Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

De 3 mooiste routes van Nieuw-Zeeland

Een roadtrip over het zuider eiland door GirlsLove2Travel. Zij gingen voor Sunny Cars naar Nieuw-Zeeland om de drie mooiste routes van het zuider eiland te ontdekken.

Het maakt niet uit of je maanden door Nieuw-Zeeland trekt of hier bent voor een korte trip. Dé manier om Nieuw-Zeeland te verkennen is met auto of camper. Erewoord! Ieder uur trakteert moeder natuur je op een andere omgeving en steeds als je denkt ‘nu ken ik het landschap’, ga je de bocht om en wacht er weer een totaal ander uitzicht op je. Nieuwsgierig naar de mooiste routes? Dit zijn mijn favorieten!

roadtrip new zealand girlslove2travel

Aan de andere kant

Voordat ik losbrand over de parels der roadtrips, eerst nog even een ‘good 2 know’. Als voormalige kolonie van het Verenigd-Koninkrijk vind je in Nieuw-Zeeland namelijk een duidelijke link naar onze Engelse buren. Ze rijden hier aan de andere kant van de weg en dat is soms best spannend. Gelukkig zijn de wegen praktisch verlaten, staan er overal dikke pijlen (inclusief op jouw dashboard), is de snelweg een tweebaansweg (1 voor jouw kant, 1 voor de tegenligger) en hebben bruggen meestal zelfs maar een baan. De weg blijft ondergeschikt aan de natuur en juist dat maakt deze trip zo intens mooi. Mijn favorieten dus, ‘here we go’:

1. Te Anau – Milford Sound

Let’s start in the south. Dit is de bekendste plek van het land met maarliefst een miljoen bezoekers per jaar. Gelukkig merk je daar weinig van als je gewoon met eigen vervoer gaat. De magische Highway 94 leidt je door Fiordland National Park langs ‘mirror lakes’, mega watervallen, dwars door een gigantische berg naar wat misschien wel het mooiste uitzicht ter wereld is. Steile rotswanden aan de oever en parmantige bergen midden in het water. Als dan ook de zon nog eens schijnt, kan je dag niet meer stuk.

2. West Coast Drive SH6

Dit is mijn absolute favoriet! Een route die zo rijk is dat hij alle tijd van de wereld verdient. Start in Queenstown, neem –als hij open is- de bergpas naar Wanaka en blijf daarna op SH6 terwijl je de bekende Glaciers passeert (natuurlijk ga je er hier uit). Deze route neemt je eerst mee langs de kust waar je onderweg bijzondere bezienswaardigheden tegenkomt zoals de ‘Pancake rocks’ en gaat daarna dwars door de bergen. Je steekt rivieren over, rijdt door het ‘platteland’ komt over oude bruggen, langs ravijnen en als je lang genoeg doorrijdt sta je zomaar in Abel Tasman National Park. Nog zo’n parel. Onderweg mag je trouwens op prachtige plekken kamperen. Een droom van een trip.

3. Queen Charlotte Drive

Dit wordt gezien als een van de mooiste routes van Nieuw-Zeeland. En ik snap waarom. Deze slingerweg krult letterlijk om de bergen heen en voert je langs prachtige baaien met azuurblauw water. De vele stopplekken onderweg verleiden je tot wandelroutes die je naar het warme water leiden of tonen je adembenemende uitzichten. Neem wat te picknicken mee voor onderweg, neem een frisse duik of tuur gewoon naar de verte. Dit is reizen op z’n fijnst: puur en ontspannen!

“All you need is an open heart and an open road!”

 

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou