fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Autohuur in Griekenland kent z’n grenzen. Letterlijk!

In mijn vorige blogposts stipte ik autohuur in o.a. Zuid-Afrika, Spanje en Frankrijk aan. Mag ik je ditmaal meenemen naar Griekenland? Het land van de schattige, zonovergoten blauwwitte huisjes. Het land waar autohuur prima mogelijk is, maar er wel grenzen zijn in wat kan. We krijgen hier op de reserveringsafdeling ook regelmatig vragen over.

Santorini griekenland

Akropolis, Tempe en Lefkos Pyrgos

Tot nu toe heb ik een aantal Griekse eilanden bezocht, maar ik hoor vaak dat het vasteland net zo mooi, zo niet mooier is! Laten we eens kijken wat de mogelijkheden zijn van autohuur hier. Ik vind Griekenland te ver om heen te rijden, dus zou graag het vliegtuig pakken. Eerst cultuur, dan natuur (en eventueel nog meer cultuur) en als laatste een beetje luieren op het strand? Klinkt goed! Laten we dan beginnen in Athene en eindigen in Thessaloniki! Er is zo veel te zien in Athene, maar we willen ook andere plaatsen aandoen, dus ik beperk me tot de Akropolis, Tempel van Zeus en het museum voor Cycladische Kunst. Vanuit Volos bezoeken we de stranden van Magnesia en beklimmen we de berg Pilio. Vanuit Platemonas bezoeken we de pas van Tempe waar in 480 voor Chr. de Spartanen Xerxes wisten tegen te houden. Tijdens ons verblijf in Thessaloniki mogen bezoeken aan Athos, Pella en Lefkos Pyrgos uiteraard niet ontbreken!

Praktische tips autohuur Griekenland

We laten de auto in Thessaloniki achter, maar deze moet natuurlijk wel weer terug naar Athene. De verhuurder moet iemand hiervoor met de trein sturen om de auto weer op te halen. Of een trailer sturen om meerdere auto´s op te halen. Dat is best prijzig. De kosten voor de one way, ophalen op de ene locatie en achterlaten op een andere locatie, zijn daarom redelijk hoog. In ons geval € 200,- exclusief (± 20 %) lokale belastingen. Dit betalen we ter plaatse.

Achterlaten in een ander land dan Griekenland is helaas niet mogelijk. We mogen de grens niet eens over, omdat de verhuurder alleen in Griekenland ondersteuning kan bieden bij pech. De auto mag wel mee op de ferry als we een van de eilanden willen bezoeken. Maar let op: schade aan de huurauto veroorzaakt tijdens de overtocht is niet standaard gedekt. Wel kunnen we hiervoor ter plaatse bij de lokale verhuurder een verzekering afsluiten. Op dit moment kost deze € 60,- exclusief lokale belastingen. Dit is een van de weinige verzekeringen die niet inclusief is bij Sunny Cars. In dit geval is het dus wel handig deze bij de verhuurder af te sluiten.

Thessaloniki griekenland

Autohuur in Griekenland

Op het vasteland bieden we 17 verschillende locaties. We zijn praktisch op alle eilanden vertegenwoordigd middels twee partners, waarvan één zelfs een Premium pakket aanbiedt. De one way kosten in Griekenland zijn hoog. Het is meer dan moeite waard om hier een mooie `road trip` te maken! In dit blog beschrijf ik een one way, maar natuurlijk kun je ook prima een `round trip` maken. Bij een round trip lever je de auto op dezelfde locatie in als je hem hebt opgehaald. Daarmee voorkom je de one way toeslag!

Heb je hier nog vragen over? Of wil je iets anders weten? Mail mij gerust via S.Pols@sunnycars.nl

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou