Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Belgen versus Nederlanders in autohuur: de feiten op een rijtje

Wat wij het liefste doen? Onze klanten blij maken! Daarom lieten we onlangs een onderzoek doen om nog meer inzicht te krijgen in de wensen van autohuurders. En omdat wij in Nederland én in België de rent-a-smilefilosofie uitdragen, hebben we beide volken de oren van het hoofd gevraagd over hun autohuurgedrag. De vermakelijke feitjes die daaruit bleken, zijn een leuke bijkomstigheid die we zo aan het einde van het jaar graag nog even met je delen.

autohuur belgie nederland

De Belgische broekies trekken er vaker op uit in een huurauto dan de Hollandse jonkies

Met een huurauto haal je meer uit je vakantie. Daar zijn wij van overtuigd! De jongere generatie in België heeft dat ook helemaal begrepen. 74% van hen heeft in de afgelopen drie jaar een auto gehuurd in het buitenland. Toch zien ook aardig wat Nederlandse jongeren de voordelen van een huurauto in. 53% van hen heeft in de afgelopen drie jaar zijn vakantie verrijkt door een auto te huren.

Laat de leeuw los! De Nederlanders zijn erg gesteld op hun vrijheid

Flexibiliteit, onafhankelijkheid, gemak, #MetEenHuurautoZieJeMeer… Er zijn talloze redenen om een auto te huren in het buitenland. Maar de vrijheid die een huurauto met zich meebrengt, is voor veel Nederlanders dé reden om een auto te huren in het buitenland. 62% van de Nederlanders kiest voor een huurauto om op plaatsen te komen waar ze anders niet zo snel zouden komen. Voor 51% van de Belgen is dit trouwens ook het doorslaggevende argument om een auto te huren.

Lekker impulsief? De Belgen niet! Zij boeken hun huurauto meestal vooraf

De Nederlanders gaan vrij impulsief te werk als het autohuur betreft. Zij denken niet zo ver vooruit en huren vaak ter plaatse pas een auto (4 op de 10). De Belgen zijn wat dat betreft verstandiger. Zij weten graag waar ze aan toe zijn en zorgen ervoor dat hun autohuur voor vertrek in kannen en kruiken is. Van iedere drie autohurende Belgen is er maar een die dit pas ter plaatse doet. En dat is maar goed ook, want ter plaatse betaal je vrijwel altijd meer. Bovendien: Hoe vroeger je boekt, hoe meer voordeel je pakt.

Vliegensvlug de huurauto in: De Belgen halen hun huurauto het liefst meteen op het vliegveld op

De shuttle service (12,6%) en aflevering van de auto op adres (13%) lijken wat de Belgen betreft passé. 45,6% van hen haalt de huurauto het liefst gewoon meteen op het vliegveld op zodat ze er meteen lekker in kunnen wegrijden. De Nederlanders hebben minder sterke voorkeuren wat de start van hun autohuur betreft. 25% van hen kiest er net als veel Belgen voor om de auto op het vliegveld op te halen. Nog eens 25% van de Nederlanders haalt de auto het liefst op bij een stadskantoor.

De Nederlanders willen precies weten wat het gaat kosten en de Belgen worden niet graag beperkt in hun kilometers

Als je op vakantie bent, wil je gewoon lekker zorgeloos gebruikmaken van je huurauto. Maar wat verstaan we daar precies onder?
Voor de Nederlanders betekent zorgeloze autohuur dat alle kosten bij de huursom zijn ingebrepen. 62% van hen geeft aan dit essentieel te vinden (ten opzichte van 51% van de Belgen).
De Belgen willen vooral echt alles uit hun huurperiode halen. Een onbeperkt aantal kilometers noemt 47% van de Belgen als heel belangrijk.

De Belgen spelen het meest op zeker

De Belgen (30%) hechten minder waarde aan een schadeverzekering dan de Nederlanders (45%). Toch zijn zij eerder geneigd te zwichten voor een extra verzekering bovenop een all-inclusive pakket. Hierbij kun je denken aan verzekeringen voor glas-banden-bodem-dak of de afkoop van het eigen risico. 43% van de Belgen doet dit, ten opzichte van 13.8% van de Nederlanders. Via Sunny Cars zijn deze zaken overigens altijd inbegrepen en is het dus nooit nodig om extra verzekeringen af te sluiten.

De rode duivels zijn niet de ergste snelheidsduivels…

De Belgen gedragen zich best heel netjes als ze in het buitenland met een huurauto rijden. Slechts 12,8% heeft weleens een verkeersboete gehad met zijn huurauto. 30% hiervan betrof een boete voor het (iets) te hard intrappen van het gaspedaal. De Nederlanders staan wat dat betreft minder mooi op de plaat. Bijna de helft van de autohuurders van Nederlandse bodem heeft wel eens een snelheidsboete gekregen. Opvallend is dat het vooral de Nederlandse 50-plussers zijn die hier en daar uit de bocht vliegen (66,7%).

Trendrapport

Kun je geen genoeg van dit soort feitjes krijgen? Bekijk dan eens ons Belgische en Nederlandse trendrapport.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou