Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Anaïsa: mijn favo' fly drive is Zuid-Spanje!

Een fly-drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly-drive bestemming is. Vorige maand kon je lezen over de perfecte autohuur bestemming volgens Bjorn Gianotten, deze keer is de beurt aan Anaïsa Bruchner, uitgever Dominicus Reisgidsen. Kijk voor meer informatie op www.dominicus.info of volg ze op facebook of twitter.

Anaisa Bruchner zuid spanje foto

Wat is jouw favoriete fly-drive bestemming?

Zuid Spanje

Waarom Zuid Spanje?

Ik houd van een combinatie van interessante steden en de rust van de oceaan. In Andalusië vind je het allemaal: prachtige dorpjes, stranden en verlaten baaitjes en prachtige steden. Je zit nooit te lang in de auto en de zon schijnt er altijd!

Wanneer heb je deze fly-drive gemaakt, en met wie?

In juli en augustus 2014, met mijn man en 2 dochters van 10 en 14 jaar oud.

Hoe heb je je route bepaald?

We waren al eens eerder in dit deel van Spanje geweest, dus ik wilde sommige plekken nog eens zien en andere nieuwe gebieden ontdekken. We hebben uiteindelijk het eerste deel van de reis van tevoren uitgestippeld met behulp van de reisgids en de laatste anderhalve week ‘op de bonnefooi’ gereden.

Hoogtepunt?

Sevilla vond ik een fantastische stad. Het uitzicht vanaf de weg tussen Malaga en Tarifa was geweldig, je ziet Marokko in de verte liggen.

En verder het Spaanse strandleven aan de Costa de la Luz, van alle gemakken voorzien en zo authentiek!

Gekste dat je hebt meegemaakt?

We gingen uit eten in een populair restaurant en waren teleurgesteld dat het zo rustig was. Bleek het rond 23:00 uur pas vol te stromen, toen zaten wij al aan het dessert… Die Spanjaarden eten echt pas laat.

Wat mag je niet overslaan?

In Sevilla mag je El Real Alcazár niet missen, gebakken vis eten in Cádiz is onlosmakelijk verbonden met het Spaanse strandleven en doe eens een surfcursus op een van de vele stranden bij Conil de la Frontera.

Anaisa Bruchner zuid spanje Conil de la Frontera

Heb je nog tips voor andere reizigers?

Zet je auto in de vele ondergrondse parkeergarages in het centrum van Sevilla zodat je de verschillende buurten verder te voet kunt bezichtigen. Aan het einde van de dag rijd je dan gemakkelijk weer de stad uit. Ditzelfde geldt trouwens ook voor Malaga en Cadiz.

Wat is je volgende (geplande) reis?

Ik wil graag nog eens naar Turkije, een roadtrip van Istanbul naar de Zuidwestkust lijkt me een droom van een vakantie. De mensen, het eten, de landschappen: ik vond alles geweldig!

Renske Mijderwijk

Marketing Coördinator B2B events & Joint Promotions

Van 2009 tot 2019 was Renske werkzaam bij Sunny Cars. Eerst op de Reserveringsafdeling, maar al snel maakte ze de overstap naar Marketing. De laatste jaren heeft ze vooral tripjes gemaakt in Europa, maar een verre reis staat nu wel bovenaan haar verlanglijstje.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou