fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

De aardse geuren & kleuren van de Maremma

De Maremma is hét kustgebied van Zuid-Toscane en een klein stukje van Noord-Lazio. Vroeger was het een onherbergzaam gebied waar niemand wilden wonen. Nu is dit de kracht van de streek. De Maremma is na al die tijd nog steeds aards, puur en onbedorven.

Een plek vol gevaren

Vroeger was het gebied onherbergzaam. Het bestond voor een groot deel uit meren, moerrassen en lagunes. Het was er te gevaarlijk om te wonen. De moerassen uit het gebied waren broedplaatsen voor ziektes zoals tyfus, cholera en malariamuggen. Als je niet werd getroffen door een van deze ziektes dan werd je wel slachtoffer van de bandieten die overal op de loer lagen. Na de drooglegging van het gebied verdween de malariamug en werd het gebied begaanbaar. Daarna werden zelfs archeologische schatten ontdekt die te bewonderen zijn in Roselle, Vetulonia en Sovana.

Toscaanse cowboys

De flora en fauna hebben alle tijd gehad om te groeien doordat wij eeuwenlang afwezig zijn geweest in het gebied. Het is dan ook niet gek dat grote delen van de Maremma beschermd natuurgebied zijn geworden. Het bekendste natuurreservaat is het Parco Naturale Regionale della Maremma en is 9.800 hectare groot.

maremma toscane

De smaak van de Maremma

De keuken van de Maremma heeft eenvoudige boerengerechten met pure smaken. Dit komt doordat ze gebruik maken van lokale producten en van het seizoen. De veelgebruikte ingrediënten zijn kastanjes, funghi, aromatische kruiden en olijfolie. Ook vlees is in de keuken Maremma aanwezig. De everzwijnen, hazen en fazanten eindigen regelmatig in de stoofschotel. Daarnaast weten ze in het Toscaanse gebied wel raad met een lekker visje waarbij wijn uiteraard niet kan ontbreken. Gelukkig wordt er in de streek meer dan genoeg wijn verbouwd.

sovana toscane

Slow toerisme

Reizen door het rustige deel van Toscane doe je op je gemak en in stijl. Een aanrader in het noordelijke deel is Conti di San Bonifacio. Voor het zuidelijke deel van de Maremma is het charmante Relais San Biagio in Orbetello een goede basis. Beide plaatsen zijn uitstekend om de omgeving te ontdekken.

cover smaak van italie toscane

Deze tips zijn afkomstig van hèt Italië magazine `De Smaak van Italië´.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou