fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

BraBaLak & Co!

Dit ben ik, een Nissan Sunny, een prachtig staaltje techniek uit het land van de reizende zon. Ik bied mijn diensten aan bij een autoverhuurbedrijf. Vreemde paradijsvogels met rijbewijs, onverwachte situaties en de prachtigste plekjes, ik laat er in deze blogs mijn lichten over schijnen.

 In de afgelopen tijd ben ik behoorlijk vaak van top tot teen, of in mijn geval eigenlijk van dak tot banden, gecontroleerd. Putjes, krasjes, alle onvolkomenheden zijn aangewezen en genoteerd. Gelukkig valt het allemaal erg mee en heb ik nog geen ´facelift´ of andere ingrepen nodig. Toch voel ik me keer op keer erg bekeken, maar ik realiseer me dat dit erg belangrijk is en onderdeel is van autohuur.

Nissan Sunny profiel

Voor een goede controle kun je standaard een aantal punten nagaan. Ik heb ooit een zinnetje van een Spanjaard geleerd, wat je helpt om geen van deze controlepunten te vergeten. Vertaald naar het Nederlands is het `BraBaLak &Co´. Dit is een samentrekking van afkortingen voor alle controlepunten bij het ophalen van de auto. Als je deze uitdrukking door je hoofd laat galmen tijdens het ophalen, kan je niets overslaan.

Waar staat de uitdrukking voor?

Brandstof – De medewerker van het verhuurkantoor hoort je te vertellen welk type brandstof jouw huurauto verbruikt, en wat de brandstofregeling is? Tijdens de boeking kun je overigens zelf al selecteren op tankregeling als er verschillende opties zijn.

Banden – Worden vaak vergeten bij de controle. Toch is het belangrijk om in ieder geval te controleren of het profiel nog goed is. In een donkere garage werkt even voelen met de hand ook prima!

Lak – Kijk altijd langs de auto naar de lak. Krasjes, deukjes en andere schadeplekjes vallen zo het meest op. Vergeet nooit het onderste deel van de auto. Bumpers en dorpels, daar bevinden zich de meeste (on)zichtbare schades.

Contract – En niet te vergeten het getekende contract. Hier moeten bovenstaande schades allemaal op genoemd staan en vind je de relevante informatie terug. Bewaar dit document tot een maand na de huur. Mocht je een klacht hebben of iets moeten declareren, dan kun je het huurcontract meesturen.

Bij eerste aanblik van de huurauto? BraBaLak & Co! Verder een fijne reis.

Wat is jouw gouden tip bij het huren van een auto? Laat het mij weten op n.sunny@sunnycars.nl.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou