De perfecte roadtrip door Zuid-Afrika

Veel roadtrippers kiezen voor Zuid-Afrika. Niet zo gek, want het land heeft een prachtige natuur, een onbeschrijfelijke wildlife, spectaculaire kustlijnen, fantastische wijnen en een rijke gastronomie. Daarnaast kun je er ook nog eens heel mooie vakantiefoto’s maken, dus met je Instagram zit het wel goed in Zuid-Afrika. We geven vast een voorproefje van vier mooie routes die je met een huurauto kunt rijden. Dat wordt nog lastig kiezen…

Wijnroute

Wijnroute Zuid-Afrika

Een geliefde route is de Wijnroute ofwel Route 62. Deze loopt van Kaapstad door de binnenlanden naar Port Elizabeth, is 850 kilometer lang en voert je langs de mooiste wijnvelden van Zuid-Afrika. Het wordt wel de langste wijnroute van de wereld genoemd. In de driehoek Paarl, Stellenbosch en Franschhoek ligt het hart van het wijngebied. Hier kun je heerlijk proeven van mooie wijnen en genieten van echte sterrenrestaurants.

Prachtig zijn de mooie valleien en talrijke gebouwen in Kaaps-Hollandse stijl. Vanaf hier reis je verder naar Ladysmith, dat een grote rol speelde in de Tweede Boerenoorlog en het Nambiti Game Reserve, een privé-park waar je de Big Five kunt spotten. Via de Swartberge kom je in Oudsthoorn. Het centrum van de struisvogelteelt en dé plek om de Zuid-Afrikaanse specialiteit biltong te proeven!

Tuinroute

Tuinroute Zuid-Afrika

In Oudtshoorn ben je alweer dichtbij de kust. Rijd je via de Kleine Karoo naar Mossel Bay dan kun je vanaf hier de wereldberoemde Tuinroute oppakken. Deze 200 kilometer lange route leidt je van Mossel Bay in de Westkaap langs de prachtige kuststrook naar Jeffreys Bay in de Oostkaap. Onderweg kom je langs adembenemende stranden, baaien, kliffen, lagunes en inheemse bossen. Tussen juli en oktober staan de meeste bloemen in bloei, dus dat is de beste tijd om deze roadtrip te maken.

De Tuinroute staat niet alleen bekend om haar natuurpracht, je hebt hier ook een uitgebreid aanbod van outdoor activiteiten. Zo kun je er bungeejumpen van de Bloukrans brug, surfen, walvissen en dolfijnen spotten of duiken. Jeffreys Bay ligt vlakbij het eindpunt van zowel de Wijnals Tuinroute, Port Elizabeth. De havenstad is niet heel bijzonder, maar een goede uitvalsbasis om het Addo Elephant Park en het luxe privépark Shamwari Game Reserve te bezoeken.

Panoramaroute

Panoramaroute Zuid-Afrika

Begin je je reis in Johannesburg, kies dan voor de Panoramaroute. Deze schilderachtige roadtrip brengt je van Johannesburg naar het Krugerpark. Onderweg heb je prachtig uitzicht vanaf The Pinnacle, God’s Window en Wonderview en kun je de Lisbon en Berlin Falls bewonderen. Verderop ligt de 16 kilometer lange Blyde River Canyon die eindigt bij het Three Rondavel Viewpoint. Je kunt hier heerlijk wandelen. Ook de cilindervormige rotsformaties van Bourke’s Luck Potholes mag je niet overslaan. Via de Abel Erasmus Pass vervolg je je weg naar het Krugerpark, de grootste ‘wildtuin’ van Zuid-Afrika waar bijna alle diersoorten van het land voorkomen.

Klassieke roadtrip

Kaap de Goede Hoop Zuid-Afrika

Heb je minstens drie weken de tijd, dan kun je de meest klassieke roadtrip van Zuid-Afrika maken, die van Kaapstad naar Johannesburg. Tijdens deze mooie one way roadtrip bezoek je Kaap de Goede Hoop, glijden de wijngebieden van Franschhoek langs je voorbij en pik je een stukje van de Tuinroute mee op weg naar Plettenberg Bay. Hier kun je tussen juli en december walvissen spotten. In het zuidelijke Durban kun je het hele jaar door genieten van lekker warm weer. Perfect voor een bezoek aan een van de mooie stranden of een surfles!

Als je noordelijker rijdt, kom je langs de Nelson Mandela Capture Site, waar je alles leert over Nelson Mandela en zijn strijd tegen de Apartheid. Verderop rijd je het bergkoninkrijkje Lesotho binnen. Zin in een stevige wandeling? Ga dan naar het Drakensbergenpark met bergtoppen van wel 3.000 meter hoog. Ook het charmante dorpje Clarens is de moeite waard. Het is bovendien de perfecte uitvalsbasis om het Golden Gate Highlands National Park te bezoeken. Tot slot bezoek je het koninkrijk Swaziland met z’n heel eigen cultuur. Je laatste stop voor je in Johannesburg bent aangekomen. Je kunt deze roadtrip natuurlijk ook omgekeerd rijden.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.