Ik ga op reis en neem mee: een huurauto

Met een huurauto zie je meer en wij zijn niet de enige die daar zo over denken. We zien dit niet alleen terug in het aantal reserveringen dat bij ons gemaakt wordt, maar het blijkt ook uit het nieuwste trendrapport van 2018. Daarin staat dat meer dan een derde van de Nederlanders de afgelopen drie jaar een auto huurde voor een vakantie in het buitenland. En dat vinden wij goed nieuws!

De belangrijkste reden om een auto te huren? Die is niet zo heel erg verrassend. Voor 67% van de deelnemers aan het onderzoek is dat namelijk het ultieme gevoel van vrijheid en flexibiliteit. Verder zegt bijna de helft met een huurauto plekken te zien waar je anders niet komt.

Trendrapport Sunny Cars 2018 fly&drive NL

Echte roadtrippers

Wij hebben inzicht in autohuurboekingen, maar weten waarom de Nederlander nu eigenlijk een auto huurt voor op vakantie? Dat doen we niet. En wat ze dan zoal doen met die huurauto? Ook dat weten we niet. En daarom vroegen we het ze!

Het blijkt dat 45% de huurauto gebruikt om een rondreis te maken. Een groot deel maakt dus een heuse roadtrip. Tijdens die rondreis blijven ze graag flexibel want slechts de helft stippelt de route, inclusief accommodaties, helemaal van tevoren uit. En 12% van de respondenten leeft echt met de dag: zij reizen volledig op de bonnefooi.

Trendrapport Sunny Cars 2018 uitstippelen route NL

Het is een beetje kort door de bocht, maar in feite zit het zo: de Nederlander gaat voor een flexibele fly-drive vakantie en huurt daarvoor de goedkoopste huurauto. Hij neemt zelf van alles mee om zoveel mogelijk geld te besparen.

We blijven zuinig

Zoals je misschien al zou verwachten van de Nederlander, is de prijs een van de drie belangrijkste aspecten bij het kiezen van een autoverhuurder. Maar liefst 76% van de vakantiegangers let graag op de prijs bij het huren van een auto. Ruim een kwart gaat voor de goedkoopste autocategorie, iets dat wij ook herkennen in onze cijfers. Een grote groep geeft zelfs aan eigen kinderzitjes en navigatiesystemen mee te nemen omdat het geld scheelt. Toch blijkt deze groep vaak duurder uit dan ze hoopten.

Onnodig risico

De angst voor onvoorziene kosten zorgt ervoor dat maar liefst 7 op de 10 reizigers ter plekke nog een extra verzekering afsluit. Daardoor zijn ze dan wel duurder uit dan met een vooraf geboekt all-in huurpakket. Toch is het maar goed dat ze extra zekerheid zoeken. Veel Nederlanders hebben namelijk geen idee waar ze wel en niet voor verzekerd zijn, waardoor ze met onnodig veel risico op pad gaan. Wist jij bijvoorbeeld dat een sterretje in de ruit van de huurauto door een opspattend steentje nooit verzekerd is, tenzij je een aanvullende verzekering afsluit voor glasschade? Of dat het laten repareren van een lekke band niet gedekt is, tenzij je een aanvullende glas-banden-bodemverzekering hebt afgesloten? En hoe hoog is je eigen risico bij schade of diefstal?

Van onzekerheid is bij Sunny Cars geen sprake. Met onze all-in formule heb je een glasheldere huursom en geen extra kosten.

Van die onzekerheid hebben onze klanten in ieder geval geen last. Zij kiezen heel bewust voor de all-in formule die wij bieden. Lijkt misschien iets duurder op het eerste gezicht, maar dan heb je een glasheldere huursom, geen extra kosten en kom je op je bestemming niet voor verrassingen te staan. En in de praktijk is het vaak nog voordeliger dan ter plekke verzekeringen bijboeken.

Wil je meer ins en outs over de uitkomsten van het onderzoek? Dan kan ik je de uitgebreide route aanbevelen door het trendrapport autohuur 2018 te lezen!

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Marco Snoek

7 juni 2018 | 1:31 pm | Reageer op Marco Snoek

Mijn dochter en vriend willen een paar dagen een auto huren via Sunny Cars in Fuerteventura plaatsje Corralejo. Maar ze hebben geen creditcard. Kunnen ze dan toch een paar dagen een auto huren tegen een waarborgsom? Zo Ja, hoeveel waarborgsom zou dat dan worden?
Met vriendelijke groet,
Marco Snoek

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

7 juni 2018 | 4:37 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Marco,

Bedankt voor je bericht. Of je nu wel of niet een creditcard hebt, om een auto te huren moet je sowieso een waarborg voldoen. Dit kan vrijwel nooit contant, maar moet altijd met een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Omdat niet iedereen in het bezit is van een creditcard, hebben wij enige tijd geleden ons Geen waarborgpakket geïntroduceerd. Met dit pakket kun je op steeds meer locaties een auto zonder creditcard huren. Wij staan dan garant voor je.

Goed nieuws: op Fuerteventura is het mogelijk om dit servicepakket te reserveren. Je dochter en haar vriend kunnen dus een auto huren, zonder dat ze over een creditcard beschikken. Nadat je je zoekopdracht op onze website hebt ingevuld (Corralejo, Fuerteventura en je gewenste data), kun je filteren op 'Geen waarborg'. Je krijgt dan alle auto's te zien waarbij dit pakket is inbegrepen. Op deze pagina kun je meer lezen over het Geen waarborgpakket.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.