Autohuur en de verwarrende bestemming

Op onze reserveringsafdeling maken wij geregeld grappige dingen mee! Eén van onze collega’s had laatst bijvoorbeeld een klant aan de telefoon die op onze website had gezien dat hij een auto kon huren zonder dat hij een creditcard nodig had om de waarborg te voldoen. En dat klopt, want Sunny Cars biedt het handige Geen Waarborg service aan. Hiermee hoef je ter plaatse geen waarborg te voldoen, want Sunny Cars staat garant voor je. Deze service is niet op elke bestemming beschikbaar en daarom was de eerste vraag waar meneer een auto wilde huren. Zijn antwoord verbaasde onze collega…

Bestemming? Welke bestemming?

“Dat maakt niet uit”. Maar ja, als wij de bestemming niet weten, wordt het héél lastig om een huurauto te zoeken. Je kunt namelijk via ons op meer dan 8000 locaties huren! Dus onze collega zeg: “dat maakt het zoeken voor mij wel moeilijk, hoor… Heeft u enig idee waar de reis heengaat?”. Dan hoort onze collega de meneer zeggen: “de bestemming?!”. Ik begrijp er niets meer van… En dan ineens roept een mevrouw op de achtergrond zeggen: “La Palma!”.

Op deze bestemming hebben we inderdaad de Geen Waarborg service beschikbaar, dus dat is mooi. Tijdens het maken van de reservering vraagt onze Sunny collega of we het telefoonnummer van de klant mogen noteren voor eventueel contact tijdens de huurperiode. En toen kwam er nog iets grappigs achteraan: “Geen probleem. Maar wel het nummer van mijn vrouw. Want als ik mijn eigen (zakelijke) telefoon meeneem hebben we echt geen vakantie!”. Haha, groot gelijk!

Maar soms is dat ‘Palma’ best verwarrend…

Even later had was er nog een ander gesprek, maar voor dezelfde bestemming. Of toch niet?

Een klant belde en ze had een aantal vragen over het huren van een auto en wilde de reservering graag telefonisch maken. Daar helpen wij graag bij, we zijn immers autohuurexpert! “Naar welke bestemming gaat u?”,. Mevrouw geeft aan dat ze naar Las Palmas gaat.

We bespreken de mogelijkheden, maar ze geeft aan dat ze op onze website heel andere tarieven ziet dan die onze collega noemt aan de telefoon. Dat is vreemd. Wij besluiten ook naar onze website te gaan, maar zien gewoon de tarieven die ook in ons systeem staan. Wat gaat hier mis? We controleren de periode en die komt overeen. Dat kan het dus niet zijn. En dan controleren we de bestemming. “Las Palmas is de bestemming, toch?”. En dan zegt mevrouw “nee, nee. Niet Las Palmas, maar Las Palmas de Mallorca!”. O… U bedoelt Palma de Mallorca! “Ja het lijkt allemaal op elkaar, wat maakt het uit”.

Klopt, het lijkt inderdaad allemaal op elkaar, maar het is wel degelijk een andere bestemming! La Palma, Las Palmas, Palma de Mallorca. Zijn er nog meer bestemmingen met Palma te bedenken? Hoogstwaarschijnlijk wel!

Check altijd goed of je de juiste bestemming invoert. Er zijn namelijk meerdere bestemmingen met dezelfde naam… Voor je het weet sta je op het verkeerde vliegveld. En twijfel je? Neem dan contact met ons op. We helpen je uiteraard graag.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.