fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Brokers overzichtelijk en voordelig volgens Consumentenbond

Na de positieve vermelding van Sunny Cars in de uitzending van Kassa hebben we weer goed nieuws. In de Reisgids van de Consumentenbond van januari/februari 2013 is ook een prijsvergelijkingstest gedaan voor autohuur. Uit deze test blijkt opnieuw dat Sunny Cars een heldere en complete huursom biedt. Bovendien werd het all-in tarief van brokers als ´overzichtelijk en voordelig´ beoordeeld. Hier zijn we als grootste bemiddelaar in Nederland natuurlijk heel blij mee!

Kale huurprijs vs totale kosten

Een auto huur je bij een autoverhuurder. Dat klinkt logisch. Maar veel consumenten weten niet dat er een aantrekkelijk alternatief bestaat: de broker. Dit is een organisatie zoals Sunny Cars die auto’s aanbiedt uit het huuraanbod van verschillende autoverhuurders. De Consumentenbond neemt in de Reisgids van januari/februari 2013 autohuur onder de loep en vergeleek de tarieven van zowel traditionele verhuurders als brokers.

Uit deze recente prijspeiling (gedaan op 13 november 2012 voor luchthaven Madrid) komt Sunny Cars weer positief uit de bus. In de prijstabel zijn we de op een na goedkoopste aanbieder. En net als bij Kassa zijn wij de enige verhuurder die geen extra kosten rekent.  Opnieuw een mooie bevestiging van onze all-in filosofie.

Sunny Cars overzichtelijk en voordelig

Brokers overzichtelijk en voordelig

Tussen de prijzen en voorwaarden van de verhuurbedrijven en de brokers constateerde de Reisgids bovendien flinke verschillen. Het viel de Consumentenbond  op dat overzichtelijkheid in de tarieven ver te zoeken is bij de traditionele autoverhuurders. Ze slaagden er niet in de prijstabel volledig in te vullen. Omdat de informatie bij de autoverhuurders niet online te vinden was en soms ook telefonisch niet opvraagbaar. Een indirecte pluim dus voor het all-inclusive pakket van Sunny Cars.

10 tips voor probleemloze autohuur

Naast een prijsvergelijking, geeft de Reisgids van de Consumentenbond ook 10 tips waarmee je veel gedoe rond autohuur kunt voorkomen. Doe er je voordeel mee!

  1. Lees het huurcontract goed, controleer de huurvoorwaarden en check of alle schade vermeldt staat.
  2. Geef een creditcard met lage bestedingslimiet als waarborg.
  3. Informeer de verhuurder bij pech en schade bij derden en controleer vooraf de hoogte van de WA dekking.
  4. Probeer boetes lokaal te betalen en vermijd zo administratiekosten.
  5. Controleer de hoogte van het eigen risico.
  6. Check of alle risico´s zoals schade aan dak, onderzijde, ramen, banden, spiegels en interieur niet verzekerd of schade door vandalisme afgedekt zijn.
  7. Spullen in de huurauto zoals een camera en geld zijn niet gedekt door de diefstalverzekering.
  8. Een inzittendenverzekering is niet nodig wanneer je een reisverzekering hebt met ongevallendekking.
  9. Neem je eigen navigatiesysteem mee (als je de juiste kaarten geladen hebt).
  10. Zorg dat je auto goed is uitgerust met winterbanden en/of Autobahnvignet  als je de sneeuw ingaat in landen waar dit verplicht is.

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou