Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

De populairste landen voor autohuur

De geschiedenis van Sunny Cars gaat ruim 22 jaar terug. Toen begonnen we namelijk als bemiddelaar in autohuur. Hadden we toen slechts een aantal landen rond de Middellandse Zee in het aanbod, tegenwoordig kun je in 110 landen wereldwijd een auto huren via ons. Dat klinkt waanzinnig veel (en is het ook) maar de praktijk wijst uit dat de meeste klanten in een klein aantal landen huurt. En ook in 2013 doet de Middellandse Zee het nog steeds goed.

Spanje meest populair
Al jaren staat Spanje met stip op nummer 1 als populaire autohuurbestemming. Waarschijnlijk omdat vrijwel iedereen het wel aandurft om hier te rijden. En omdat er zoveel moois in het achterland te zien is natuurlijk! Grappig om te weten is dat onze Duitse collega’s vrijwel volledig gericht zijn op Mallorca. Hier gaan namelijk de meeste Duitse reizigers naar toe. Wij Nederlanders zwerven wat meer rond. Een fly-drive door Andalusië (ophalen in Malaga), een eilandvakantie op Mallorca of naar de (winter)zon op de Canarische Eilanden zijn de favorieten. Door de opkomst van de lowcost carriers zien we trouwens de boekingen voor andere plaatsen zoals Valencia en Gerona groeien. Ook hier gaan we blijkbaar graag op ontdekkingstocht.

auto op de kaart

De top 5 landen voor autohuur
Goed, Spanje is dus verreweg het meest populaire autohuurland. Maar waar gaan onze andere klanten naar toe? Hierbij onze top 5:

1. Spanje
2. Griekenland
3. USA
4. Portugal
5. Italië

Net niet binnen de top 5, maar steeds populairder is Curacao. Logisch, want alleen met een huurauto kom je relaxt bij de leukste strandjes. En ook voor het nachtleven moet je wel vervoer hebben wanneer je alle happy hours afgaat. Wel een pakket met gratis 2e bestuurder kiezen dan! Zo kun je afwisselen wie drinkt en rijdt, wel zo veilig en eerlijk.

Zo, nu weet je iets meer over de voorkeuren van onze klanten. Wat is eigenlijk jouw favoriete land om een auto te huren?

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou