Authentiek en romantisch Engeland in Yorkshire

Yorkshire is een prachtig deel van Engeland. Ten noorden van Leeds en York kun je fijn rondtoeren met je huurauto. Via smalle, kleine weggetjes kom je langs authentieke, nog vrijwel onaangetaste landschappen, kastelen en dorpjes.

In dit gebied liggen maar liefst twee Nationale parken: the Yorkshire Moors en Dales. In de Yorkshire Dales vind je verlaten landschappen met in elk dorpje dat je tegenkomt een gezellige pub waar je kunt eten en drinken. Bij Malham Cove in de Yorkshire Dales kun je prachtig wandelen. Het gebied kom je ook tegen in de films van Harry Potter.

Jaren daarvoor was Yorkshire, en vooral het plaatsje Thirsk, ook al de thuishaven van de tv-serie over dierenarts James Herriot. Bij Thirsk beginnen de Yorkshire Moors met aan de kust het leuke stadje Whitby, dat zijn bekendheid dankt aan de walvisvaart en ontdekkingsreiziger James Cook. Het plaatsje is geliefd bij toeristen en dagjesmensen die graag slenteren door de haven (waar nog steeds op vis en krab wordt gevist), wandelen naar de abdij, het Dracula Museum bezoeken en bijkomen op het strand.

Maar er is nóg meer te doen in Yorkshire!

Castel Howard

Castle Howard, Yorkshire County, Engeland

Ten noorden van de stad York ligt het prachtige Castel Howard. Het barokke gebouw met zijn indrukwekkende interieur en enorme landgoed is in 1699 ontworpen voor de familie Howard. Zij wonen nog steeds in een zijvleugel. De bekende tv-serie Brideshead Revisited werd hier voor een groot deel opgenomen. Het kasteel en de tuinen zijn, behalve in de wintermaanden, open voor publiek. De entree is ongeveer 14 pond.

De familie Howard woont nog steeds op het landgoed. Wil je een bezoekje brengen aan het kasteel? Dat kan!

Lavendeltuinen

Terrington York Engeland

Ook ten noorden van York, in het plaatsje Terrington, kun je ’s zomers de lavendeltuinen bezichtigen. Er is ook een Engelse theeschenkerij en een cadeauwinkel met producten gemaakt van lavendel.

Vestingmuren York

Ben je fan van Harry Potter? Dan mag je een bezoekje aan Shambles niet overslaan!

Little Shambles York
York is een oude vestingstad. Ruim drie km van de oude vestingmuren zijn nog intact en open voor het publiek. Een leuke manier om de stad te verkennen. De wandeling duurt ca. twee uur en via de op-en afgangen, kun je steeds een ander stukje van de stad bezoeken. Waaronder de beroemde Shambles, een straat uit de 14e eeuw met diverse vakwerkhuizen. De straat stond model voor Diagon Alley in de Harry Potterfilms.

Reisreporter Jeannette

Reisjournalisten of -bloggers

Jeannette is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter handige tips en mooie foto’s van haar reizen. Voor Sunny Cars gaf zij deze tips over Yorkshire!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.