fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

De Costa Amalfitana in Italië

Reisjournalist Joris de Voogt reed voor het reismagazine GRANDE langs de bochtige wegen van de Costa Amalfitana en was blij met zijn kleine huurauto.

O wat was ik blij!

Voor het reismagazine GRANDE Italië verkende ik de Amalfitaanse kust, even ten zuiden van Napels. Ik was er al een keer privé geweest maar deze keer was het werken geblazen. Voor zo’n reportage ben je ter plaatse veertien uur per dag in de weer. Jawel, het leven van een reisjournalist kan ondraaglijk hard zijn.

De Costa Amalfitana

De Costa Amalfitana is zonder meer een van de mooiste kuststroken van Europa. Steile bergen staan met hun voeten in het helderblauwe water. Tegen de bergen kleven verticale stadjes. Het is dan ook geen wonder dat tientallen beroemde kunstenaars de schoonheid van deze kust bezongen. Ook de onverbeterlijke knorpot Winston Churchill sprak er vol lof over. Het mooiste compliment kwam van een schrijver: ‘Als de Amalfitanen op de dag des oordeels naar de hemel gaan, zal het voor hen een dag als een andere zijn.’

Maar … er is een maar. De weg langs de Costa Amalfitana is zowat de ellendigste kustweg van Europa. Nauwelijks vijftig kilometer lang maar met een paar miljoen bochten. En dan heb ik het nog niet over de smalle rijstroken. De eeuwenoude kustroute is duidelijk niet aangelegd met een vooruitziend oog op het autoverkeer in onze huidige tijd. O wat was ik blij dat ik voor een kleine huurauto van de B-categorie had gekozen. Zo kon ik zonder stress het betere bochtenwerk aan en werd het leven van de reisjournalist toch weer draaglijk.

amalfitaanse kust Italië

 

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou