De Gorges du Verdon, de Franse Grand Canyon

De Gorges du Verdon is de grootste kloof van Europa en wordt wel vergeleken met de Amerikaanse Grand Canyon. Niet zo gek, want de 25 kilometer lange kloof is gevuld met blauwgroen water en heeft wanden van wel 700 meter hoog. Een walhalla voor wandelaars en liefhebbers van een kano- of kayaktocht. Maar je kunt hier ook heel mooi een roadtrip maken.

Ten noorden van de kloof loopt de route des Crêtes en ten zuiden de Cornische Sublime. Je vindt hier honderden kilometers aan slingerende autowegen met onderweg prachtige uitzichtpunten en mooie bergdorpjes. Als je geluk hebt kom je de vale gier tegen. Deze vogel was uitgestorven in dit gebied, maar nadat hij opnieuw is uitgezet heeft hij zich weer op de steile rotswanden genesteld.

Maar er is nog meer te doen!

Actief, actiever, actiefst

Gorges du Verdon, Frankrijk

De Gorges du Verdon wordt jaarlijks bezocht door vele dagjesmensen en toeristen. Het gebied is vooral geliefd bij actievelingen. Je kunt hier dan ook van alles: wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken, paragliden, bungeejumpen etc. Maar het allermooiste is een tocht maken met een kano of kayak. Vanaf het water is de kloof het mooist. De echte durfallen gaan raften. Vanuit de hele wereld komen de liefhebbers hier naartoe, want het gebied staat bekend om zijn lastige stroomversnellingen.

Nice

Je kunt er heerlijk uitwaaien op de Promenade des Anglais en de oude stad heeft leuke marktjes en winkeltjes.

Matisse Museum, Nice

Als je dit gebied gaat verkennen met een huurauto ben je waarschijnlijk op Nice gevlogen. De stad is meer dan alleen een aanvlieghaven en zeker een bezoekje waard. Na Parijs is het de Franse stad met de meeste musea, waaronder die over Matisse. Je kunt er heerlijk uitwaaien op de Promenade des Anglais en de oude stad heeft leuke marktjes en winkeltjes.

Provence

Fragonard Parfumdistilleerderij

Op weg van Nice naar de Gorges du Verdon rijd je dwars door de Provence. Is er een mooiere Franse streek dan deze? Alleen al de heerlijke geur van de uitgestrekte lavendelvelden…  Je bent hier meteen in het centrum van de parfumindustrie. In Grasse zijn meer dan dertig fabrieken van onder meer Dior en Lancôme. In de oude fabriek van Fragonard kun je een tour maken.

Reisreporter Sandral

Reisjournalisten of -bloggers

Sandral is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter handige tips en mooie foto’s van reizen. Voor Sunny Cars gaf zij deze tips over Frankrijk!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.