Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Bespaartip 3: Laat je huurauto nog even staan

Dat een vliegticket nogal in prijs kan verschillen weet iedereen. Maar dat je ook als je een auto huurt vaak flink kunt besparen, is minder bekend. Gedurende 10 weken geven we je iedere maandag een slimme tip om te besparen op je huurauto. Zo boek jij voortaan altijd de beste autohuurdeal.

Haal je huurauto een paar dagen later op

Met een huurauto zie je meer, daar zijn we van overtuigd. Maar je hebt ‘m niet altíjd nodig. Ga je bijvoorbeeld eerst een paar dagen naar de stad om vervolgens pas de omgeving te verkennen? Dan is het weggegooid geld om de huurauto al bij aanvang van de vakantie op te halen.

Je kunt je autohuur dan beter pas een paar dagen later in laten gaan, wanneer je hem echt nodig hebt.  Je huurauto kun je in zo’n geval vaak ophalen bij een stadskantoor in plaats van op het vliegveld. Veel aanbieders hebben namelijk niet (alleen) op het vliegveld, maar (ook) in de stad een gemakkelijk bereikbaar kantoor waar je je huurauto kunt ophalen. Wil je weten waar het dichtstbijzijnde stadkantoor is? Klik op onze website dan op ‘kaart’ naast het veld waarin je de ophaallocatie kunt invullen.

Voordat je een auto selecteert, kun je gewoon alle stadskantoren als ophaallocatie kiezen. Wanneer je al een auto gekozen hebt, kun je niet meer kiezen waar je de auto ophaalt. Dat komt doordat we met verschillende partners werken. Je hebt dan dus een auto van een specifieke aanbieder geselecteerd. Vind je de ophaallocatie belangrijk? Selecteer deze dan voordat je een auto kiest.

stadskantoor huurauto

 

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

ria

9 april 2017 | 7:06 pm | Reageer op ria

het blijkt in prijs weinig verschil te maken of je een auto huurt voor 6 of voor 7 dagen. het scheelt hooguit een paar euro. Wil je daarentegen een dag méér, dan betaal je de volle dagprijs.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

10 april 2017 | 1:11 pm | Reageer op Pieta Harsveld

Dag Ria,

Het kan in een specifiek geval inderdaad zo zijn dat een dag minder niet zo heel veel uitmaakt. Soms heeft een aanbieder bijvoorbeeld een aanbieding waarbij je hetzelfde betaalt voor 1, 2 of 3 huurdagen. In veel gevallen zal dit echter wel meer uitmaken en daar is de tip dan ook op gericht. Het is verstandig dit soort opties af te wegen, om een zo gunstig mogelijke deal te krijgen :).

De prijzen verschillen daarnaast ook nog eens per dag en zijn ook afhankelijk van bijvoorbeeld de beschikbaarheid van de auto's. Dat maakt het allemaal best ingewikkeld natuurlijk, maar meestal ben je toch echt goedkoper uit als je de huurauto een dagje later ophaalt. Je kunt ook altijd even bellen met onze reserveringsafdeling, zodat mijn collega's je kunnen helpen de beste optie voor jouw situatie te vinden. Zij hebben een uitstekend inzicht in alle factoren die meespelen en adviseren je met plezier.

Met hartelijke groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Mirjam

20 maart 2017 | 7:04 pm | Reageer op Mirjam

Zoek naar een hotel in de stad waar ze een gratis shuttlebus hebben, dat scheelt de prijs van een taxi.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

21 maart 2017 | 1:43 pm | Reageer op Pieta Harsveld

Hai Mirjam,

Dat is een goede tip! :)

Hartelijke groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Ronald Alkemade

20 maart 2017 | 6:50 pm | Reageer op Ronald Alkemade

De tip is wel grotendeels waar, maar gaat niet op als het hotel verder weg ligt van het vliegveld. Je moet dan een taxi nemen en dat heen en terug en veel gesjouw met de bagage. Dit is meestal duurder dan 2 dagen huur. Gaat dus alleen op als het vliegveld dicht bij het hotel ligt en er relatief goedkoop openbaar vervoer mogelijk is.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

21 maart 2017 | 1:42 pm | Reageer op Pieta Harsveld

Hai Ronald,

Het hangt er inderdaad natuurlijk ook helemaal vanaf hoe lang je in de stad blijft en hoe de omstandigheden ter plaatse zijn. Maar in een hoop gevallen scheelt het toch best. In ieder geval iets om in overweging te nemen, leek ons.

Met hartelijke groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou