Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Cubaans avontuurtje

Daar sta je dan, midden in Oud Havana. De plek waar de ruim 50 jaar oude Amerikaanse klassiekers, weliswaar met een dieselmotor, nog volop rijden. Tussen de vele afgebladderde koloniale gebouwen in de stad zijn de bekende blauwe, groene en roodgeverfde auto´s terug te vinden.

Cuba verwelkomt mij met haar prachtige historie en ik neem de tijd om alle indrukken te verwerken. Er gebeurt zoveel om me heen, dat ik niet weet waar ik moet kijken. In de schaduw wordt er gesleuteld aan een oude bus, op een andere hoek staat een limoenverkoper en er staan Cubanen met strohoeden die je met paard en wagen maar al te graag hun prachtige stad willen laten zien. En dan nog te zwijgen over de vele pruttelende auto´s, voetgangers en paarden die elkaar kruisen op de weg.

Cubaan kijkt onder de motorkap van zijn auto

Na twee dagen begint het echte avontuur, de rondreis per huurauto. Ik heb gekozen voor hotelaflevering, dus de auto staat voor mij klaar bij het hotel en ik kan zo instappen en wegrijden van de grote stad.

Eerst vragen waar de snelweg is, ik hoor die Cubaan nog zeggen: `Es muy facil´. `Slechts een paar kilometer rechtdoor, de tweede rotonde driekwart, een bruggetje over, alsmaar doorrijden en een stoplicht naar links.´ Tja, bij een gebrek aan verkeersborden en nog geen snelweg in zicht slaat na 20 minuten toch de twijfel toe of we goed rijden. Raampje open, je roept wat naar iemand langs de weg en die gebaart welke kant je op moet. Gaat makkelijker dan verwacht.

Aangekomen op de snelweg betrap ik mezelf erop dat ik maar 10 meter voor me uitkijk, de weg zit vol gaten! Niks vooruitkijken, alleen de gaten op de weg vermijden. Het lijkt wel een spelletje, maar dat zou er dan een zijn die ik zeker niet wil verliezen. Ik zie mezelf al staan in de hitte langs de weg om vervolgens een band te moeten verwisselen. No gracias!

Je moet ook opletten dat je niemand omver rijdt. In Cuba staan ze midden op de snelweg om broodjes of knoflook te verkopen en je kunt er ook weggebruikers met paard en wagen tegenkomen. Stilstaan waar en wanneer jij dat wilt en zelfs een U-turn maken is geen probleem. Het kan allemaal en daar wen je verrassend snel aan.

Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik met geknepen billen reed op de 3-baanssnelweg die ook door tegenliggers werd gebruikt. Je moet je voorstellen dat jij rechts rijdt, je tegenligger links en dat de middelste baan voor beide partijen wordt gebruikt. Als je dan 100 rijdt en je ziet je tegenligger recht op je af komen… ja dan komt zo’n auto ineens heel snel dichtbij. En vergeet niet, ook hier moet je die gaten vermijden! Gelukkig blijft er genoeg tijd over om te genieten van de mooie uitzichten en kun je stoppen waar jij wil voor een mooi fotomoment.  Vergeet ook niet om wat kleine dorpjes te bezoeken, waar ze geen toeristen gewend zijn. Een echte aanrader!

Na een mooie ervaring onderweg is het fijn om aan te komen op je bestemming en te relaxen op het dakterras van je `casa particular´ (soort bed&breakfast). En kun je de auto niet veilig parkeren, geen probleem! Je betaalt de buurman gewoon 2 CUC en hij blijft de hele nacht op een stoel naast je auto zitten. Wellicht met een flesje rum in zijn hand.  Maar jouw auto blijft veilig zodat je de volgende dag een nieuw avontuur tegemoet kan gaan.
Deze blog is geschreven door Renske Mijderwijk, marketing medewerker bij Sunny Cars.

 

Renske Mijderwijk

Marketing Coördinator B2B events & Joint Promotions

Van 2009 tot 2019 was Renske werkzaam bij Sunny Cars. Eerst op de Reserveringsafdeling, maar al snel maakte ze de overstap naar Marketing. De laatste jaren heeft ze vooral tripjes gemaakt in Europa, maar een verre reis staat nu wel bovenaan haar verlanglijstje.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Anne Meijer

12 februari 2013 | 9:29 am | Reageer op Anne Meijer

Leuke blog!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Fokje

3 juli 2015 | 12:33 pm | Reageer op Fokje

Heb erg gelachen om je blog!! :) Wij gaan binnenkort, heb er erg veel zin in!!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Renske Mijderwijk

3 juli 2015 | 2:43 pm | Reageer op Renske Mijderwijk

Leuk om te horen Fokje! Een heerlijk vooruitzicht. Lekker weer, lieve mensen, gezellige muziek, ik zou zo weer terug willen. Mocht je nog tips willen over West-Cuba (helaas heb ik het Oosten niet kunnen zien) dan mag je me mailen via r.mijderwijk@sunnycars.nl.

Veel reisplezier!

Zonnige groet,
Renske

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Dewaele Paula

3 september 2015 | 3:19 pm | Reageer op Dewaele Paula

Beste mevrouw,
leuk om je verhaal te lezen, ik ben op zoek naar een busje om te huren om door Cuba te reizen voor 8 personen. Kan je mij aub een vertrouwensadres doorgeven, een adres waar we zeker 15 dagen zorgeloze vakantie kunnen mee doorbrengen, dus géén problemen met de verhuurder én de wagen. Reis voorzien begin 2016. Dank je heel vriendelijk.
Mijn oprechte dank.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Renske Mijderwijk

3 september 2015 | 5:20 pm | Reageer op Renske Mijderwijk

Hi Paula,

dank je voor je bericht.
Wij werken helaas niet meer samen met lokale partners op Cuba, omdat we de autohuur niet all-inclusive kunnen aanbieden. Leuk dat jullie begin 2016 afreizen, absoluut een aanrader. Ik stuur je zo nog een mail met tips. Goede reis alvast!

Zonnige groet,
Renske

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Irving Cijntje

30 april 2016 | 3:39 am | Reageer op Irving Cijntje

Beste mevrouw Mijderwijk,
Heel interessant jou verhaal over Cuba. Wij gaan eind mei met 6 personen daar naartoe en willen een busje huren om rond te kunnen rijden. Via een forum heb ik gelezen dat er bij jullie auto gehuurd kan worden. Mijn vraag is, hebben jullie alleen auto's of hebben jullie ook busjes voor 6 personen?
Of anders heb je een idee waar we die wel kunnen huren. Ik ben al een paar dagen bezig, maar schiet niet echt op met iets concreets. Heb je tips?
Alvast bedankt voor de genomen moeite.
Ik zie jou antwoordt tegemoet.
Met vriendelijke groet,
Irving Cijntje

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou