Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Bjorn Gianotten (Country Manager Benelux Air Berlin)

Een fly-drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly-drive bestemming is. Vorige maand kon je lezen over de perfecte autohuur bestemming volgens Lenny Maas, deze keer is de beurt aan Bjorn Gianotten, Country Manager Benelux Air Berlin. Kijk voor meer info op www.airberlin.com of volg ze op facebook en twitter.

Wat is jouw favoriete fly-drive bestemming?Favoriete Fly-drive Bjorn Gianotten

Costa Rica (Midden Amerika)! Wij zijn, hoe kan het ook anders, met airberlin van Düsseldorf naar Miami gevlogen. Daar zijn we overgestapt op American Airlines naar San José waar we persoonlijk door een locale autoverhuurder opgewacht werden.

Waarom juist deze bestemming?

Costa Rica is een fantastische fly-drive-bestemming die ook voor gezinnen geschikt is. Je hebt er zowel binnen als buiten de Nationale Parken prachtige natuur (droog tropisch woud, regenwoud, nevelwoud en paramo), hele mooie stranden en een gastvrije bevolking. Het land heeft geen leger waardoor het ook wel het Zwisterland van Latijns Amerika genoemd wordt. Het is er overigens niet bepaald goedkoop. In zoverre gaat de vergelijking met Zwisterland ook op.

Wanneer heb je deze fly-drive gemaakt, en met wie?

Ik heb de fly-drive in juli/augustus 2014 met mijn echtgenote en onze twee zoons van vijf en negen gemaakt. Het was onze eerste verre reis met kinderen.Favoriete Fly-drive Bjorn Gianotten- De huurauto

In wat voor huurauto heb je rondgereden?

We hebben gekozen voor en Toyota RAV4 SUV. Dat is een stabiele en ruime four wheel drive. Costa Rica heeft een goed wegennet. Maar in het Noord-Westen, waar wij vooral heen wilden, heb je deels slechte wegen. Zeker als het geregend heeft zijn de wegen slecht. Dan ben je blij in zo’n auto te zitten. Eigenlijk was ik de hele tijd blij om in een SUV te rijden.  De auto is de hele reis een beetje je huisje en je hoeft niet telkens alles in en uit te pakken.

Hoe heb je je route bepaald?

Van te voren hebben we ongeveer bedacht wat we wilden zien, maar de eigenlijke route kwam ter plaatse pas tot stand. We hadden een Lonely Planet en wat kaarten mee. Ik had ervoor gekozen zonder GPS te reizen. Ik ben voor mijn werk al vaak genoeg met de auto op pad en wilde op reis gewoon zelf lekker ouderwets kaart lezen en af en toe fout rijden. Zo zie je nog eens wat!Favoriete Fly-drive Bjorn Gianotten-Onderweg

Hoogtepunt?

Letterrlijk en figuurlijk de Chirripó, de hoogste berg van Costa Rica. Ik heb deze beklommen met een aantal vrienden die in Costa Rica wonen c.q. daar ook op vakantie waren. Het is een pittige tocht want je gaat in twee dagen van zo’n 1300 meter naar 3800 meter, maar je hoeft niet te kunnen klimmen o.i.d.  je overnacht een nacht in een soort base camp waar het flink koud is. Het was leuk om met deze vrienden (ex-studie-genoten, allemaal 40+ en inmiddels met gezinnen) zo ver weg van huis iets avontuurlijks te ondernemen.

Gekste dat je hebt meegemaakt?

Niet ‘gek’, maar ‘te gek’ om met mijn eigen gezin drie weken helemaal in een andere wereld op reis te zijn!

Wat mag je niet overslaan?

Het schiereiland Nicoya in de provincies Guanacaste en Puntarenas. Wat ons zeer goed beviel, waren de plaatsen Santa Teresa en Nosara. Beiden bieden een combinatie van fantastische stranden aan de ene kant en jungle aan de andere kant. Je kunt er verder bijvoorbeeld goed surfen of eens een yogales nemen en hebt de keus uit talloze restaurantjes en barretjes. Het zijn een soort van ‘international communities in the middle of nowwhere’. Echt bijzonder.Favoriete Fly-drive Bjorn Gianotten-Op het strand

Heb je nog tips voor andere reizigers?

Plan indien mogelijk minimaal drie weken in voor Costa Rica en reis zelf rond met een huurauto! Costa Rica is relatief veilig en makkelijk te bereizen. Als je in de Nederlandse zomervakantie gaat, is het in Costa Rica regentijd, maar daar hadden wij weinig last van. Af en toe een flinke stortbui, maar verder prima te doen. Aan de Caribische kust regende het wel veel dus die hebben we overgeslagen. Voordeel is dat het in juli en augustus niet écht hoogseizoen is (de meeste Noord-Amerikaanse toeristen gaan in de winter). Je kunt dus vrij goed op de bonnefooi reizen. Alleen in een badplaatsje moesten we iets langer naar een accommodatie zoeken. Neem voor je kinderen evt. een eigen auto-kinderzitje mee. Dat waren wij vergeten en het kost je onnodig extra geld.

Wat is je volgende (geplande) reis?

La Gomera. Daar gaan we met enige regelmaat met de Kerst heen. Heerlijk klimaat en een ontspannen, laid-back sfeertje. Het heeft wel iets van Latijns-Amerika weg. We vliegen van Düsseldorf naar Tenerife en pakken daar de ferry. De helft van de tijd hebben we een huurauto om wat van het eiland te zien, de andere helft doen we het lekker rustig aan met huurfietsen!

 

Renske Mijderwijk

Marketing Coördinator B2B events & Joint Promotions

Van 2009 tot 2019 was Renske werkzaam bij Sunny Cars. Eerst op de Reserveringsafdeling, maar al snel maakte ze de overstap naar Marketing. De laatste jaren heeft ze vooral tripjes gemaakt in Europa, maar een verre reis staat nu wel bovenaan haar verlanglijstje.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou