fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

De 5 clichés van Italië (zijn waar)

Italië cliché 1.

Italianen zijn gék op uiterlijk vertoon

Hoe doen ze dat toch, die Italiaanse vrouwen. Zien er altijd tiptop uit, elegant, alsof ze zó bij een styliste vandaan komen. Ik voel me –in mijn allerleukste zomerjurk met vrouwelijke sandaaltjes, hippe tas en dito zonnebril – altijd van de firma Net Niet. Daarom verpakte ik mezelf in een Fiat 500 tijdens mijn trip door Italië. Met resultaat. La Bella Figura!italie huurauto door tunneltje

 

Italië cliché 2.

Italianen zijn verzot op lekker eten

Klopt, alles draait om het eten in Italië. Ontbijt – makkelijk en snel. Je doopt een croissantje in een schuimige bak cappuccino. Voor de lunch en het avondeten neem je de tijd, in elk geval drie gangen. De anti-pasti, de pasta en een stukje vlees of vis ontbreken niet. Daarna? Espresso!
landschap italie maart

Italië cliché 3.

Italianen verstaan de kunst van het nietsdoen

Hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe warmer en hoe langer de siësta. Maar de Italiaan is zeker niet lui. Hij past zijn werktempo aan het klimaat aan. Hoe slim is dat? En laten we eerlijk zijn. Na zo’n lekkere maaltijd is het goed om even te rusten. Deze mensen verstaan de kunst van het nietsdoen, beleven minder stress. Dolce far niente!
italie fiat huurauto klein dorpje

Italië cliché 4.

In Italië lappen ze de verkeersregels aan hun laars

Mmmm, soms wel en soms niet. Net als in Nederland, toch? Met als verschil dat men het in de steden niet zo nauw neemt met de rijstroken. En als je het in Italië waagt om een seconde te wachten als het verkeerslicht nét op groen is gesprongen, krijg je meteen een serenade van claxons. Hoe durf je niet op scherp te staan! Maar als je langs de doorgaande weg een bekende van je ziet lopen, zet dan gerust je auto stil. Niemand toetert, rijdt rustig om je heen. Want hé, het gaat er niet om wat je doet maar wie je kent! Relazioni, ragazzi!

italie huurauto rijden zijaanzicht

Italië cliché 5.

Italianen praten met gebaren

Oh ja. Lekker makkelijk. Met de duim en vier vingers tegen elkaar, beetje losjes vanuit de pols bewegen, schouders ophalen en je hoofd een korte en snelle knik: ‘wat bedoel je nou, wat wil je?’. Ook zo’n mooie: je kin naar voren steken, hand strekken, de nagels van je vingers onder je kin houden en dan van je af ‘vegen’ betekent zo veel als: ‘kan me niet schelen, hoor’. Maar een van de mooiste vind ik toch wel de wijsvinger en de wang. Die gaat zo: je priemt met je wijsvinger een deukje in je wang, niet te ver van je mond. Dat wil zeggen: ‘lekker (van eten). Bellissimo!

Laten we eerlijk zijn. Als je dan door de heuvels van de Italiaanse Marken rijdt in zo’n fantastische Fiat 500 maakt het eigenlijk allemaal niet uit, cliché of niet. La Vita è Bella!

Tekst: Bianca Serraarens (redacteur ANWB)
Fotografie: ANWB AVD/Maarten Stolp

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou