Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Botsen, beuken en breken: alles over brokken en boetes in autohuur

Daar ging mijn schoonvader. Een week lang had hij ons van alles toegeschreeuwd om te voorkomen dat we ook maar een krasje in de huurauto zouden maken. En nu reed hij zelf in volle vaart achteruit tegen een paaltje. Een ongeluk (of paaltje) zit soms in een klein hoekje. En dus horen boetes en schades óók bij autohuur in het buitenland.

schade huurauto

Haastige spoed, is best vaak goed…

…voor een boete dan! Een huurauto is geen raceauto. En toch wordt er nog regelmatig te hard gereden op vakantie. Meer dan de helft van de Nederlandse autohuurders heeft namelijk wel eens een snelheidsboete met zijn huurauto gehad. En maar liefst 66,7% van de Nederlandse autohuurders van boven de 50 heeft bij thuiskomst wel eens een boete op de mat gevonden.

Krassen, deuken, butsen en breuken: Waar gaat het het vaakst mis?

Al die verzekeringen zijn niet voor niets. Er wordt namelijk nog wel eens iets beschadigd. Lakschade komt het meest voor (49,4%), maar ook blikschade (45%) en bandenschade (29,4%) zijn geen zeldzaamheid. Gelukkig ben je bij ons altijd goed verzekerd en heb je geen eigen risico.

Pubers in de huurauto? Minder lakschade!

Autohurende gezinnen met kinderen tussen de 13 en 17 jaar rijden opvallend minder lakschade (20%) dan eenpersoonshuishoudens (50%), meerpersoonshuishoudens zonder kinderen onder de 18 jaar (51,8) en gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar (51,3%). Of er daadwerkelijk een verband is tussen het vervoeren van pubers en het uitblijven van lakschade is niet duidelijk.

Nederlanders willen graag zorgeloos rondrijden

‘Better safe than sorry’, vindt 59,5% van de autohurende Nederlanders. Zij zorgen ervoor dat niets de vakantiepret meer in de weg kan staan door een all-inclusivepakket af te sluiten. Iets meer dan 21% neemt geen extra verzekeringen en gaat ervan uit dat de standaardverzekeringen voldoende zijn.

Trendrapport 2016

Nog veel meer autohuurfeitjes weten? Lees dan ons trendrapport eens door.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou