Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Autohuur vergelijken: verborgen kosten

Vorige week deel 1 van de “5 tips voor het vergelijken van autohuur”. Vandaag krijg je de laatste 2 tips die voornamelijk gaan over de verborgen kosten bij autohuur, met op nummer 4:

4.  Tankregeling van de huurauto

De tankregeling is de tankvulling waarmee je de huurauto kunt inleveren. Dit wordt echter niet bij elke aanbieder duidelijk aangegeven, terwijl het wel een onderdeel is waar bij autohuur verborgen kosten in kunnen zitten. Een auto kan voordelig lijken, maar wat als blijkt dat je ter plaatse nog een verplichte tankvulling moet betalen (vaak vermeerderd met “servicekosten”). Of de auto leeg “mag” inleveren en daarbij de ongebruikte benzine niet wordt vergoedt. In beide gevallen blijkt “goedkoop” toch vaak “duurkoop” te zijn. Let dus goed op welke tankregeling van toepassing is bij de geselecteerde auto.

De tankregeling bij Sunny Cars
Omdat je bij het inleveren niet voor verrassingen wilt komen te staan, zoals extra kosten voor benzine etc., maken wij de tankregeling inzichtelijk. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kun je een bewuste keuze maken voor een bepaalde tankregeling.

5. Overige verborgen kosten bij autohuur

Tijdens het boekingsproces kunnen er ook nog extra kosten tevoorschijn komen. Denk hierbij aan een creditcardtoeslag of boekingskosten. Ook deze kosten moet je eigenlijk optellen  bij de huursom om tot een goede vergelijking te komen.

Overige verborgen kosten bij Sunny Cars
Die zijn er dus niet! 😉 Wij doen ons best om autohuur zo transparant mogelijk én begrijpelijk te maken.Daarom is alles standaard bij onze huursom inbegrepen. De enige extra kosten die mogelijk van toepassing zijn, zijn kosten voor extra’s zoals de huur van een kinderzitje of adresaflevering. Indien dit het geval is informeren we je hier uiteraard ook over, zodat het geen “verborgen kosten” zijn.

Verborgen kosten autohuur
Samenvattend zijn er dus 5 zaken die belangrijk zijn bij het vergelijken van autohuur:

1. Het eigen risico
2. De WA-verzekering
3. Glas, banden, bodem, dak schade dekking
4. Tankregeling
5. Overige verborgen kosten (toeslagen)

 

 

 

Zijn er voor jou nog onduidelijkheden? Of heb je tips voor ons over het verduidelijken van bepaalde zaken? Laat het mij vooral weten!

 

Claudia Voncken

Head of Online Marketing

Sinds 2010 werkt Claudia voor Sunny Cars. Als Head of Online Marketing houdt zij zich dagelijks bezig met het verbeteren van de online aanwezigheid in Nederland, België en Frankrijk. Blogs van Claudia gaan hoogstwaarschijnlijk over handige apps óf ze geeft je handige tips en inzichten omtrent autohuur.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

marloes

31 januari 2020 | 4:21 pm | Reageer op marloes

Beste,
Helaas heeft mijn eigen auto het begeven en ga ik 22 februari tot 1 maart met wintersportvakantie in Italie met 4 volwassenen. Er zullen meeerdere bestuurders zijn. Graag zou ik willen weten wat het huren van een auto voor die periode kost. Ik heb zelf een grote skibox, die ook meemoet. Graag hoor ik van u,
Met vriendelijke groet Marloes

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

3 februari 2020 | 10:54 am | Reageer op Sanne van Reek

Hi Marloes,

De kosten voor een huurauto is afhankelijk van de locatie waar je deze wilt huren :-). Ik wil je adviseren om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Je kunt ons bellen of een e-mail sturen naar reservation@sunnycars.nl.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Louise Mathot

5 juni 2017 | 10:38 am | Reageer op Louise Mathot

Geacht team,
verborgen kosten die niet in geld uit te drukken zijn, zijn de verloren dagen die je hebt als de auto geruild moet worden bij een defect . Dat is ons twee maal overkomen. Zo ook tijdens onze laatste vakantie.
Onze kofferbak ging wel dicht maar niet op slot. In Orlando zijn verhuurlocaties bij de hotels. Daar werden wij naar toe gestuurd om de auto te ruilen. Dat werd op 3 locaties geweigerd ondanks dat er auto's stonden. Dus toch naar het vliegveld gereden over de verplichte tolweg. Daar kon de auto wel geruild worden, wel met een upgrade. Een vakantiedag verloren! Waarde? Onbetaalbaar. Nu controleren we nog beter of alle deuren wel op slot kunnen, naast het controleren van beschadigingen aan carrosserie.
met vriendelijke groeten.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

6 juni 2017 | 10:56 am | Reageer op Pieta Harsveld

Dag Louise,

Wat een pech hebben jullie met de huurauto gehad! Hebben jullie wel naar ons 24/7 noodnummer gebeld zodat we voor jullie konden bemiddelen?

Ik kan me voorstellen dat je nu extra op je hoede bent. Het is inderdaad verstandig om je auto goed te checken voordat je wegrijdt. Dat kan problemen voorkomen.

Hopelijk hebben jullie voor de rest een onvergetelijke reis gehad.

Met hartelijke groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Theo Smit

21 januari 2014 | 1:30 pm | Reageer op Theo Smit

Ook voor de 2e chauffeur moet vaak betaald worden je zou zeggen dat het veiliger is om bv lange afstanden mer z'n tweeën te rijden.
En altijd opletten voor bestaande schade aan de auto, ik had het op La Palma, de autoverhuurder had wat haast dus snel snel even regelen, zaten er minstens 10 beschadigingen in het koetswerk. Man was al verdwenen, heb ik iemand anders gevraagd het te bekijken en alles gefotografeerd en naam en adres van hem genoteerd. Geen nadelige zaken achteraf gehoord.
Maar je voelt je niet lekker in zo'n geval

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Claudia Voncken

21 januari 2014 | 5:33 pm | Reageer op Claudia Voncken

Hoi Theo,

Bedankt voor je reactie. Een extra bestuurder kan inderdaad ook een verborgen kostenpost zijn. Je kunt bij ons op de meeste bestemmingen kiezen voor het AD-pakket, waarbij de 2e bestuurder al is inbegrepen in de huurprijs. In overige gevallen zijn de kosten terug te vinden in de huurvoorwaarden, maar zeker goed om dit altijd te checken.

Het maken van foto's van de auto bij het ophalen is overigens ook altijd verstandig, maar ik begrijp dat het op dat moment ook niet helemaal zorgeloos voelt. In elk geval fijn dat alles goed is verlopen.

Groet,
Claudia

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou