Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Dé kleine lettertjes

Als er één ding is waar we veel vragen over krijgen op de reserveringsafdeling zijn het wel de huurvoorwaarden. En dat is goed! Maar helaas komt het ook voor dat mensen de huurvoorwaarden niet lezen. Op zich niet verrassend want ook ik lees (meestal) niet de algemene voorwaarden voordat ik online een product aanschaf. Alhoewel… ik lees de voorwaarden pas als ik het product wil retourneren 🙂

Ontdek hieronder genoeg redenen waarom je de huurvoorwaarden WEL moet lezen voordat je een auto gaat huren. En leer geld besparen door de huurvoorwaarden te vergelijken!

autohuur en de kleine lettertjes

Kosten ter plaatse

Ik zal je uitleggen waarom je bij huurauto´s de voorwaarden niet als bijzaak moet zien. De huurauto betaal je vooraf aan Sunny Cars, maar sommige kosten moeten ter plaatse worden betaald. Dit geldt bijvoorbeeld voor de volgende extra’s:

  • GPS
  • Kinderzitje
  • One way (ophaallocatie is anders dan inleverlocatie )

Dit soort belangrijke ‘weetjes’ staan vermeld in de huurvoorwaarden. Lezen dus! Nog meer redenen om de huurvoorwaarden te lezen? Mijn collega Luka somt ze voor je op: 5 redenen waarom je de voorwaarden moet lezen

Vergelijk en bespaar geld!

Zoek je een huurauto dan kijk je vaak eerst naar het aantal personen en koffers dat vervoerd moet worden. Vervolgens kies je voor een automaat of diesel, accessoires of een servicepakket en selecteer je de goedkoopste optie. Slim toch? Nou niet echt. Want heb je gekozen voor een kinderzitje of een one way dan kan het zelfs duurder uitpakken…

Tip: leg de huurvoorwaarden naast elkaar

Wanneer je gekozen hebt voor een kinderzitje of one way is het extra belangrijk om de huurvoorwaarden te vergelijken. Na het selecteren van je huurauto heb je de keuze om de huurvoorwaarden in te zien (onderaan de pagina). Klik op de knop ‘huurvoorwaarden’ en – voilà – nu kun je de huurvoorwaarden bekijken.

autohuur huurvoorwaarden vergelijken

Per partner kun je nu de huurvoorwaarden bekijken. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat de goedkoopste huurauto € 252,- kost, maar dat je bij die verhuurder ter plaatse € 100,- exclusief lokale belastingen voor de one way betaalt. Bij een andere partner kost dezelfde categorie € 296,-, maar daar is de one way gratis. Hoppa… € 76,- verdiend!

Lokale huurvoorwaarden en algemene huurvoorwaarden

Ohja, voordat ik het vergeet. Er zijn twee soorten voorwaarden. De algemene https://www.sunnycars.nl/algemene-voorwaarden/ die gelden voor de dienst die je bij Sunny Cars afneemt en de lokale. De lokale huurvoorwaarden zijn een afspiegeling van het huurcontract dat je ter plaatse met de lokale verhuurder sluit.

Heb je nog vragen over huurvoorwaarden? Of wil je iets anders weten? Mail mij gerust! S.Pols@sunnycars.nl

 

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou