fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

De Mooiste Autoroute van Zuid-Afrika

Ken je droomplekken.nl? Een prachtig online magazine vol reisinspiratie. Corno van den Berg reist de hele wereld over op zoek naar bijzondere droomplekken. Dat doet hij onder andere per huurauto. Dus wie kan je beter vertellen wat de mooiste autoroutes zijn? Deze vraag kreeg hij dan ook regelmatig van zijn lezers. Corno besloot daarom een zestal droomroutes te delen. In navolging van de mooiste autoroute van Amerika nu de mooiste van Zuid-Afrika (of eigenlijk twee):


Beste rondreis per auto rond Kaapstad

Wie naar Zuid-Afrika gaat moet keuzes maken. Vlieg ik op Johannesburg of op Kaapstad? Ik heb beiden gedaan en vind eigenlijk dat je ze alle twee moet doen. De reden is simpel, beide reizen zijn erg verschillend.

Als je aankomt op de luchthaven zie je hem al. De Tafelberg, de unieke vorm is onmiskenbaar. Dit icoon is recent gekozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. En ja, hij heeft een ongekende aantrekkingskracht. Hier moet je als nietig mens gewoon boven op staan. En niet alleen vanwege het ongekende uitzicht.

Zuid-Afrika autoroute tafelberg

Ik doe het wandelend en klimmend, een trip van anderhalf uur die begint bij Kirstenbosch Botanical Gardens. De tuin ligt aan de voet van de berg. Al vroeg ik de ochtend dwaal ik rond tussen de talloze soorten bloemen en planten. En dieren, want ik zie onder meer een mangoeste naar een maaltje scharrelen.

Iets later ga ik met de kabelbaan; simpel en relaxt. Bovenop groeien unieke planten; fijnbos. Ik zie opnieuw wat bewegen. Het zijn guitige rotsklipdassen. Deze dieren zijn volgens biologen verwant aan de Afrikaanse olifant. En ja, ik zie hun opmerkelijke slagtandjes. Bang voor me zijn ze niet, dus pak ik de camera.

Struinen, dat is een geliefde hobby van me. Zomaar naar het noorden rijden langs de kust rijden. Her en der een afslag nemen, of een dorpje bezoeken. Zo ontdek je nog eens wat. Zoals het strand van Blouberg, waar je een heerlijk uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg hebt. Ik ga tijdens de zonsondergang, met een picknickmand vol eten (o.a. biltong) en drinken (Zuid-Afrikaanse wijn).

Benieuwd naar het vervolg van dit verhaal, de beste autoroute rond Johannesburg en de rest van de tips die Corno geeft? Lees dan snel hier verder op droomplekken.nl

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou