Autohuur vergelijken: verborgen kosten

18 januari 2014 2 1390

Auteur

Claudia Voncken

Online Marketing Manager

Vorige week deel 1 van de “5 tips voor het vergelijken van autohuur”. Vandaag krijg je de laatste 2 tips die voornamelijk gaan over de verborgen kosten bij autohuur, met op nummer 4:

4.  Tankregeling van de huurauto

De tankregeling is de tankvulling waarmee je de huurauto kunt inleveren. Dit wordt echter niet bij elke aanbieder duidelijk aangegeven, terwijl het wel een onderdeel is waar bij autohuur verborgen kosten in kunnen zitten. Een auto kan voordelig lijken, maar wat als blijkt dat je ter plaatse nog een verplichte tankvulling moet betalen (vaak vermeerderd met “servicekosten”). Of de auto leeg “mag” inleveren en daarbij de ongebruikte benzine niet wordt vergoedt. In beide gevallen blijkt “goedkoop” toch vaak “duurkoop” te zijn. Let dus goed op welke tankregeling van toepassing is bij de geselecteerde auto.

De tankregeling bij Sunny Cars
Omdat je bij het inleveren niet voor verrassingen wilt komen te staan, zoals extra kosten voor benzine etc., maken wij de tankregeling inzichtelijk. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kun je een bewuste keuze maken voor een bepaalde tankregeling.

5. Overige verborgen kosten bij autohuur

Tijdens het boekingsproces kunnen er ook nog extra kosten tevoorschijn komen. Denk hierbij aan een creditcardtoeslag of boekingskosten. Ook deze kosten moet je eigenlijk optellen  bij de huursom om tot een goede vergelijking te komen.

Overige verborgen kosten bij Sunny Cars
Die zijn er dus niet! 😉 Wij doen ons best om autohuur zo transparant mogelijk én begrijpelijk te maken.Daarom is alles standaard bij onze huursom inbegrepen. De enige extra kosten die mogelijk van toepassing zijn, zijn kosten voor extra’s zoals de huur van een kinderzitje of adresaflevering. Indien dit het geval is informeren we je hier uiteraard ook over, zodat het geen “verborgen kosten” zijn.

Verborgen kosten autohuur
Samenvattend zijn er dus 5 zaken die belangrijk zijn bij het vergelijken van autohuur:

1. Het eigen risico
2. De WA-verzekering
3. Glas, banden, bodem, dak schade dekking
4. Tankregeling
5. Overige verborgen kosten (toeslagen)

 

 

 

Zijn er voor jou nog onduidelijkheden? Of heb je tips voor ons over het verduidelijken van bepaalde zaken? Laat het mij vooral weten!

 

2 Reacties (

Theo Smit

21 januari 2014 om 13:30 Beantwoorden

Ook voor de 2e chauffeur moet vaak betaald worden je zou zeggen dat het veiliger is om bv lange afstanden mer z’n tweeën te rijden.
En altijd opletten voor bestaande schade aan de auto, ik had het op La Palma, de autoverhuurder had wat haast dus snel snel even regelen, zaten er minstens 10 beschadigingen in het koetswerk. Man was al verdwenen, heb ik iemand anders gevraagd het te bekijken en alles gefotografeerd en naam en adres van hem genoteerd. Geen nadelige zaken achteraf gehoord.
Maar je voelt je niet lekker in zo’n geval

Claudia Voncken

Claudia Voncken

21 januari 2014 om 17:33 Beantwoorden

Hoi Theo,

Bedankt voor je reactie. Een extra bestuurder kan inderdaad ook een verborgen kostenpost zijn. Je kunt bij ons op de meeste bestemmingen kiezen voor het AD-pakket, waarbij de 2e bestuurder al is inbegrepen in de huurprijs. In overige gevallen zijn de kosten terug te vinden in de huurvoorwaarden, maar zeker goed om dit altijd te checken.

Het maken van foto’s van de auto bij het ophalen is overigens ook altijd verstandig, maar ik begrijp dat het op dat moment ook niet helemaal zorgeloos voelt. In elk geval fijn dat alles goed is verlopen.

Groet,
Claudia

Geef een reactie

* Nodig om je reactie kunnen plaatsen.