Vakantie en je creditcardlimiet… Houd rekening met de waarborg

Reserveer je een huurauto via Sunny Cars, dan weet je dat alles tot in de puntjes is geregeld. Je betaalt je huurauto vooraf en ter plaatse kom je niet voor verrassingen te staan. Maar wat je ter plaatse nog wel moet voldoen? De waarborg. De hoogte van de waarborg kan per huurauto, lokale partner of bestemming verschillen.

Er is een grote kans dat je tijdens de vakantie je hotelovernachtingen, etentjes, uitstapjes en andere leuke activiteiten met de creditcard wil betalen. Houd dus rekening met de hoogte van de waarborg en het feit dat je tijdelijk minder bestedingsruimte hebt op je creditcard!

Waarom moet ik een borg betalen?

Je krijgt een product mee met een behoorlijke waarde. De waarborg is een garantie voor de wagenparkaanbieder bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid.

Hoe hoog is de borg?

Dat antwoord is best simpel: het verschilt per huurauto en per lokale verhuurder. Omdat wij werken met verschillende lokale partners, kunnen de huurvoorwaarden verschillen. Uiteraard huur je altijd all-in via Sunny Cars, maar de waarborg kan wel per huurauto verschillen. Check dus vóór het reserveren de huurvoorwaarden, zodat je zeker weet dat je creditcardlimiet hoog genoeg is. De informatie over de hoogte van de waarborg vind je onder het kopje ‘Belangrijke huurinformatie’. Niet te missen, dus!

Wanneer betaal ik de borg?

De waarborg voldoe je bij het ophalen van de huurauto. Het bedrag wordt gereserveerd op je creditcard óf het wordt afgeschreven. Om de waarborg te voldoen heb je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. De creditcard van je buurvrouw lenen? Nee, dat kan niet. De naam op de creditcard moet overeenkomen met de naam op het rijbewijs van de hoofdbestuurder.

Wanneer krijg ik de borg terug?

Als de huurperiode probleemloos is verlopen, wordt het bedrag weer vrijgegeven of teruggestort. Als de waarborg is geïncasseerd, wordt het bedrag binnen 10 dagen weer overgemaakt. Als het bedrag is gereserveerd kan het tot 30 dagen duren voordat het bedrag is vrijgegeven. Mocht je het na deze periode nog niet terug hebben, dan is het handig om contact op te nemen met onze afdeling customer care. Er kan dan gekeken worden naar de reden waarom de waarborg nog niet terug is.

Je creditcard gebruiken voor leuke dingen?

Wil je je creditcard tijdens de vakantie graag gebruiken voor hotelovernachtingen, etentjes, excursies en andere leuke dingen? Groot gelijk. Maar ja… Zonder het voldoen van de waarborg krijg je de huurauto niet mee. Wat is dan een oplossing? Ons Geen waarborgpakket!

Via Sunny Cars is het mogelijk om een auto te huren zonder creditcard. Kies je voor ons Geen waarborgpakket, dan nemen wij het risico voor de borg volledig over en staan wij garant bij de verhuurder. Je hoeft bij het ophalen van de huurauto alleen de voucher in te leveren en kan zó met je huurauto op pad, zonder een waarborg achter te laten.

Zo houd jij genoeg bestedingsruimte over op je creditcard. Boek dus die leuke excursie, ga lekker uiteten, overnacht in prachtige hotels en geniet!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Johan Kalsbeek

25 augustus 2019 | 10:36 am | Reageer op Johan Kalsbeek

Ik begrijp dat u uw organisatie aanprijst, maar ik vind wel dat u volledigheid in uw opmerkingen moet betrachten. Al jaren huur ik rechtstreeks bij Record Go in Spanje. Ik kies voor het meest uitgebreide verzekeringspakket. Er wordt nooit een bedrag op mijn credit kaart ingehouden (behalve voor brandstof) Ik heb geen eigen risico en bij inlevering wordt er niet eens naar de auto gekeken. Als ik de auto afgetankt inlever, wordt het ingehouden bedrag binnen twee dagen op mijn creditkaart terug gestort. Een prima service, misschien kunt u eens met deze organisatie gaan praten. Geen ergernissen van te voren en geen gezeur achteraf.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

26 augustus 2019 | 10:34 am | Reageer op Sanne van Reek

Beste Johan,

Bedankt voor je bericht. Goed dat je al jarenlang naar alle tevredenheid via Record Go huurt. Wij zijn zelf niet bekend met deze maatschappij. In Spanje werken wij naar alle tevredenheid met meerdere partners en dit zullen wij ook zeker blijven doen :-).

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Erik

25 augustus 2019 | 8:55 pm | Reageer op Erik

Jammer dat ik dit nu pas lees. Voor ons kwam dit als een verrassing. National Car Rental had zelfs 2 x een reservering gedaan. De computer zou een storing hebben gehad, waardoor alles opnieuw moest worden ingevoerd. Helaas was de reservering op mijn creditcard de eerste keer wel al gelukt. Gevolg was 2 x een reservering van elk ruim duizend EUR. Na gebeld te hebben met de creditcard maatschappij kreeg ik de bijbehorende autorisatie codes. Met deze code dient National 1 reservering ongedaan te maken. Codes doorgegeven, echter National geeft hierop geen enkel gehoor. Auto begin augustus gehuurd en nog altijd zit ik met 2 reserveringen. Erg vervelend.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Johan Kalsbeek

26 augustus 2019 | 8:48 am | Reageer op Johan Kalsbeek

Heel vervelend Erik. Ik kan mij heel goed voorstellen hoe jij je voelt. Je voelt je op z,n zachtst gezegd behoorlijk genaaid.
Ik hoop voor je, dat alles nu snel in orde gemaakt wordt.
Blijven contacten met deze mensen; dat wil nog wel eens helpen. En ik vraag altijd de naam van de medewerker. Sterkte en succes. Als ik je helpen kan, dan hoor ik dat graag van je.
Johan Kalsbeek

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

26 augustus 2019 | 11:07 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Erik,

Oei, dat is erg vervelend! Zo'n groot bedrag wil je liever niet missen tijdens je vakantie. Heb je hier al contact over gehad met onze afdeling customer care? Zo niet, dan wil ik je adviseren om contact op te nemen via crm@sunnycars.nl.

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Karel Eeken

26 augustus 2019 | 10:56 am | Reageer op Karel Eeken

Wie komt in aanmerking voor Geen waarborgpakket? Wat zijn de eisen?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Johan Kalsbeek

26 augustus 2019 | 12:22 pm | Reageer op Johan Kalsbeek

Hallo Karel,
Iedereen die met het meest uitgebreide verzekeringspakket bij Record Go huurt, komt voor deze regeling in aanmerking. Ik ben trouwens wel lid geworden van de record Go club; dat geeft korting op de autohuur. (10 tot 15 %)
groet,
Johan Kalsbeek

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sjaak Jansen

9 september 2019 | 1:33 pm | Reageer op Sjaak Jansen

Hierbij een tip. Om de bestedingsruimte op mijn credit card op peil te houden stort ik vooraf het reserveringsbedrag voor de huurauto extra bij op mijn credit card rekening. Hiermee behoud ik na de reservering toch mijn volledige bestedingsruimte om de overnachtingen te betalen. Bij thuiskomst trek ik de balans weer recht met de betalingen die zijn gedaan.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

16 september 2019 | 11:08 am | Reageer op Sanne van Reek

Slim, Sjaak! :-). Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.