Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

De (hoge) extra kosten die je zó over het hoofd ziet

Op vakantie wil je gewoon genieten van het aangename weer, de mooie uitzichten en het lekkere eten. Daarom proberen we je zoveel mogelijk te ontzorgen. Maar helaas hebben we niet álles in de hand. Veel autohuurders zien namelijk een belangrijke mogelijke kostenpost over het hoofd, die we zelfs met ons all-in pakket niet kunnen afdekken. En dat kan nogal in de papieren lopen…

verkeersboetes buitenland

Oké, je komt niet uit een ei

Je weet dus dat verkeersregels per land verschillen. En toch kun je dat heel even vergeten tijdens de voorbereiding van je vakantie. Want zeg eens eerlijk: Verdiep jij je altijd in de lokale verkeersregels voor je in je huurauto stapt?

Dubbele pijn

En als je de verkeersregels niet helemaal goed kent, kan het zomaar dat je een boete rijdt terwijl je je van geen bewust bent. Het komt regelmatig voor dat onze klanten bij thuiskomst onaangenaam verrast worden door een dikke rekening op de mat. Niet alleen pakken verkeersboetes in het buitenland vaak duurder uit dan je gewend bent, maar sommige van onze partners rekenen ook nog administratiekosten voor het verwerken ervan. Dat doet dus dubbel pijn.

Kende je deze al?

Toch wel verstandig dus om voor vertrek even in de verkeersregels van je bestemming te duiken. Op de website van de ANWB vind je de belangrijkste verkeersregels per land. Om het je gemakkelijker te maken, doen we je er alvast een paar cadeau:

• Draag je een bril of heb je lenzen? Dan ben je in Spanje verplicht een reservebril in de auto te hebben liggen

• Handsfree bellen mag in Italië, maar let op: Als je een headset gebruikt, mag je maar één oortje in hebben

• Even een croissantje naar binnen stoppen achter het stuur? Dat mag in Frankrijk niet! Handelingen die niet strikt noodzakelijk zijn voor het besturen van het voertuig zijn daar namelijk verboden

• In Italië zijn veel stadscentra beschermd. Zonder vergunning mag je in deze ‘zone traffico limitato’ op bepaalde tijdstippen niet rijden. Doe je dat wel? Dan kun je op een fikse boete rekenen. En rijd je een paar keer op en neer omdat je de weg moet zoeken? Dan krijg je iedere keer gewoon een nieuwe boete. We schreven er eerder al een blog over.

Wat moet er verplicht mee in de auto?

Ook welke spullen er in je auto aanwezig moeten zijn, verschilt per land. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een gevarendriehoek, veiligheidsvestjes en een brandblusser. Als het goed is, zitten verplichte spullen altijd in je huurauto, maar het is verstandig dit voor je wegrijdt even te controleren. Reserveringsmanager Susanne Pols schreef eerder al een uitgebreide blog over dit onderwerp.

Een goede voorbereiding…

Natuurlijk is het veel leuker om je te buigen over alle mooie plekjes en leuke adresjes waar je je huurauto straks naartoe kunt navigeren. Maar neem ook heel even de tijd om de belangrijkste verkeersregels van je bestemming te leren kennen. Dan kun je écht zorgeloos op pad, zónder onaangename verrassingen achteraf.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

d. drenth

26 maart 2017 | 11:45 am | Reageer op d. drenth

Als de verhuurder de in dat land verplichte spullen niet in de auto heeft gedaan is de boete toch voor de verhuurder?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

27 maart 2017 | 4:50 pm | Reageer op Pieta Harsveld

We zouden dan inderdaad de verhuurder vragen de boete te betalen. Maar om gedoe onderweg te voorkomen, is het toch verstandig om vooraf even te checken of alles wel aanwezig is.

Met zonnige groet,
Pieta van Sunny Cars

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou