Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Andalusië verken je het beste met een huurauto

Andalusië leent zich perfect voor een roadtrip. De streek telt acht provincies en is twee keer zo groot als Nederland. Hoewel elke provincie z’n eigen charme en specialiteit heeft, hebben ze allemaal één grote gemene deler: de Moorse cultuur. De bekendste roadtrip in Andalusië is de klassieke tour langs de steden Granada, Cordoba en Sevilla. Maar ook als je geen rondreis wil maken en liever op één vaste plek je vakantie doorbrengt, kunnen we je een huurauto van harte aanraden. Vanuit de kust zijn namelijk heel wat leuke dagtochten te maken.

Witte dorpjes

Op ontdekking in Andalusië kun je ze bijna niet missen; de vele witte dorpjes in de bergen. De bekendste is Mijas Pueblo. In dit gezellige bergdorpje heb je veel leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants met Spaanse specialiteiten. De lekkerste tapas eet je in restaurant La Reja. Vanaf de kust is het ongeveer een kwartiertje rijden naar Mijas. De auto parkeer je het beste in de overdekte parkeergarage in Calle Olivar don Pablo. Vanaf daar wandel je naar het centrum. Tussen al die witte dorpjes valt Júzcar op. Het dorp vormde het decor voor de smurfenfilm en dus werd alles blauw geverfd. Er kwamen zoveel toeristen op af dat ze het maar zo gelaten hebben.

juzcar smurfendorp andalusie

Ronda

Op zo’n 100 kilometer van Málaga ligt Ronda, een van de oudste steden van Spanje. Een diepe kloof splitst het oude en nieuwe gedeelte van de stad. Om van het ene in het andere deel te komen ga je over de nieuwe brug. Vanaf Ronda heb je prachtig uitzicht over de streek, maar het stadje zelf is ook leuk om te verkennen. Het beste kun je de auto buiten het centrum parkeren, want de straatjes zijn hier nogal smal. De meeste bezienswaardigheden liggen in het oude centrum. Lekker eten doe je in Abades Ronda. Alleen de prachtige locatie met uitzicht over de vallei is al de moeite waard.

Marbella

Vanaf Ronda rijd je in zuidelijke richting weer terug naar de kust. Je kunt dan meteen Marbella bezoeken. In de jachthaven kun je je vergapen aan de luxe schepen en hun eigenaren. De koninklijke familie van Saoedi-Arabië is hier kind aan huis, maar ook veel BN’ers, waaronder Daphne Deckers en Richard Krajicek, hebben hier een huis. Vanaf de jachthaven loopt een heerlijk wandelpad langs het strand naar het centrum van Marbella.

Marbella huurauto roadtrip

Málaga

Vergeet ook zeker niet Málaga zelf te bezoeken. De stad is een mooie mix van oud en nieuw. Ga in ieder geval naar het historische centrum en de haven met de moderne boulevard. De stad heeft veel mooie pleinen, tuinen en parken. Een must is de Moorse vesting Alcazaba, net als de botanische tuin La Concepcion. Verder kun je in Málaga  goed winkelen en zijn er goede restaurants. Onze tip: Bodega bar el Pimpi voor echte tapas. Omdat dit de geboortestad van Picasso  is, is er ook een museum aan hem gewijd. En zoals in elke Spaanse stad is hier ook een markthal. Een fiets huren kan ook, maar dat doen doorgaans alleen de Nederlanders.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Suus simons

11 juli 2017 | 8:13 am | Reageer op Suus simons

We huren al jaren een auto van Sunny cars in Andalucía: ronduit de beste en compleetste voor minder geld en geen extra af te sluiten verzekeringen. We hebben al jaren,ang zeer goedeervaringen, dit horen we ook terug van vrienden. Voor ons geen andere maatschappy merr, en geloof me, we hebben er al n aantal gehad van de grote bekende jongens, vielen allemaal tegen vergeleken met Sunny cars....over ruim n maand halen we er weer eentje op????????????????????

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

11 juli 2017 | 9:24 am | Reageer op Pieta Harsveld

Hai Suus,

Wat een heerlijk bericht om te lezen! Dat we je nog maar vaak aan een 100% zorgenvrije huurauto mogen helpen ;).

Alvast een heel fijne vakantie gewenst.

Met hartelijke groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieter van Loon

16 juli 2017 | 9:39 am | Reageer op Pieter van Loon

Ook wij hebben al jarenlang een auto bij Sunny cars gehuurd en al 3x Andalusië per auto bezocht. Gelukkig altijd zonder een probleem. Andalusië is prachtig en afwisselend. Tip loop eens van de jachthaven Puerto Banus, zo'n 6 km langs de kust naar Marbella. In augustus halen we onze auto via Sunny cars weer op in Malaga. Iedereen veel vakantie plezier.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

18 juli 2017 | 9:19 am | Reageer op Pieta Harsveld

Hai Pieter,

Wat fijn om te lezen dat jullie tevreden zijn. Alvast veel plezier gewenst voor de volgende reis!

Met hartelijke groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou