De mooiste stops op Zakynthos. Rijd je mee?

Zakynthos is een klein en redelijk ongerept eiland dat net als Corfu en Kefalonia tot de Ionische eilanden behoort. Een huurauto is er volgens mij een absolute must als je alle pareltjes wil ontdekken. Het klimaat werkt alvast mee en is heel aangenaam. De vele strandjes en tot de verbeelding sprekende baaien doen de rest… Hoewel Zakynthos een echt Grieks eiland is, merk je toch ook heel wat Italiaanse invloeden. De voormalige invloed van Venetië heeft hier natuurlijk alles mee te maken. Inge Moerenhout van Bubble Trouble verkende het eiland met een huurauto via Sunny Cars. En dat is haar goed bevallen!

De naam Zakynthos komt volgens sommigen van de zoon van Dardanus die 'Zakynthos' heette. Dardanus was de koning van Troje en volgens de mythe heeft hij de eerste stad op het eiland gebouwd. Anderen beweren dat de naam afgeleid is van de bloem 'Yakinthos' die veel op het eiland voorkomt. Ik vind Zakynthos gewoon een geweldig mooi eiland, laten we het daar maar bij houden.

1. Het schipswrak

Schipswrak zakynthos

Navagio Beach is het meest bekende en meest gefotografeerde strand van Zakynthos. Het wordt ook wel Shipwreck Beach genoemd. Heel erg logisch want dat is de letterlijke vertaling uit het Grieks en er ligt ook echt een scheepswrak op het strand. Het smokkelschip, de Panagiotis, raakte in 1980 door een storm serieus in de problemen. De bemanning kon op tijd de boot verlaten maar het schip liep op de klippen en zonk met al zijn smokkelwaar aan boord. De lokale bevolking was bij de pinken en haalde met vissersbootjes de illegale sigaretten en whisky uit het water.

2. Er hangt liefde in de lucht net boven Zakynthos: Bohali

Bohali Zakynthos

Bohali is een wijk van Zakynthos stad. De terrasjes en bars zijn gezellig en hebben een prachtig zicht over de stad. Het is vooral het  prachtige uitzicht op Zakynthos  dat Bouali populair en bekend heeft gemaakt. In de schaduw van een parasol of een statige boom zit je hier op één van de mooiste plekjes van het Ionische eiland.

3. Wuthering Heights in Agalas

Agalas Zakynthos

Agalas is een dorp in de buurt van de zuidwestkust van Zakynthos, verspreid over heuvels met uitzicht op de Ionische Zee. Je vindt er de Damianos-grotten en de Venetiaanse bronnen van Antronios. Maar het is vooral de ongerepte natuur, de witte kalkstenen kliffen die steil in de azuurblauwe zee storten en het adembenemende zicht op de Ionische zee die mijn hart hebben gestolen. Je moet dus zeker afdalen naar de kust van Plakaki.

 4. Laidback op Porta Roxa Beach

Porta Roxa Beach Zakynthos

Heb je nog wat tijd over, rijd dan zeker ook naar Porta Roxa beach. De enkele restaurants en beach bars  zijn allemaal heel erg laidback en de leuke schommelbedjes hoef je ook niet te betalen. Dat is mooi meegenomen! Deze locatie op een grote rots aan zee is ook zeer populair bij locals. Zij weten wel dat je best wat moet klimmen en klauteren om het water in te komen dus zwemschoentjes en een duikbril zijn geen overbodige accessoires. Voor kleine kinderen is het misschien niet de perfecte locatie maar voor de rest van de bevolking is dit echt een toplocatie.

 5.The Kamaes of Keri waar blauw nóg blauwer wordt

Blauw water op Zakynthos

Keri zelf is het meest zuidelijke dorp van het eiland en ligt in een schitterende, groene omgeving met veel dennenbomen en olijfbomen, op 21 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad. Keri is een traditioneel dorpje dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ook cool is om met de boot de wondere wereld langs de kustlijn te ontdekken. Vertrek vanaf het populaire strand van Laganas met een schipper en wie weet spot je wel een schildpad. Het beste seizoen om schildpadden te spotten op Zakynthos is van half mei tot half oktober. Dan paren de schildpadden, leggen ze eieren en komen de eieren uit. Van september tot half oktober komen de gelegde eieren uit en kruipt het schildpaddeneiland Zakynthos vol met deze kleine ukkepukken die vechten voor hun overleving. Dus kijken mag… aankomen of verstoren zeker niet!

Inge Moerenhout

Reisjournalisten of -bloggers

Inge Moerenhout van de blog Bubble Trouble verkende Zakynthos met een huurauto via Sunny Cars. Tijdens haar vakantie kwam ze op de mooiste plekjes van het eiland, dankzij haar all-in huurauto. De mooiste plekken deelt ze met jullie.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Monique

18 februari 2020 | 9:30 pm | Reageer op Monique

Weten jullie of je een huurauto van Sunny Car mee mag nemen van het vaste land (Kylini) naar zakynthos?

Ik hoor het graag.

Monique

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

24 februari 2020 | 2:57 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Monique,

Dit is uitsluitend op aanvraag mogelijk. Meer hierover vind je terug in de huurvoorwaarden.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Karel Dams

27 augustus 2019 | 11:19 am | Reageer op Karel Dams

Staat voor volgend jaar op programma.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

René

14 juli 2019 | 9:44 am | Reageer op René

Inderdaad is het een prachtig eiland. Tip bezoek je het strand met het scheepswrak, ga dan zo vroeg mogelijk. Om een uur of 10 komen er grote schepen met enorm veel toeristen en is er weinig lol meer aan.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

15 juli 2019 | 11:21 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi René,

Bedankt voor de tip! Inderdaad wel zo fijn om de grote drukte te vermijden, zodat je op en top kunt genieten van het uitzicht!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.