7 topplekken waar je alleen met een (huur)auto komt

Als je met een huurauto een land verkent, kun je reizen op je eigen tempo en bezoeken wat je zelf wilt. Heerlijk! Maar waar ga je naartoe? Er is zoveel te ontdekken. Daarom hebben we voor jou 7 topplekken uitgezocht die je alleen met de auto kunt bereiken. Welke bestemming wil jij ontdekken? Kies jij je eigen weg naar de blauwe stad van Marokko of laat je je liever verbazen door de natuurwonderen in Canada. Ook in Europa is zoveel moois te ontdekken waarbij een huurauto onmisbaar is!

1. Het hoogste bergdorp van Zuid-Italië

Wie zich niet laat afschrikken door hoogtes en smalle wegen, kan een trip naar Castelmezzano maken. Op twee uur rijden van Bari, ligt het hoogstgelegen dorpje van Basilicata. Ook wel borghi più belli genoemd, wat ‘mooiste dorp’ betekent. Langs de andere kant van het dal kan je het dorpje Pietrapertosa aanschouwen. Blijf zeker rondhangen tot de avond valt want dan worden de bergwanden prachtig verlicht.

castelmezzano-italie
Castelmezzano wordt ook wel borghi più belli genoemd, wat ‘mooiste dorp’ betekent.

In bepaalde plaatsen in Italië kom je het bordje zona traffico limitato tegenkomen. Deze straten mag je niet inrijden en de boetes kunnen hoog oplopen.

2. De culturele parel in het noorden van Spanje

Op één uur rijden van Bilbao ligt het pittoreske stadje Oñati. Het is gelegen aan de voet van de Aloña berg en wordt omringd door prachtige bergtoppen en valleien. In de stad kan je rondslenteren terwijl je de gotische en barokke architectuur bewondert. Helemaal ontspannen en tot rust komen doe je in het Aizkorri nationaal park, dat zich op enkele kilometers van het centrum bevindt.

onati-spanje
Oñati is gelegen aan de voet van de Aloña berg en wordt omringd door prachtige bergtoppen en valleien.

Let op als je in Spanje je auto parkeert, want gewoon ergens parkeren is niet aan de orde. De auto’s mogen op sommige plekken in principe alleen aan de rechterkant van de weg worden geparkeerd. In straten met eenrichtingsverkeer geldt vaak een parkeerverbod voor één kant en kan het zijn dat je er juist alleen links mag parkeren.

3. Een spectaculaire weg door het uitgestrekte Canada

Met zijn 232 kilometer is de route door Icefields Parkway zeker de moeite waard. Je kan kiezen om de weg volledig met de auto af te leggen of om enkele keren te stoppen voor een wandeling. De route leidt langs The Rocky Mountains, talloze prachtige meren zoals Lake Peyto en Bow Lake, grote dennenbossen en imposante watervallen zoals Tangle Creek Falls en Sunwapta Falls. Met de huurauto kan je makkelijk zelf bepalen hoeveel tijd je spendeert in deze groene omgeving.

icefields-parkway-canada
Met zijn 232 kilometer is de route door Icefields Parkway zeker de moeite waard.

As je lange afstanden wilt afleggen, is een one way handig! Dan haal je de huurauto op plek A op en lever je hem op plek B weer in. Zo hoef je niet weer heen en weer te rijden, wel zo fijn!

4. De Acheron Rivier: een avontuurlijke duik in Griekenland

Wie met de huurauto Griekenland verkent, mag een bezoekje aan de Acheron Rivier niet overslaan. De rivier is gelegen in het district Epirus dat tegen Albanië en Noord-Macedonië grenst. Hier vind je de leukste plekjes om te ontspannen op warme zomerdagen. De echte avonturiers kunnen een duik nemen in het ijskoude bergwater, want de rivier ontstaat namelijk uit de smeltende sneeuw van de Ioannia berg. Vanuit Parga ben je in een half uur bij de Acheron Rivier. Parga is gemoedelijk en sfeervol, de terrasjes gezellig en er zijn veel kleine winkeltjes en smalle steegjes. De ligging tegen de berghelling is top. Rondom Parga liggen diverse authentieke dorpjes. De plaatselijke bevolking is gastvrij en altijd in voor een praatje.

acheron-rivier-griekenland
Echte avonturiers kunnen een duik nemen in het ijskoude bergwater van de Acheron Rivier, want de rivier ontstaat namelijk uit de smeltende sneeuw van de Ioannia berg.

Het lijkt zo leuk, over een onverharde weg naar een idyllisch plekje rijden om te genieten van het uitzicht. Kijk voor je de weg oprijdt of deze een officieel wegnummer heeft. Alleen dan ben je verzekerd. Weet je het niet zeker? Parkeer de auto en wandel het laatste stukje, dan kun je toch van het uitzicht genieten.

5. De blauwe stad in het noorden van Marokko

Een mooie start voor je vakantie in Marokko is de stad Chefchaouen. Op twee uur rijden bereik je vanuit Tanger de indigoblauw gekalkte stad. Dit bloedmooie stadje is van top tot teen blauw gekalkt en de knusse straatjes lijken uit een sprookje te zijn geplukt. Chefchaouen staat bekend om zijn romantische sfeer, unieke uitstraling en de zeer ontspannen en vriendelijke bewoners. Verscholen tussen de bergen Ech en Chaoua, heeft deze stad ook tijdens warme zomers aangename koelere temperaturen. Naast deze prachtige plek zijn er nog veel meer mooie plaatsen te ontdekken. Rijd bijvoorbeeld door naar het Rifgebergte.

chefchaouen-marokko
Chefchaouen staat bekend om zijn romantische sfeer, unieke uitstraling en de zeer ontspannen en vriendelijke bewoners.

Wat heel fijn is tijdens je roadtrip door Marokko is om een extra bestuurder te hebben. Dan kun je afwisselen en als bijrijder genieten van de prachtige omgeving. Bij ons is een extra bestuurder vaak inclusief.

6. Een zonsondergang om niet te vergeten in Cyprus

In het zuidoosten van Cyprus tussen de steden Agia Napa en Protaras kan je Kaap Greco vinden. Dit nationaal staatsbos staat bekend om zijn vele grotten, natuurlijke boogbruggen en prachtige stranden die aan de kristalheldere zee grenzen. Het natuurgebied is makkelijk te bereiken met de auto vanuit Larnaca. Via het groot aanbod aan wandel- en fietspaden langs de kliffen krijg je de kans om te genieten van talrijke panorama’s over zee. Neem hierna de tijd om de Kapel van Agioi Anarguroi en het uitkijkpunt bij de vuurtoren te bezoeken. Ontdek vooral ook de rest van Cyprus. Het is namelijk hét uitgelezen land voor een fly & drive. De wegen zijn er goed aangelegd en in minder dan twee uur bereik je veel mooie bestemmingen.

kaap-greco-cyprus
Kaap Greco staat bekend om zijn vele grotten, natuurlijke boogbruggen en prachtige stranden die aan de kristalheldere zee grenzen.

Op Cyprus wordt links gereden. Dat kan even wennen zijn. Met deze 6 tips over linksrijden maak je het jezelf makkelijk!

7. Stap uit je auto op 333 meter boven het zeeniveau in Kroatië

Op de top van de Hum Košnički berg in Desinic bevindt zich het Veliki Tabor kasteel. Vanuit de uitkijkpunten in het kasteel krijg je een indrukwekkend uitzicht over het Hrvatsko Zagorje gebied en een deel van Slovenië. Dit prachtige kasteel ligt op amper een uur rijden van Zagreb. Dus met je huurauto ben je er zo! Binnen de kasteelmuren kan je buiten cultuur en architectuur ook verschillende tentoonstellingen bewonderen.

desinic-kroatie
Vanuit de uitkijkpunten van het Veliki Tabor kasteel krijg je een indrukwekkend uitzicht over een deel van Slovenië.

Zorgeloos op pad met Sunny Cars

Genoeg mooie plekjes om toe te voegen aan je bucketlist. Maar die plekken bezoek je uiteraard het liefst helemaal zorgeloos, zodat je op en top kunt genieten. En dat genieten zonder zorgen doe je met een huurauto van Sunny Cars. Want bij ons weet je vooraf al dat er ook achteraf geen gedoe is. Met onze all-in formule is alles vooraf netjes geregeld. Alle verzekeringen die jij nodig hebt tijdens je autohuur zijn namelijk inbegrepen. Denk aan een extra WA-verzekering van minimaal €10 miljoen, een schadeverzekering en een diefstalverzekering. Kortom: met een all-in huurauto van Sunny Cars kun je onbezorgd genieten van de prachtige omgeving.

Enthousiast geworden en wil je op de hoogte blijven van leuke inspiratie en handige autohuurinformatie? Volg ons dan op Facebook. Of meteen een huurauto reserveren? Kan ook!

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

F. Wilbers

29 december 2022 | 4:05 pm | Reageer op F. Wilbers

Wij willen weer naar madeira en willen weer bij Sunny car een auto huren.
Ik ben 79 jaar kan ik dan nog een auto huren.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

3 januari 2023 | 9:46 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hallo F, Op verschillende bestemmingen geldt een maximumleeftijd voor autohuur. De maximumleeftijd heeft (net als de minimumleeftijd) alles te maken met de verzekeringsvoorwaarden van de lokale wagenparkaanbieder. Als je wilt weten of dit voor jouw autohuur in Madeira ook het geval is, kun je het beste de gewenste huurauto selecteren tijdens het boeken. Vervolgens kun je bij de huurauto op 'bekijk specifieke voorwaarden' klikken. Daar vind je onder BELANGRIJKE HUURINFORMATIE de MINIMUM/MAXIMUM LEEFTIJD. Ik heb even voor je gekeken en voor sommige huurauto's in Funchal geldt geen maximum leeftijd, maar kijk vooral zelf naar de mogelijkheden voor een huurauto tijdens jouw eigen huurdata en met de gewenste categorie huurauto. Veel plezier op Madeira alvast!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Eric

10 maart 2023 | 7:26 am | Reageer op Eric

Stop svp met het misleiden van klanten. Wij huurden een auto all-in en toch werden wij opgelicht door jullie locatie op Faro. Er werden toch extra kosten op de factuur gezet. De klachtenafhandeling was al even dubieus. Bij ons staat Sunny Cars op de zwarte lijst en we hebben dit ruim gedeeld met bekenden.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

22 maart 2023 | 11:06 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Eric, we vinden het erg jammer om te lezen dat je je autohuur van Sunny Cars zo hebt ervaren. Wij staan juist voor transparante en eerlijke autohuur met onze all-in autohuurformule. Hierdoor kun je met een gerust hart 'nee' zeggen als er bij het ophalen van de huurauto bij de lokale partner extra verzekeringen of andere extra's worden aangeboden. Je geeft aan al met ons contact te hebben gehad over je klacht, maar ik wil je vragen nog eens contact op te nemen met onze Customer Care zodat we je kunnen uitleggen waar de extra kosten vandaan komen. Je kunt Customer Care bereiken via het nummer in de voucher, of door een mailtje te sturen naar customercare@sunnycars.nl. We helpen je graag verder!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Rein Brouwer

26 juli 2023 | 11:23 am | Reageer op Rein Brouwer

Biedt Sunny Cars de mogelijkheid om op Sardinië een auto te huren en daarmee ook op Corsica gebruik van te maken?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.