fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

De Algarve en toch weg van de massa

De Algarve is een geliefd vakantieoord. De meeste toeristen bezoeken de kust ten westen van Faro met badplaatsen als Albufeira, Armaçao da Pêra, Alvor en Lagos. Mijn tip is om eens te gaan kijken aan de kustlijn ten oosten van Faro.

Moncarapacho-portugal-roadtrip

Het natuurgebied Ria Formosa is een waar waddengebied met ontelbaar veel vogelsoorten, zoals flamingo’s, ooievaars en lepelaars. Als het vloed is kun je er met een bootje varen en bij eb wadlopen. Doe je dit onder begeleiding van een ervaren gids, dan heb je gegarandeerd een leuke ochtend.

Wat je zeker moet doen in de Algarve

1. Slapen in Caso do Pomar.

Do Pomar betekent boomgaard en als je arriveert begrijp je meteen waarom de Nederlandse eigenaren hun accommodatie zo hebben genoemd. Het huis staat midden in een boomgaard met olijven, johannesbrood, citroen, sinaasappel, granaatappel, mandarijn en drie soorten avocado. Als dat niet genieten is. Rob en Angela helpen je ook graag met het organiseren van een wadlooptocht in natuurpark Ria Formosa.

2. Een bezoek aan Tivara

Als je toch aan deze kant van Faro bent, bezoek dan zeker Tavira. Dit stadje is omringd door de restanten van een stadswal en heeft maar liefst 37 kerken! Vooral het stuk langs de rivier met de oude Romeinse brug is erg mooi. Tavira heeft leuke straatjes met mooie witte huizen en een botanische tuin. Voor de kust ligt het eilandje Ilha de Tavira-Mar dat bekend staat om de prachtige stranden. Je kunt er met een bootje naar toe.

3. Ontdek ook de binnenlanden

Het leuke van een huurauto is dat je gemakkelijker het binnenland kunt verkennen. Hier hebben de dorpen vaker hun Portugese karakter behouden dan aan de kust. Je kunt het beste in de ochtend of aan het einde van de middag gaan. ’s Middags zijn de dorpjes uitgestorven, vanwege de lunch en de siësta. Loulé is een van de grotere plaatsen. Trekpleister is de overdekte markthal.

 

Barbara van der Goes

Reisjournalisten of -bloggers

Barbara van der Goes is reisagent bij Toerkoop van der Goes en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Portugal die je absoluut met een huurauto moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou