fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

De rijke historie van schilderachtig Withby

Mijn tip voor een roadtrip in Engeland is Whitby, een mooi stadje aan de kust van North Yorkshire in het noordoostelijk deel van Engeland. Op mij maakte het althans grote indruk. De ligging is schitterend, het heeft een uitgebreide historie en bijzondere culturele kunstschatten.

withby-engeland-roadtrip

Je kunt er heerlijk eten, genieten van het strand en struinen door de smalle winkelstraatjes. Het stadje is geliefd bij toeristen, maar stond in 16E eeuw al in de belangstelling van ontdekkingsreiziger James Cook. Het leverde hem een standbeeld en het Captain Cook Memorial Museum op. Vanuit Nederland kun je naar Leeds of Newcastle vliegen en met je huurauto naar Whitby rijden.

Wat kun je allemaal doen in Whitby?

1. Breng een bezoek aan Graaf Dracula

Niet alleen James Cook bracht zijn tijd door in Whitby. Volgens de overlevering zette Graaf Dracula hier voet aan wal toen zijn schip vlak voor de Engelse kust verging. Alles over Dracula en zijn connectie met Whitby kom je te weten in het Dracula Museum.

2. Withby Abbey en Mary´s Church

Ook in het boek The Hundred and Ninety Nine Steps van Michel Faber speelt Whitby een prominente rol. De titel slaat op het aantal treden van de trap tussen de stad en het hoger gelegen complex van Whitby Abbey en Mary’s Church. Je kunt deze ruïne van de Benedictijner abdij nog steeds bezoeken. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over het stadje.

3. De mooie natuur in North York Moors National Park

Genieten van de mooie natuur doe je in het North York Moors National Park waar je goed kunt wandelen, maar ook hiking tochten kunt maken. Dat geldt ook voor de Cleveland Way, een 125 kilometer lange wandelroute langs de kust die eindigt in Whitby en onderweg het door Robin Hood bekend geworden Bay aandoet.

Ingrid Jansen

Reisjournalisten of -bloggers

Ingrid Jansen is reisagent bij The Travel Club en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in het Verenigd Koninkrijk die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou