5 x met de huurauto Porto en omgeving verkennen

Porto is een prachtige stad, met de Douro rivier als het stralende middelpunt. Eet, drink, proef en geniet van het drukke Porto, maar vergeet ook zeker niet om de omgeving te verkennen. Rondom de stad is namelijk ook met de huurauto genoeg te beleven! Wij hebben 5 tips voor in en rondom Porto voor je verzameld, die je met je huurauto kunt ontdekken!

1. Eet vis en drink port in Porto

Porto is een kleurrijke stad vol met vrolijk geschilderde huisjes en authentieke tegeltjes. Als visliefhebber ben je in Porto aan het juiste adres. De stad staat namelijk bekend om de gedroogde kabeljauw, waarmee ze het typische gerecht Pataniscas de Bacalhau maken. Stap naar binnen bij één van de kleine, lokale restaurantjes en bestel dit gerecht. Smullen is gegarandeerd! Porto is een superleuke havenstad, lekker overzichtelijk en ze schenken er vanzelfsprekend de heerlijkste port. Doe een proeverij en leer meer over dit typisch Portugese drankje. In de stad worden meerdere proeverijen aangeboden.

porto-portugal
Porto is een superleuke havenstad, lekker overzichtelijk en ze schenken er vanzelfsprekend de heerlijkste port.

2. Rijd naar Vila Real en de Douro vallei

Vila Real is de studentenstad in het noorden en midden van Portugal. Dit is de perfecte uitvalbasis om de Douro vallei te ontdekken. Langs de Douro rivier staan enorme wijngaarden vol met druiven. Ga langs een van de Quinta’s voor een rondleiding door een wijnboerderij en een glaasje Port.

douro-vallei-portugal-4
Langs de Douro rivier staan enorme wijngaarden vol met druiven.

In Portugal heb je 29 wegen waar je tol moet betalen. Op 9 daarvan kun je alleen elektronisch betalen. Je mag daar met een huurauto gewoon doorrijden, maar je moet wel binnen 5 dagen op het postkantoor de tol betalen. Handiger is om een tolkastje te huren. De kosten voor de tolwegen worden dan naderhand van je creditcard afgeschreven. Dat bespaart je weer ritjes naar een postkantoor!

3. Aanschouw hoge golven in Nazaré, het sfeervolle vissersdorp

Vissersdorp Nazaré is een echte aanrader. Deze traditionele Portugese plaats ligt steil tegen de bergwanden aan. Wat een mooi gezicht! Op de gezellige boulevard kun je lekker plaatsnemen op een terrasje of geniet van de zon en strijk neer op het strand. In Nazaré zie je in sommige maanden de hoogste golven van de wereld, je vindt er dan ook veel surfers. In het dorpje vind je veel restaurants, mooie uitkijkpunten en gezellige straatjes.

nazara-portugal-2
In Nazaré zie je in sommige maanden de hoogste golven van de wereld.

De Portugese namen voor benzine lijken op elkaar. Let dus goed op! Gasolina is benzine en Gasóleo is diesel. Tanken is trouwens vaak het goedkoopst bij de tankstations die bij grote supermarkten horen!

4. Breng een bezoek aan studentenstad Coimbra

In studentenstad Coimbra vind je bovenop een heuvel de oudste universiteit van Portugal. De klim naar boven is met z’n 180 treden een kleine uitdaging, maar daarna heb je een prachtig uitzicht over de stad! Niet alleen de universiteit gaat al heel wat eeuwen mee, want in de stad vind je veel meer historische gebouwen. Sommigen gaan zelfs terug tot de tijd toen de stad door de Romeinen nog Aeminium werd genoemd. In de stad vind je veel leuke barretjes en goede restaurants.

coimbra-portugal-2
In studentenstad Coimbra vind je bovenop een heuvel de oudste universiteit van Portugal.

5. Een en al geschiedenis in Obidós

In Obidós zijn de huizen en straten versierd met prachtig gekleurde tegeltjes en wandschilderingen. Heel leuk om te zien! Loop over de stadsmuur en geniet van het uitzicht. Uiteraard mag je de lokale lekkernij niet overslaan: Ginja. Deze likeur wordt gemaakt van een bepaalde soort kers die je drinkt uit een glaasje van chocolade. Mmm!

obidos-portugal
In Obidós zijn de huizen en straten versierd met prachtig gekleurde tegeltjes en wandschilderingen.

Ontdek alle mooie plekjes rondom Porto met je huurauto

Wil je ook meer uit je vakantie halen? Stap op de luchthaven van Porto of bij een stadskantoor in het centrum van Porto in je huurauto en het avontuur kan beginnen! Bij Sunny Cars is de huursom all-in, je krijgt ter plaatse dus niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn! In Portugal kan de waarborg die op je creditcard wordt ingehouden, hoog oplopen. Met onze Geen Waarborg service staan wij garant voor de borg en heb je geen creditcard nodig. Handig!

Bekijk ons aanbod in Porto

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Carla Teune-Meulensteen

6 maart 2022 | 11:58 am | Reageer op Carla Teune-Meulensteen

Wij zoeken een auto voor Lissabon en omgeving, maar weten nog niet de exacte datum.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hilde Dambrink

9 maart 2022 | 10:10 am | Reageer op Hilde Dambrink

Dag Carla, bedankt voor je berichtje en wat leuk dat je een all-in huurauto in Lissabon wilt reserveren! Om dit te doen hebben we wel een exacte datum en tijd nodig, dus zodra je deze hebt kun je de boeking maken op onze website. Alvast een hele fijne reis toegewenst! Zonnige groet, Hilde

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Aranka

27 maart 2022 | 1:11 pm | Reageer op Aranka

Hoe kan ik een tolkastje mee huren?
Groetjes

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hilde Dambrink

28 maart 2022 | 9:10 am | Reageer op Hilde Dambrink

Hoi Aranka, bedankt voor je berichtje! Op deze blog lees je alles over tol betalen in Portugal: https://blog.sunnycars.nl/tolwegen-in-portugal-hoe-te-betalen/. Zonnige groet, Hilde

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.